STF Öland Lokalavdelning

Kontaktperson

Gudrun Borgudd

Telefon: 070-3187883

stf.oland@la.stfturist.se

Postadress

STF Öland Lokalavdelning - Hantverkaregatan 23, 38731 Borgholm

Våra kommuner

Borgholm, Mörbylånga

Anslut dig till vår lokalavdelning

Maila ossså får du mer information om vår verksamhet

STF Öland omfattar hela Öland med sin rika flora och skiftande natur. Den långa kuststräckan rymmer både badstränder och flyttfåglarnas strandängar. Mitt på Öland finns mittlandsskogen, norra Europas största sammanhängande lövskogsområde. Hela södra Öland från Färjestaden och söderut är upptaget på UNESCO:s lista över världsarv. Under den sista helgen i september inbjuder HELA Öland till skördefest, ett arrangemang som utvecklats till både en folkrörelse och en folkfest.
Läs mer

STF Öland bjuder på aktiviteter för alla åldrar som har prägel av både historia och nutidskultur. Vi förlägger aktiviteterna på olika platser över ön så att de olika naturtyperna ingår i utflykten. Konstnärsbesök, cykelturer och naturvandringar genomförs där bland annat ”Vandringens dag” är återkommande aktivitet den andra helgen i september.

Aktiviteter

 • 14 Okt

  • 14

   Okt

   2023

  Den sena fågelhösten i Högby hamn med Johan Petersson

  Fågellokalen Högby hamn omfattar kustlagunerna Gjutskärr och Lilla hamnen, Själgrundsudd samt en grund vik söder därom. Kombinationen av välbetad strandäng, våtmarker och flacka stränder gör att området...

  Läs mer

  Lördag 14/10 kl. 10.00. Samling Parkeringsplats Sandbybadet. Vägbeskrivning: Norr om Högby ta österut mot Sandbybadet. Ytterligare information och vägbeskrivning www.svenskaturistforeningen.se/stfoland...
  Pris

  Medlem: 100 kr

  Icke-medlem: 150 kr

 • 02 Nov

  • 02

   Nov

   2023

  Om ”Stad i ljus” – men mest om några viktiga familjer under de första 200 åren som öns metropol

  Leo Eriksson tar oss med på en stadsvandring i Borgholm där han berättar om husen och dess historia men framförallt om några särskilt betydelsefulla familjer som bott och verkat här.

  Läs mer

  Torsdag 2/11 kl. 18.00. Samling vid Borgholms stadshus. Info och anmälan senast 30/11 Gunilla Lydmark. 0703090521. 50 kr för medlem och 100 kr för icke medlem.
  Pris

  Medlem: 50 kr

  Icke-medlem: 100 kr

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.