STF Roslagens Lokalavdelning

Kontaktperson

Bengt Nordén

Telefon: 076-8282168

stfroslagen@stfturist.se

Postadress

STF Roslagens Lokalavdelning - Narvagatan 6A, 76131 Norrtälje

Våra kommuner

Norrtälje

Anslut dig till vår lokalavdelning

Maila ossså får du mer information om vår verksamhet

Med Roslagens magnifika skärgård och 13 000 öar, finns det goda chanser att du hittar din egen vrå. Här finns ett levande skärgårdslandskap med naturreservat, nationalparker och genuin skärgårdsbebyggelse.
Läs mer

Att besöka skärgården förknippas av många med sommar, sol och sköna klippbad. Men skärgården utmanar och förtrollar även andra tider på året. När isarna ligger spegelblanka är en tur på skridskor till ytterskärgården en oslagbar upplevelse. Det går att definitivt att njuta av Roslagen året runt.

En gång var Norrtälje en av Östersjöns mest populära badorter – känd för sin välgörande gyttja. Idag är Norrtälje Roslagens centralort och en idyllisk liten kuststad med genuin bebyggelse och gamla trähus från sent sjuttonhundratal, som Wallinska gårdarna vid lilla torget och Rådhuset på Stora Torget.

Bygden har stigit upp ur havet relativt sent. Gamla vattenvägar går fortfarande att följa. Husby Sjuhundraleden och Långhundraleden var en av vikingatidens två vattenvägar till den dåvarande huvudstaden Uppsala. Det finns spår av bebyggelse och mänsklig närvaro på många ställen längs leden. Här finns även många naturreservat att upptäcka. Ängsö nationalpark i skärgården bjuder på praktfull blomstring när alla orkidéerna blommar.

Roslagen kan upptäckas i såväl vandringskängor och ridstövlar som med ett metspö i handen. Till fots eller på cykel kommer du riktigt nära Roslagens natur, kultur och levande historia. Golftokiga har flera utmanande golfbanor i skiftande natur att välja bland.

Lokalavdelningen genomför varje år utflykter till intressanta sevärdheter i Roslagen.

Lokalavdelningen grundades år 1976 och samlar cirka 130 medlemmar.

Aktiviteter

 • 01 Maj - 19 Jun 2022

  • 01

   Maj

   2022

  • 19

   Jun

   2022

  Besök Sjöhagens Vingård

  Följ med på ett besök på en av de nordligaste vingårdarna i världen. Vi gör en rundvandring på vingården och får se och höra hur odlingen går till.

  Läs mer

  Besöket tar ca 2 h När: datum ej ännu fastställt, beroende på när vädret kan anses vara lämpligt för ett besök, men någon gång i maj – juni. När datum är bestämt visas det på vår hemsida. Var: I närheten...
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: Gratis

 • 16 Jun 2022

  • 16

   Jun

   2022

  Kvällspaddling i Lommaren

  Välkommen på en kvällspaddling i Lommaren som vänder sig till alla: nybörjare, familjer, hundsällskap, ensampaddlare och kärlekspar! Paddla K1, K2 eller K3a. I K3 kan du ta med hunden, det lilla barnet...

  Läs mer

  När: onsdag 16 juni kl 17.30 Var: Lommaren, Norrtälje Kostnad: 550:- för medlem/ 600:- icke medlem Anmälan till stfroslagen@stfturist.se eller tfn 076 828 21 68 senast 9juni Betalning till bg 620-3657...
  Pris

  Medlem: 550 kr

  Icke-medlem: 600 kr

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.