Mer om boendet

Boendets huvudsida: STF Kloten Nature Resort

Glamping – som en hotellsvit mitt i naturen 

Har du alltid velat spendera mer tid i naturen, men vill ändå unna dig lyx och bekvämlighet? Då ska du prova vår Glamping.  Kloten Lakeside Camp är inbäddad i skog vid sjökanten, en avskild hemlig plats där det bara är ni och naturen. Vi levererar frukost, lunch och middag med båt till bryggan där ni även har en alldeles egen kanot till ert förfogande. 

Glampingtälten ligger precis intill den fina sjön Långvattnet som lockar till både bad, fiske och kanot. Den är över en mil lång, några hundra meter bred och 26 meter djup. Den långsmala sjön Långvattnet ligger i en dalgång och omgiven av 71,2 km² skog, sjön är uppdelad i två bassänger som skiljs av i ett långt smalt sund. Vid sjön finns ca 30 sjöberoende fågelarter, bland annat smålom, storspov och fiskgjuse. 

Program – Tre dagar i naturen

Dag 1: Flytta in i ert egna tält vid sjön 

När ni kommer till oss på eftermiddagen så möter vi er vid receptionen på Kloten Nature Resort. Våra Glamping-värdar tar er med båt till ert alldeles egna tält. Varva ner, njut av utsikten och gör er hemmastadda. Lägg gärna undan era telefoner och njut av varandras sällskap, ta en promenad i skogen eller ett uppfriskande dopp i sjön. Vid solnedgången tänder ni lägerelden och vi kommer förbi med er middag.  Njut av middagen och av er medtagen dryck, medan solen lägger sig precis bakom trädtopparna, lyssna till fåglarnas magiska sång endast några meter bort och somna till kaminens sprakande i tältet.  

Dag 2: Ta med er ”Kloten-korgen” och ge er ut på äventyr på Långvattnet 
Vakna till en ny dag. Lyssna till vågornas skvalpande och djurlivet precis utanför tältet. På däcket har vi levererat er frukostkorg fylld med färska frallor, frukt, yoghurt, bär och kaffe. Den här dagen kan ni bara koppla av eller ta med er Kloten-korgen och kartan för att hitta just er speciella oas. Om ni inte har paddlat förut kan vi ge er en introduktion och dela med oss av några av våra paddelknep. På kvällen får ni även en middagskorg med smarrig mat tillagad av vår kock på Kloten Nature Resort. När ni avnjutit middagen och känner er nöjda så kan ni mysa framför lägerelden, spela kortspel, ta en kvällstur med kanoten i solnedgången, läsa en bok i hängmattan eller ta ett kvällsdopp i sjön.  

Dag 3: Avkopplande frukost i friska luften 
Sista dagen möts ni av ännu en fin frukost i den friska skogsluften. Ni kan stanna och dra er i morgonsolen. Hämtning kl. 11.00 för avfärd till Kloten Nature Resort där ni har möjlighet att bada bastu och ta en sista dusch innan avfärd. Ni har även möjlighet att njuta av en god lunch innan avfärd, varför inte smaka Klotens surdegspizza! När ni känner er redo att resa vidare tackar vi för oss och säger varmt välkomna tillbaka! 

Vad ingår? 
Boende i tält med dubbelsäng. Om ni kommer med barn så bäddar vi i ordning för dem med täcke och kudde på egen madrass på golvet. Den bäddningen gäller bara för barn upp till tolv år och max. 2 barn/tält. 

 • Middag dag ett, frukost, lunch & middag dag två samt frukost dag tre. 
 • Introduktion och egen kanot samt flytvästar 
 • Hängmatta 
 • Mysigt bäddat i tältet när ni kommer 
 • Ljus och tändstickor 
 • Ved, yxa och tillgång till kamin i tältet och eldplatser 
 • Färskvatten i dunk 
 • Bestick & tallrikar 
 • Fri tillgång till kaffe och te i tältet 
 • Fri ved (vi kommer med ny vid behov) 
 • Eget utedass med tvål och vatten 
 • Städning 
 • Tillgång till dusch och bastu på avresedagen 

Se tillgänglighet och boka. Från 340 kr

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.