STF Östra Norrbotten Lokalavdelning

Kontaktperson

Anna Häggström

Telefon: 073-0423106

stf.ostra.norrbotten@la.stfturist.se

Postadress

STF Östra Norrbotten Lokalavdelning - Lägergatan 7 A, Lgh 1006, 95261 Kalix

Våra kommuner

Haparanda, Kalix, Pajala, Överkalix, Övertorneå

Anslut dig till vår lokalavdelning

Maila ossså får du mer information om vår verksamhet

Lokalavdelningen har sina hemtrakter i östra Norrbotten. Här möts svensk och finsk kultur med jordbruk, skogsbruk, fiske, gränshandel och den magnifika norrbottniska skärgården.
Läs mer

Kretsen/lokalavdelningen bildades 1989 och omfattar numera kommunerna Kalix, Haparanda, Överkalix och Övertorneå. Det är en gammal kulturbygd med stenåldersbosättningar i Saivaara i området kring Kärrbäck, i Fattenborg ovanför Töre samt i Överkalixtrakten. Haparanda är kulturhistoriskt sett ett intressant område, som spelade en viktig roll under första och andra världskriget och finska vinterkriget.

Här kan du uppleva naturens skönhet, vildmarkens och skogens tystnad, älvarnas fritt strömmande vatten och skärgårdens öar. Vandringslederna Skridfinnarleden och Nationalälvleden passerar genom myr- och skogsmark. Nationalälvarna Kalix och Torne älv erbjuder fantastiska fiskevatten. Nationalparken Haparanda skärgård och en mängd fina naturreservat finns i området.

Lokalavdelningen ordnar olika typer av aktiviteter främst utomhus, men studiebesök, föreläsningar och bildvisningar förekommer också. Vandringar i närområdet och den årliga skidturen till fjälls är alltid uppskattade. Ibland blir det samarrangemang med SNF eller Studiefrämjandet.

Efter STFs omorganisation av den lokala verksamheten 2013 blir du som STF-medlem inte automatiskt ansluten till den lokalavdelning där du bor utan du ska välja om och i vilken lokalavdelning du vill vara med. Är du intresserad av att bli medlem (om du inte redan är det!) i STF Östra Norrbotten är du välkommen att höra av dig till någon i styrelsen eller till STFs kundservice.

Aktiviteter

 • 30 Maj - 05 Jun 2023

  • 30

   Maj

   2023

  • 05

   Jun

   2023

  Tipsrunda allemansrätten

  Miljöveckan pågår med flera olika aktiviteter, se www.kalix.se/miljoveckan Allemansrättsskolan lär oss att inte störa och inte förstöra i naturen. Lär dig mer genom att gå tipsrundan och ta del av det...

  Läs mer

  Tipsrunda för barn finns på biblioteket i Kalix och Tallbackkottarnas förskola i Bondersbyn, som också har öppet hus, under Kalix miljövecka 30/5-5/6. Utlottning av priser.
  Pris

  Medlem: Gratis

 • 25 Jun 2023

  • 25

   Jun

   2023

  Blomstervandring Sangis

  Vi tittar på blommor, förhoppningsvis står Guckuskon i blom nu! Därefter vandring på några kilometer till rastplats där vi njuter medhavd matsäck.

  Läs mer

  Söndag 25/6 kl. 10.00 Samling vid kiosken i Sangis. Matsäck och kläder efter väder, ev behov stövlar/kängor.
  Pris

  Medlem: Gratis

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.