STF Norra Öresund Lokalavdelning

Kontaktperson

Maja Engdahl

Telefon: 0762391539

stf.norra.oresund@la.stfturist.se

Postadress

STF Norra Öresund Lokalavdelning - Tornfalksgatan 31, 25449 Helsingborg

Våra kommuner

Bjuv, Helsingborg, Höganäs, Landskrona, Svalöv

Anslut dig till vår lokalavdelning

Maila ossså får du mer information om vår verksamhet

Lokalavdelningen präglas av den nära kontakten mellan Helsingör och Helsingborg och det danska arvet är tydligt i arkitekturen. Närheten och de täta båtförbindelserna gör att både danskar och svenskar åker över sundet för att turista och arbeta.
Läs mer

STF Norra Öresund brinner för många olika typer av aktiviteter och de fem kommunerna inom lokalavdelningen tillhör alla en gammal kulturbygd. Landskapet ligger öppet för promenader, vandringar och cykelturer och det finns ett rikt utbud för kulturella utflyktsmål.

I Helsingborg vakar det gamla fästningstornet Kärnan över sundet sedan 700 år och bedårande Sofiero tar årligen emot turister från när och fjärran. I Landskrona lockar det mäktiga Citadellet och Borstahusens fiskeläge. Härifrån är det också enkelt att ta sig till natursköna Ven för att cykla och vandra och göra ett besök på Tycho Brahes Uranienborg. I regionen finns även Kullaberg med Kullabygden känt för sin rika keramiktradition. Än idag har många keramiker sina ateljéer på halvön. Det pittoreska Mölle lockar fortfarande badgäster och naturreservatet Kullaberg ståtar med hisnande klippor och spännande naturstigar utmed kusten.

Lokalavdelningen grundades år 1982.

Aktiviteter

 • 13 Jan - 31 Maj 2023

  • 13

   Jan

   2023

  • 31

   Maj

   2023

  Helsingborgs Teatersäsong 2023

  Följa länken här för att komma vidare till Helsingborgs stadsteaters hemsida och deras tablå: Läs mer

  Som medlem hos STF Norra Öresund (STFNÖ) får du köpa din teaterbiljett till det fina ombudspriset på 195 kr istället för ordinarie biljettpriset på 295 kr. Prisändring kan ske.
  Pris

  Medlem: Pris ej bestämt

 • 05 Feb - 30 Apr 2023

  • 05

   Feb

   2023

  • 30

   Apr

   2023

  Korpenförening Motion & Fritid Helsingborg

  Tipstolvan i Pålsjö Skog varje söndag under våren februari - april. Tipstolvan är en tipspromenad som är avsedd för och anpassad till hela familjen. Trevlig gemenskap, frisk luft och rörelse (gång)...

  Läs mer

  Detta är Korpenförenings arrangemang. Ni betalar till Korpens arrangör på plats. https://www.korpmf.se Pris: 25 kr vuxen, 10 kr barn upp till 16 års.
  Pris

  Medlem: 25 kr

 • 25 Feb - 01 Apr 2023

  • 25

   Feb

   2023

  • 01

   Apr

   2023

  Helsingborgs Stadsteater "Tysta Maria"

  ”Tysta Maria” är en spännande, fartfylld musikal om en tid som formades av starka, kreativa kvinnor – men som knappt nämns i historieböckerna. Vi möter en rad välkända helsingborgare som haft avgörande...

  Läs mer

  Som medlem hos STF Norra Öresund (STFNÖ) får du köpa din teaterbiljett till det fina ombudspriset på 195 kr istället för ordinarie biljettpriset på 295 kr. För instruktioner om hur du köper biljetter,...
  Pris

  Medlem: 195 kr

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.