STF Östra Norrbotten Lokalavdelning

Kontaktperson

Anna Häggström

Telefon: 073-0423106

stfostranorrbotten@stfturist.se

Postadress

STF Östra Norrbotten Lokalavdelning - Lägergatan 7 A, Lgh 1006, 95261 Kalix

Våra kommuner

Haparanda, Kalix, Pajala, Överkalix, Övertorneå

Anslut dig till vår lokalavdelning

Maila ossså får du mer information om vår verksamhet

Lokalavdelningen har sina hemtrakter i östra Norrbotten. Här möts svensk och finsk kultur med jordbruk, skogsbruk, fiske, gränshandel och den magnifika norrbottniska skärgården.
Läs mer

Kretsen/lokalavdelningen bildades 1989 och omfattar numera kommunerna Kalix, Haparanda, Överkalix och Övertorneå. Det är en gammal kulturbygd med stenåldersbosättningar i Saivaara i området kring Kärrbäck, i Fattenborg ovanför Töre samt i Överkalixtrakten. Haparanda är kulturhistoriskt sett ett intressant område, som spelade en viktig roll under första och andra världskriget och finska vinterkriget.

Här kan du uppleva naturens skönhet, vildmarkens och skogens tystnad, älvarnas fritt strömmande vatten och skärgårdens öar. Vandringslederna Skridfinnarleden och Nationalälvleden passerar genom myr- och skogsmark. Nationalälvarna Kalix och Torne älv erbjuder fantastiska fiskevatten. Nationalparken Haparanda skärgård och en mängd fina naturreservat finns i området.

Lokalavdelningen ordnar olika typer av aktiviteter främst utomhus, men studiebesök, föreläsningar och bildvisningar förekommer också. Vandringar i närområdet och den årliga skidturen till fjälls är alltid uppskattade. Ibland blir det samarrangemang med SNF eller Studiefrämjandet.

Efter STFs omorganisation av den lokala verksamheten 2013 blir du som STF-medlem inte automatiskt ansluten till den lokalavdelning där du bor utan du ska välja om och i vilken lokalavdelning du vill vara med. Är du intresserad av att bli medlem (om du inte redan är det!) i STF Östra Norrbotten är du välkommen att höra av dig till någon i styrelsen eller till STFs kundservice.

Aktiviteter

 • 21 Mar 2021

  • 21

   Mar

   2021

  Skidutflykt Kalix

  Tema - Friluftskompis Ta gärna med dig någon som gillar friluftsliv och skidåkning eller vill prova på! Vi åker tillsammans en runda på drygt 10 km med paus för fika.. Klassisk åkning efter eget-/skoterspår...

  Läs mer

  Söndag 21/3 kl. 10.00 Sangis - samling vid kiosken Medtag matsäck, möjlighet att grilla korv eller annat, och extrakläder för rast.
  Pris

  Medlem: Gratis

 • 10 Apr 2021

  • 10

   Apr

   2021

  Skidtur - heldag

  Heldagstur på skidor i området kring Kukasjärvi. Terräng och spårförhållanden kan variera. Eftersom vi inte kan genomföra någon fjälltur på skidor i år heller får vi söka utmaningar och fin natur på...

  Läs mer

  Lörd 10 april kl. 10.00 Medtag matsäck, sittunderlag extrakläder för en heldag utomhus. Rundtur, återkommer om startplats.
  Pris

  Medlem: Gratis

 • 24 Apr 2021

  • 24

   Apr

   2021

  Må Bra Dagen

  Friskvårdsmässa med fokus på Må bra där STF Östra Norrbotten tillsammans med Studiefrämjandet och många andra presenterar och visar upp sig. Information om föreningen och medlemskap, bilder och berättelser...

  Läs mer

  Lördag 24/4 kl. 11.00 - 15.00 Friskvårdsmässa Folkets hus Kalix
  Pris

  Medlem: Gratis

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.