STF Roslagens Lokalavdelning

Kontaktperson

Bengt Nordén

Telefon: 076-8282168

stfroslagen@stfturist.se

Postadress

STF Roslagens Lokalavdelning - Narvagatan 6A, 76131 Norrtälje

Våra kommuner

Norrtälje

Anslut dig till vår lokalavdelning

Maila ossså får du mer information om vår verksamhet

Med Roslagens magnifika skärgård och 13 000 öar, finns det goda chanser att du hittar din egen vrå. Här finns ett levande skärgårdslandskap med naturreservat, nationalparker och genuin skärgårdsbebyggelse.
Läs mer

Att besöka skärgården förknippas av många med sommar, sol och sköna klippbad. Men skärgården utmanar och förtrollar även andra tider på året. När isarna ligger spegelblanka är en tur på skridskor till ytterskärgården en oslagbar upplevelse. Det går att definitivt att njuta av Roslagen året runt.

En gång var Norrtälje en av Östersjöns mest populära badorter – känd för sin välgörande gyttja. Idag är Norrtälje Roslagens centralort och en idyllisk liten kuststad med genuin bebyggelse och gamla trähus från sent sjuttonhundratal, som Wallinska gårdarna vid lilla torget och Rådhuset på Stora Torget.

Bygden har stigit upp ur havet relativt sent. Gamla vattenvägar går fortfarande att följa. Husby Sjuhundraleden och Långhundraleden var en av vikingatidens två vattenvägar till den dåvarande huvudstaden Uppsala. Det finns spår av bebyggelse och mänsklig närvaro på många ställen längs leden. Här finns även många naturreservat att upptäcka. Ängsö nationalpark i skärgården bjuder på praktfull blomstring när alla orkidéerna blommar.

Roslagen kan upptäckas i såväl vandringskängor och ridstövlar som med ett metspö i handen. Till fots eller på cykel kommer du riktigt nära Roslagens natur, kultur och levande historia. Golftokiga har flera utmanande golfbanor i skiftande natur att välja bland.

Lokalavdelningen genomför varje år utflykter till intressanta sevärdheter i Roslagen.

Lokalavdelningen grundades år 1976 och samlar cirka 130 medlemmar.

Aktiviteter

 • 09 Okt 2022

  • 09

   Okt

   2022

  Utforska naturen med stf - familjeaktivitet

  Följ med på upptäcktsfärd i naturen med STF Roslagen. Vad kan vi hitta i skogen? Vi letar, undersöker och utforskar. Grillen kommer att vara tänd och vi bjuder på korv. Aktiviteten passar för barn i förskoleålder...

  Läs mer

  När: 9/10 kl 10-12 Var: Grillplatsen i Grindskogen, Norrtälje Kostnad: Gratis för medlemmar. Icke medlem: 20 kr/barn. Swish till 123 139 46 00 senast 8/10. Anmälan senast 7/10 på sms till 0736...
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: 20 kr

 • 17 Nov 2022

  • 17

   Nov

   2022

  Föreläsning om Colombia

  Föreläsning om Colombia Följ med på ett intressant föredrag om Colombia. Vi får lyssna på Victoria Jansons och Torbjörn Frilunds upplevelser och arbete i Colombia. Föredraget tar ca 2 h.

  Läs mer

  När: Torsdagen 17 november kl 18:30 Var: Samlingssal på Montessoriskolan, Albert Engströms gata 5 Kostnad : Gratis för medlem, men frivillig summa kan swishas (rek 50 kr). Icke medlem: 50 kr. Betalning...
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: 50 kr

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.