STF Umeregionen Lokalavdelning

Kontaktperson

Carl Hallgren

Telefon: 070 554 49 28

stf.umeregionen@la.stfturist.se

Postadress

STF Umeregionen Lokalavdelning - Lingonvägen 12, 90339 Umeå

Våra kommuner

Bjurholm, Nordmaling, Robertsfors, Umeå, Vindeln, Vännäs

Anslut dig till vår lokalavdelning

Maila oss så får du mer information om vår verksamhet

Följ STF Umeregionen Lokalavdelning

Facebook

I Umeregionens område finns hela 56 naturreservat. Utforska djupa urskogar, en långsträckt kustlinje som höjer sig ur havet, klippor och sandstränder, miltals med cykel- och vandringsleder, fina svamp- och bärskogar och välbesökta fågelmarker.
Läs mer

Att landskapet här är präglat av inlandsisen är särskilt märkbart en bit inåt landet där höga, smala åsar sträcker sig ut i djupa sjöar. I regionen finns många älvar med fina fiskevatten och även lugnare flöden för kanotturer genom landskapet. Mäktigast är Vindelälven, en av Sveriges nationalälvar med sina skummande forsar.

I det kulturella livet finns Norrlandsoperan som håller hög klass och Umeå Jazzfestival lockar artister från hela världen varje år. I Umeå finns en internationellt känd skulpturpark och många konserter och konstutställningar.

I Norrbyskär, Olofsfors och i Robertsfors finns välbevarade kulturmiljöer att uppleva, bland annat bruks- och industrisamhällen från förra seklet. I Umeås utkant finns hällristningar och i Ratan några mil längre norrut finns minnesmärken från Sveriges sista krig.

Umeregionen varierar utbudet av aktiviteter. Programmet innehåller en blandning av naturupplevelser, föredrag, studiebesök och visningar. Och fjällen ligger inte längre bort än att lokalavdelningen då och då ordnar fjällvandringar eller längre skidturer med övernattning.

Lokalavdelningen samlar cirka 420 medlemmar.

Aktiviteter

 • 24 Sep 2023

  • 24

   Sep

   2023

  Torrbergsstugan

  Vi startar från Tavelsjöbergets parkering vid Sand och följer Tavelsjöleden stig 3 (den lämpligaste) upp mot Tavelsjöberget och vidare mot Torrberget varifrån man får fin utsikt över skogslandskapet med...

  Läs mer

  Svårighetsgrad medel.
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: 50 kr

 • 08 Okt 2023

  • 08

   Okt

   2023

  Öreälvsleden Bjurholm - Agnäs

  Vi följer en lättvandrad sträcka av Öreälvsleden från Bjurholm till Agnäs förbi ett par sandstränder och en övernattningsstuga. Älvens djupa dalgång skär genom ett kuperat landskap och vissa partier går...

  Läs mer

  Svårighetsgrad utmanande
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: 50 kr

 • 22 Okt 2023

  • 22

   Okt

   2023

  Vandring Bäcksjön runt

  Höstens sista vandring blir Bäcksjön runt, en vacker sjö omgiven av skog och fin natur. Sjön är knappt en mil i omkrets och en väl vandrad stig går att följa hela vägen runt. Det finns gott om rastplatser...

  Läs mer

  Svårighetsgrad lätt
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: 50 kr

 • 07 Nov 2023

  • 07

   Nov

   2023

  Hem- och krisberedskap

  Jan Forsmark, Civilförsvarsförbundet berättar om hem-och krisberedskap. Civilförsvarsförbundet är en frivillig försvarsorganisation som arbetar med frågor som rör trygghet, säkerhet, skydd och överlevnad. En...

  Läs mer

  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: 50 kr

 • 21 Nov 2023

  • 21

   Nov

   2023

  Studiebesök på Cytiva, Umeå

  Cytiva är ett högteknologiskt företag vars verksamhet är att utveckla, tillverka och marknadsföra kemiska produkter och apparatur, främst inom biokemisk separationsteknik, molekylärbiologi och cellbiologi.

  Läs mer

  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: 50 kr

 • 04 Dec 2023

  • 04

   Dec

   2023

  Västerbottenkonstnärer till fjälls

  Fredrik Elgh fördjupar sig i tre fjällkonstnärers liv och visar massor av deras måleri. Konstnärerna är Kjell Rosén (1909-1982), Vera Frisén (1910-1990) och Ingvar Hällgren (1917-1980). Kjell Rosén och...

  Läs mer

  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: 50 kr

 • 17 Jan 2024

  • 17

   Jan

   2024

  Lapplandsleden vintertid

  Med skidor, pulka och tält längs Lapplandsleden från Hemavan till Borgafjäll. Undis Englund berättar om och visar bilder från sin vintertur längs den 19 mil långa leden.

  Läs mer

  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: 50 kr

 • 31 Jan 2024

  • 31

   Jan

   2024

  Årsmöte 2024 med bildvisning

  Efter avslutade förhandlingar bjuder STF Umeregionen på fika och John Cumberbatch visar bilder från en tre veckors vistelse i Nepal med en vandring på drygt 5400 m höjd, omringad av snöklädda Himalaya-bergstoppar.

  Läs mer

  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: 50 kr

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.