Grupp av människor grillar på klipphäll i skogen

Engagera dig i en lokalavdelning

Ge av din tid och engagera dig i en STF lokalavdelning. STFs lokalavdelningar finns runtom i landet och ger möjlighet att upptäcka Sverige på hemmaplan.

Engagera dig lokalt

Har du tips på roliga och intressanta aktiviteter på din hemort? Kanske har du ett specialintresse som du vill dela med dig av till andra? Eller är du allmänt idérik och vill verka i någon arbetsgrupp eller i en lokalavdelnings styrelse?

Genom att engagera dig i lokalavdelningen kan du vara med och planera programutbudet och vilka aktiviteter som arrangeras i ditt närområde. Du kan dessutom vara med och påverka lokala frilufts-, natur- och kulturfrågor som är viktiga för just din ort. Anmäl intresse för att engagera dig i en lokalavdelningsstyrelse.

Bli lokal aktivitetsledare

Som aktivitetsledare är du en av dem som ordnar och leder aktiviteter för medlemmarna i lokalavdelningen. Det kan vara en föreläsning, en vandring, en studiecirkel, ett studiebesök eller kanske en utbildning i att torka sin egen mat. Aktiviteten måste ha koppling till natur och/eller kultur i Sverige. De flesta aktiviteter sker i närområdet men det går också bra att ordna resor till andra platser inom Sverige. Syftet är att deltagarna ska få nya upplevelser och upptäcka nya platser både nära och längre bort. Alla aktiviteter sker med ett tydligt hållbarhetsfokus och du förväntas genomföra aktiviteterna med ett gott värdskap och ett tydligt ansvar. Uppdraget kan också innefatta att ta emot anmälningar och betalningar till aktiviteten. Läs mer och sök uppdrag här.

Bli lokal ungdomsledare

Vill du inspirera unga till ett aktivt friluftsliv? Då är detta uppdraget för dig! Med fokus på natur, kultur och integration arrangerar vi aktiviteter, diskussionsgrupper och läger för ungdomar i åldern 16-25 år. Just nu har vi lokala ungdomsgrupper för tjejer i Stockholm och Uppsala, men vill gärna starta grupper på fler orter och för både tjejer och killar. Läs mer om lokala ungdomsledare här.

Kontakta din lokalavdelning

Hör av dig till den lokalavdelning där du vill engagera dig. Namn och kontaktuppgifter hittar du på respektive lokalavdelnings webbsida, sök här nedanför. Ditt engagemang bidrar till att utveckla Sverige lokalt!

Att vara med och bilda STF Linköping har varit mycket intressant och roligt! För egen del har jag träffat många trevliga personer och fått se mycket av Östergötlands natur som jag troligen inte skulle ha sett annars. / Åke Jönsson, STF Linköping

Starta en lokalavdelning på din ort

Saknar du en lokalavdelning på orten där du bor? Det kan du ändra på. Det är inte särskilt svårt att starta en lokalavdelning, och vi hjälper dig gärna!

De senaste åren har STF bildat flera nya lokalavdelningar, på medlemmars initiativ. När medlemmar hör av sig och saknar en lokalavdelning på sin ort startar vi upp arbetet tillsammans för att bilda en lokalavdelning. Det är inte svårt och STFs föreningsutveckling hjälper till med allt praktiskt. Vilka aktiviteter och upplevelser som just er lokalavdelning ska erbjuda, är det ni som bildar lokalavdelningen själva som bestämmer.

Kontakt

Vi hjälper dig gärna att bilda en ny lokalavdelning på din ort. Välkommen att höra av dig till foreningsverksamheten@stfturist.se

Så här startar ni en lokalavdelning på er ort

För att bilda en lokalavdelning behöver ni en styrelse med minst tre styrelseledamöter, och minst 12 STF-medlemmar som ansluter sig till lokalavdelningen. All information om hur ni bildar en lokalavdelning hittar du här.

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.