STF Östra Norrbotten Lokalavdelning

Kontaktperson

Anna Häggström

Telefon: 073-0423106

stfostranorrbotten@stfturist.se

Postadress

STF Östra Norrbotten Lokalavdelning - Lägergatan 7 A, Lgh 1006, 95261 Kalix

Våra kommuner

Haparanda, Kalix, Pajala, Överkalix, Övertorneå

Anslut dig till vår lokalavdelning

Maila ossså får du mer information om vår verksamhet

Lokalavdelningen har sina hemtrakter i östra Norrbotten. Här möts svensk och finsk kultur med jordbruk, skogsbruk, fiske, gränshandel och den magnifika norrbottniska skärgården.
Läs mer

Kretsen/lokalavdelningen bildades 1989 och omfattar numera kommunerna Kalix, Haparanda, Överkalix och Övertorneå. Det är en gammal kulturbygd med stenåldersbosättningar i Saivaara i området kring Kärrbäck, i Fattenborg ovanför Töre samt i Överkalixtrakten. Haparanda är kulturhistoriskt sett ett intressant område, som spelade en viktig roll under första och andra världskriget och finska vinterkriget.

Här kan du uppleva naturens skönhet, vildmarkens och skogens tystnad, älvarnas fritt strömmande vatten och skärgårdens öar. Vandringslederna Skridfinnarleden och Nationalälvleden passerar genom myr- och skogsmark. Nationalälvarna Kalix och Torne älv erbjuder fantastiska fiskevatten. Nationalparken Haparanda skärgård och en mängd fina naturreservat finns i området.

Lokalavdelningen ordnar olika typer av aktiviteter främst utomhus, men studiebesök, föreläsningar och bildvisningar förekommer också. Vandringar i närområdet och den årliga skidturen till fjälls är alltid uppskattade. Ibland blir det samarrangemang med SNF eller Studiefrämjandet.

Efter STFs omorganisation av den lokala verksamheten 2013 blir du som STF-medlem inte automatiskt ansluten till den lokalavdelning där du bor utan du ska välja om och i vilken lokalavdelning du vill vara med. Är du intresserad av att bli medlem (om du inte redan är det!) i STF Östra Norrbotten är du välkommen att höra av dig till någon i styrelsen eller till STFs kundservice.

Aktiviteter

 • 14 Aug 2021

  • 14

   Aug

   2021

  Kulturreservat - rundtur och utemat

  Guidad rundtur i kulturreservatet Hahnivittiko fäbod med dess byggnader, ängs- och betesmarker och stora artrikedom. Under sommaren finns där även fjällkor, får och höns. Vi bjuds på lunch och kaffe med...

  Läs mer

  OBS! Inställt till följd av de skärpa råden angående smittspridning i Norrbotten. Vi hoppas kunna genomföra aktiviteten i augusti istället.
  Pris

  Medlem: 100 kr

 • 11 Sep 2021

  • 11

   Sep

   2021

  Vandringens dag

  Mer info inom kort!

  Läs mer

  Lördag 11/9 kl. 10.00 Kläder efter väder och matsäck.
  Pris

  Medlem: Gratis

 • 26 Sep 2021

  • 26

   Sep

   2021

  Vandring i skyddad natur

  Vi upptäcker Räktjärvsberget naturreservat tillsammans. Vandraren får uppleva en varierande natur med karga hällmarker, sluttningar med stora stenblock, vidsträckta klapperstensfält och frodiga gammelskogar...

  Läs mer

  Söndag 26/9 kl. 10.00 Samling vid Flakasand. Kläder efter väder och matsäck.
  Pris

  Medlem: Gratis

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.