STF Norra Roslagen Lokalavdelning

Kontaktperson

Karin Karlsson

Telefon: 073-0328407

stf.norra.roslagen@la.stfturist.se

Postadress

STF Norra Roslagen Lokalavdelning - Roddarne 133, 74795 Gimo

Våra kommuner

Östhammar

Anslut dig till vår lokalavdelning

Mejla ossså får du mer information om vår verksamhet

Lokalföreningen Norra Roslagen omfattar Östhammars kommun, där det bl.a. finns vacker skärgård och intressanta vallonbruk.
Läs mer

Lokalföreningen är aktiv och erbjuder ett stort utbud av aktiviteter för alla åldrar och olika intresseriktningar. Sommartid går det båtutflykter i skärgården. Vandringar, cykelturer och andra upplevelser i naturen blandas med uppskattade bildvisningar om fjäll och andra inspirerande resmål. Lokalföreningen gör också studiebesök på företag och besöker konstnärer och kulturinstitutioner.

Det finns även en veteransektion kopplad till lokalavdelningen. Veteranerna ordnar aktiviteter på dagtid i närområdet och är öppna för alla som kan delta, ung som gammal.

Den lokala kretsen bildades 1990 och ombildades till lokalförening 2013 och har cirka 350 medlemmar.

Aktiviteter

 • 22 Maj

  • 22

   Maj

   2024

  Vi firar Biologiska mångfaldens dag

  Blommor, fiskar, fåglar, insekter, mossor, däggdjur – Biologiska mångfaldens dag är en dag att fira allt liv i vår natur! Vi tar en kvällspromenad i Östra Tvärnö naturreservat med chans att njuta av den biologiska mångfalden och paus med fika. Katarina och Nicklas Johansson från Mellangården följer med oss och berättar om den restaurerade våtmarken Träsket, tidigare sjön Lagnan och vad restaureringen gjort för den biologiska mångfalden i området. Vi njuter också av blomprakten och gör nedslag i olika arter. Aktiviteten pågår ca 1,5-2 h. Kvällen samordnas med Upplandsstiftelsen och Mellangården - Tvärnö Djur & Natur

  Läs mer

  Ta med sittunderlag och kaffe/te/dryck. Vi bjuder på fikabröd, ange ev. kostallergier vid anmälan. Anmäl deltagande till värd, gärna via sms. Invänta svar på din anmälan innan du betalar in via plusgiro 466 98 16-3 eller swish 12 32 09 33 59. När du betalar in, ange namn och kod V240522 så underlättar du för vår kassör. Önskar du samåka från Östhammar med avfärd ca kl 18, ange gärna vid anmälan om du önskar plats eller har plats att erbjuda i din bil så försöker vi hjälpas åt att samordna det.
  Pris

  Medlem: 50 kr

  Icke-medlem: 80 kr

 • 01 Jun

  • 01

   Jun

   2024

  På cykel mellan Snesslinge och Stenskär - OBS nytt datum

  Vi upptäcker omgivningarna kring Snesslinge och Stenskär när vi cyklar en runda på drygt 2 mil med fina fikastopp längs kusten. Starten sker vid infarten till Stenskär från Öregrundsvägen och efter en inledande avstickare till Sund tar vi oss på små grusvägar och skogsvägar runt till Snesslinge och vidare mot Stenskär. Vi tar ett par pauser längs vägen för fika och lunch. Om vädret och tiden tillåter ställer vi cyklarna och vandrar en tur ut på Glupudden för en paus innan sista cyklingen hem. Mestadels lättcyklade grus- och skogsvägar, en liten bit kan det vara blött genom skogen och vi behöver gå med cyklarna. Aktiviteten pågår ca 5 h. Vi hade tidigare tänkt genomföra denna aktivitet i april men då våren dröjer lite så har vi beslutat att skjuta fram den så vi har möjlighet till en härligare försommarcykling!

  Läs mer

  Ta med egen cykel samt sittunderlag, fika och lunch i ryggsäck eller cykelväska. Kläder efter väder, ev. skor som tål att bli blöta. Anmäl deltagande till värd, gärna via sms. Invänta svar på din anmälan innan du betalar in via plusgiro 466 98 16-3 eller swish 12 32 09 33 59. När du betalar in, ange namn och kod P240420 så underlättar du för vår kassör.
  Pris

  Medlem: 50 kr

  Icke-medlem: 80 kr

 • 14 Jun

  • 14

   Jun

   2024

  Vandring Kapplasse - Rossholm

  Vi tar oss till Hållnäshalvön för att vandra från Kapplasse med klapperstensfält till vackra Rossholm. Medelsvår vandring, ca 6 km.

  Läs mer

  Medtag eget fika. Anmälan till värd. Arrangeras av Veteransektionen, öppet för alla åldrar. Kostnadsfritt för STF-medlemmar. Är du inte medlem får du delta på en av Veteransektionens aktiviteter kostnadsfritt innan du bestämmer dig för ev. medlemskap.
  Pris

  Medlem: Gratis

 • 05 Sep - 08 Sep 2024

  • 05

   Sep

   2024

  • 08

   Sep

   2024

  Fjällvandring i Grövelsjön

  Vi planerar en fjällvandring i Grövelsjön. Boende på fjällstationen med halvpension.

  Läs mer

  Under planering. Kostnader, upplägg m.m. återkommer vi om. Kontakta Karin Karlsson för mer information 073-032 84 07
  Pris

  Medlem: Gratis

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.