Just nu har vår fjällbokning och kundtjänst långa svarstider eftersom så många vill nå oss. Alla bokningsbara övernattningar kan du boka själv direkt här på webbplatsen. Hittar du inte det du söker behöver du ändra datum. Läs mer om hur vi anpassat för att kunna välkomna dig tryggt i sommar här och hur du kan stötta STF här.

STF Stockholm Lokalavdelning

Postadress

STF Stockholm Lokalavdelning - Tideliusgatan 37, Lgh 1501, 11869 Stockholm

Våra kommuner

Ekerö, Järfälla, Lidingö, Solna, Stockholm, Sundbyberg

Anslut dig till vår lokalavdelning

Maila oss så får du mer information om vår verksamhet

Följ STF Stockholm Lokalavdelning

Facebook

Stockholm är Nordens Venedig. Staden är byggd på öar och omgärdas av Mälaren och Östersjön. Och vattnet är så rent att det går att fiska i Stockholms ström och bada i Riddarfjärden.
Läs mer

För den som vill uppleva natur och skärgård är det enkelt att båtluffa eller färdas med turbåt till någon av de många skärgårdsöarna. Många är bebodda och erbjuder året runt-öppna krogar, hotell, vandrarhem och pittoreska lanthandlar. Andra öar lever öde och fängslar med sin karghet året om.

För den som är intresserad av att uppleva Stockholm från vattnet finns det stora möjligheter att göra havskajakturer i Stockholms skärgård eller paddla längs den gamla vikingaleden.
Vikingarna har även inspirerat till Vikingarännet som är ett arrangemang för skridskoåkare och går mellan Uppsala och Stockholm.

I Stockholmsområdet finns tre av Sveriges tolv världsarv, skyddat för kommande generationer: Drottningholm, Skogskyrkogården och Birka. Drottningholms Slott stoltserar med en unik och historisk miljö. Skogskyrkogården finns med som ett exempel på 1900-talets arkitekturarv. Birka, som anses vara Sveriges första stad, var en viktig hamn för internationell handel och sjöfart och grundades på 700-talet e Kr.

Unikt för Stockholm är även Tyresta nationalpark, som är den största orörda barrskogen söder om fjällen. De vackra natur- och kulturmiljöerna i Hagaparken och runt Brunnsviken är också ett populärt besöksmål. Området ingår i nationalstadsparken, även känd som Ekoparken, tillsammans med Ulriksdal, Djurgården och Fjäderholmarna.

Som besökare i Stockholm har du även tillgång till över hundra museer och attraktioner. Allt från det världsberömda Vasamuseet och det ursvenska Skansen till mindre kända guldkorn som Thielska galleriet och Strindbergsmuseet.

Lokalavdelningen grundades år 1973 och är Sveriges största lokalavdelningen med cirka 500 medlemmar.

Aktiviteter

 • 12 Sep 2020

  • 12

   Sep

   2020

  Stadsbyggande i Stockholm under 800 år.

  Följ med på en guidad tur med Ola Andersson. Det blir en promenad genom stadsbyggande från medeltid fram till 1970-talet på Södermalm.

  Läs mer

  Ej tillgänglig. Vi rör oss på trottoarer, men gatorna är delvis branta och trappor förekommer.
  Pris

  Medlem: 50 kr

  Icke-medlem: 70 kr

 • 12 Sep 2020

  • 12

   Sep

   2020

  Kultur och natur i Solna

  Vad får dig Solna att tänka på? Många skulle nog svara AIK eller Karolinska institutet. Men Solna har också sevärd kultur som Hagaparken och Ulriksdals slottspark. Råstasjön är en fin fågelsjö. Brunnsviken...

  Läs mer

  Vandringen är 11 km. Det är möjligt att gå med barn och barnvagn och den som rörelsehindrade kan också delta.
  Pris

  Medlem: 20 kr

  Icke-medlem: 40 kr

 • 12 Sep 2020

  • 12

   Sep

   2020

  Gatukonst och mellanrum

  Fågelholkar, rådjur och sprejstenciler väcker förundran i Stockholm. De är omtyckta trots att de görs utan tillstånd. Vem gör dem och varför? Vad berättar de om vår samtid? Ingen annan subkultur har lyckats...

  Läs mer

  Betala på plats med Swish. Anmäl dig till stfstockholm@stfturist.se. Vandringen är lätt och fungerar för barn, men föredragets upplägg är främst anpassat för vuxna. Vi går via ett par trappor med ramp.
  Pris

  Medlem: 50 kr

  Icke-medlem: 70 kr

 • 12 Sep 2020

  • 12

   Sep

   2020

  Ätliga växter i staden

  Ätliga vilda växter är fantastisk mat och just nu bland det trendigaste man kan äta på en krog. Men för att tillaga dem behöver du inte alls vara en mästerkock, däremot måste du veta vad man plockar och...

  Läs mer

  Betala på plats med Swish. Anmäl dig till stfstockholm@stfturist.se. Vandringen är ca 90 min och max ett par kilometer lång på Skeppsholmen. Det kan vara svårt för rullstolsburna att komma med men guiden...
  Pris

  Medlem: 50 kr

  Icke-medlem: 70 kr

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.