STF Norra Roslagen Lokalavdelning

Kontaktperson

Karin Karlsson

Telefon: 073-0328407

stf.norra.roslagen@la.stfturist.se

Postadress

STF Norra Roslagen Lokalavdelning - Roddarne 133, 74795 Gimo

Våra kommuner

Östhammar

Anslut dig till vår lokalavdelning

Mejla ossså får du mer information om vår verksamhet

Lokalföreningen Norra Roslagen omfattar Östhammars kommun, där det bl.a. finns vacker skärgård och intressanta vallonbruk.
Läs mer

Lokalföreningen är aktiv och erbjuder ett stort utbud av aktiviteter för alla åldrar och olika intresseriktningar. Sommartid går det båtutflykter i skärgården. Vandringar, cykelturer och andra upplevelser i naturen blandas med uppskattade bildvisningar om fjäll och andra inspirerande resmål. Lokalföreningen gör också studiebesök på företag och besöker konstnärer och kulturinstitutioner.

Det finns även en veteransektion kopplad till lokalavdelningen. Veteranerna ordnar aktiviteter på dagtid i närområdet och är öppna för alla som kan delta, ung som gammal.

Den lokala kretsen bildades 1990 och ombildades till lokalförening 2013 och har cirka 350 medlemmar.

Aktiviteter

 • 15 Mar

  • 15

   Mar

   2024

  Fjällvandring - tips och trix

  Lena och Ulf Borgvald inleder med att ge sina råd inför fjällturen. Vi hinner även dela egna erfarenheter och hjälpas åt att svara på eventuella frågor. Aktiviteten är ca 1,5 h.

  Läs mer

  Arrangeras av Veteransektionen, öppet för alla åldrar. Anmäl deltagande till värd. Kostnadsfritt för STF-medlemmar. Är du inte medlem får du delta på en av Veteransektionens aktiviteter kostnadsfritt innan du bestämmer dig för ev. medlemskap.
  Pris

  Medlem: Gratis

 • 24 Mar

  • 24

   Mar

   2024

  Kallbad och fika på Wilmas

  Ett kalldopp när isen släppt sitt grepp - kanske det blir en start på en fortsatt härlig vana - eller så är du van kallbadare och vill förgylla ett tillfälle tillsammans med oss? Vi tar ett morgondopp i Öregrund tillsammans och promenerar sedan till Wilmas kafe för en härlig förmiddagsfika med lite extra lyx. Ta med badkläder, handduk och varma kläder till efter doppet. Det kan vara skönt att ta med ett sittunderlag att stå på under ombytet. Aktiviteten pågår ca 2 h inkl. fika.

  Läs mer

  Ta med badkläder, handduk, ev. badrock, gärna ett sittunderlag att stå på. Frukostfika ingår i priset, ange ev. kostallergier vid anmälan. Anmäl deltagande till värden, gärna via sms. Invänta svar på din anmälan innan du betalar in via plusgiro 466 98 16-3 eller swish 12 32 09 33 59. När du betalar in, ange namn och kod K240324 så underlättar du för vår kassör.
  Pris

  Medlem: 150 kr

  Icke-medlem: 180 kr

 • 05 Apr

  • 05

   Apr

   2024

  Besök på Öppen Hand i Alunda

  Vid träffen får vi ta del av det omfattande välgörenhetsarbetet. Fika till självkostnadspris i cafeterian för den som önskar.

  Läs mer

  Arrangeras av Veteransektionen, öppet för alla åldrar. Anmäl deltagande till värd. Kostnadsfritt för STF-medlemmar. Är du inte medlem får du delta på en av Veteransektionens aktiviteter kostnadsfritt innan du bestämmer dig för ev. medlemskap.
  Pris

  Medlem: Gratis

 • 14 Apr

  • 14

   Apr

   2024

  Gryningsvandring med fotografering

  Favorit i repris! Vi träffas vid Hammaren i Gimo och går först längs Upplandsleden/Dammleden och viker sedan av till Roddarne. Sträcka ca 9 km. Aktiviteten pågår 2-3 h.

  Läs mer

  Medtag eget fika. Anmäl deltagande till värd, gärna via sms. Invänta svar på din anmälan innan du betalar in via plusgiro 466 98 16-3 eller swish 12 32 09 33 59. När du betalar in, ange namn och kod G240414 så underlättar du för vår kassör.
  Pris

  Medlem: 50 kr

  Icke-medlem: 80 kr

 • 19 Apr

  • 19

   Apr

   2024

  Fisken id går upp till Nerhammaren i Harg

  Boel Arnqvist tar oss med på en vandring i Harg. Vi hoppas få se hur fisken id tar sig upp till Nerhammaren. Vi vandrar ca 7 km, lätt vandring.

  Läs mer

  Medtag egen matsäck. Anmäl deltagande till värd. Arrangeras av Veteransektionen, öppet för alla åldrar. Kostnadsfritt för STF-medlemmar. Är du inte medlem får du delta på en av Veteransektionens aktiviteter kostnadsfritt innan du bestämmer dig för ev. medlemskap. Ev. samåkning från lilla Coop, Östhammar.
  Pris

  Medlem: Gratis

 • 20 Apr

  • 20

   Apr

   2024

  På cykel mellan Snesslinge och Stenskär

  Vi upptäcker omgivningarna kring Snesslinge och Stenskär när vi cyklar en runda på drygt 2 mil med fina fikastopp längs kusten. Starten sker vid infarten till Stenskär från Öregrundsvägen och efter en inledande avstickare till Sund tar vi oss på små grusvägar och skogsvägar runt till Snesslinge och vidare mot Stenskär. Vi tar ett par pauser längs vägen för fika och lunch. Om vädret och tiden tillåter ställer vi cyklarna och vandrar en tur ut på Glupudden för en paus innan sista cyklingen hem. Mestadels lättcyklade grus- och skogsvägar, en liten bit kan det vara blött genom skogen och vi behöver gå med cyklarna. Aktiviteten pågår ca 5 h.

  Läs mer

  Ta med egen cykel samt sittunderlag, fika och lunch i ryggsäck eller cykelväska. Kläder efter väder, ev. skor som tål att bli blöta. Anmäl deltagande till värd, gärna via sms. Invänta svar på din anmälan innan du betalar in via plusgiro 466 98 16-3 eller swish 12 32 09 33 59. När du betalar in, ange namn och kod P240420 så underlättar du för vår kassör.
  Pris

  Medlem: 50 kr

  Icke-medlem: 80 kr

 • 04 Maj

  • 04

   Maj

   2024

  Skogsbadsvandring

  Ingalill Sundgren från Öregrunds Friskvård tar oss med på en vandring på ca 4 km, med inslag av "Skogsbad/Shrinrin-Yoku". Vi vandrar på stigar och småvägar, stannar till med mjukgörande övningar som öppnar upp och sträcker ut i leder och muskler. Aktivitetstid ca 3 h.

  Läs mer

  Medtag sitt- eller liggunderlag och eget fika. Anmäl deltagande till värd, gärna via sms. Invänta svar på din anmälan innan du betalar in via plusgiro 466 98 16-3 eller swish 12 32 09 33 59. När du betalar in, ange namn och kod S240504 så underlättar du för vår kassör.
  Pris

  Medlem: 120 kr

  Icke-medlem: 140 kr

 • 19 Maj

  • 19

   Maj

   2024

  Vandra med karta och kompass

  Att kunna läsa karta och använda en kompass underlättar både i vardagen och på turen. De hjälper oss att välja rätt väg och kanske våga oss utanför leden. Följ med oss på en kartpromenad där fokus ligger på användningen av dessa verktyg. Aktiviteten pågår ca 2 h.

  Läs mer

  Ta gärna med lite matsäck och en egen kompass om du har. Anmäl deltagande till värd, gärna via sms. Invänta svar på din anmälan innan du betalar in via plusgiro 466 98 16-3 eller swish 12 32 09 33 59. När du betalar in, ange namn och kod V240519 så underlättar du för vår kassör.
  Pris

  Medlem: 50 kr

  Icke-medlem: 80 kr

 • 22 Maj

  • 22

   Maj

   2024

  Vi firar Biologiska mångfaldens dag

  Blommor, fåglar, insekter, mossor, däggdjur - Biologiska mångfaldens dag är en dag att fira allt liv i vår natur! Vi ordnar en kvällspromenad i ett naturområde med chans att njuta av den biologiska mångfalden och ta en paus med fika. Plats och detaljer återkommer vi till när det närmar sig. Ta med eget kaffe/te/dryck - vi tar med fikabröd. Aktiviteten pågår ca 1,5 h.

  Läs mer

  Ta med sittunderlag och kaffe/te/dryck. Vi bjuder på fikabröd, ange ev. kostallergier vid anmälan. Anmäl deltagande till värd, gärna via sms. Invänta svar på din anmälan innan du betalar in via plusgiro 466 98 16-3 eller swish 12 32 09 33 59. När du betalar in, ange namn och kod V240522 så underlättar du för vår kassör.
  Pris

  Medlem: 50 kr

  Icke-medlem: 80 kr

 • 14 Jun

  • 14

   Jun

   2024

  Vandring Kapplasse - Rossholm

  Vi tar oss till Hållnäshalvön för att vandra från Kapplasse med klapperstensfält till vackra Rossholm. Medelsvår vandring, ca 6 km.

  Läs mer

  Medtag eget fika. Anmälan till värd. Arrangeras av Veteransektionen, öppet för alla åldrar. Kostnadsfritt för STF-medlemmar. Är du inte medlem får du delta på en av Veteransektionens aktiviteter kostnadsfritt innan du bestämmer dig för ev. medlemskap.
  Pris

  Medlem: Gratis

 • 05 Sep - 08 Sep 2024

  • 05

   Sep

   2024

  • 08

   Sep

   2024

  Fjällvandring i Grövelsjön

  Vi planerar en fjällvandring i Grövelsjön. Boende på fjällstationen med halvpension.

  Läs mer

  Under planering. Kostnader, upplägg m.m. återkommer vi om. Kontakta Karin Karlsson för mer information 073-032 84 07
  Pris

  Medlem: Gratis

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.