Just nu är det många som ringer till oss och vi har därför längre väntetider än normalt. Information från STF med anledning av coronaviruset hittar du här. STF drabbas precis som hela samhället av coronakrisen. Läs här hur du kan hjälpa.

STF Stockholm Lokalavdelning

Kontaktperson

Gabriel Jonsson

Telefon: 076 – 4960982

stfstockholm@stfturist.se

Postadress

STF Stockholm Lokalavdelning - Regeringsgatan 63-65, 10391 Stockholm

Våra kommuner

Ekerö, Järfälla, Lidingö, Solna, Stockholm, Sundbyberg

Anslut dig till vår lokalavdelning

Maila oss så får du mer information om vår verksamhet

Följ STF Stockholm Lokalavdelning

Facebook

Stockholm är Nordens Venedig. Staden är byggd på öar och omgärdas av Mälaren och Östersjön. Och vattnet är så rent att det går att fiska i Stockholms ström och bada i Riddarfjärden.
Läs mer

För den som vill uppleva natur och skärgård är det enkelt att båtluffa eller färdas med turbåt till någon av de många skärgårdsöarna. Många är bebodda och erbjuder året runt-öppna krogar, hotell, vandrarhem och pittoreska lanthandlar. Andra öar lever öde och fängslar med sin karghet året om.

För den som är intresserad av att uppleva Stockholm från vattnet finns det stora möjligheter att göra havskajakturer i Stockholms skärgård eller paddla längs den gamla vikingaleden.
Vikingarna har även inspirerat till Vikingarännet som är ett arrangemang för skridskoåkare och går mellan Uppsala och Stockholm.

I Stockholmsområdet finns tre av Sveriges tolv världsarv, skyddat för kommande generationer: Drottningholm, Skogskyrkogården och Birka. Drottningholms Slott stoltserar med en unik och historisk miljö. Skogskyrkogården finns med som ett exempel på 1900-talets arkitekturarv. Birka, som anses vara Sveriges första stad, var en viktig hamn för internationell handel och sjöfart och grundades på 700-talet e Kr.

Unikt för Stockholm är även Tyresta nationalpark, som är den största orörda barrskogen söder om fjällen. De vackra natur- och kulturmiljöerna i Hagaparken och runt Brunnsviken är också ett populärt besöksmål. Området ingår i nationalstadsparken, även känd som Ekoparken, tillsammans med Ulriksdal, Djurgården och Fjäderholmarna.

Som besökare i Stockholm har du även tillgång till över hundra museer och attraktioner. Allt från det världsberömda Vasamuseet och det ursvenska Skansen till mindre kända guldkorn som Thielska galleriet och Strindbergsmuseet.

Lokalavdelningen grundades år 1973 och är Sveriges största lokalavdelningen med cirka 500 medlemmar.

Aktiviteter

 • 13 Maj 2020

  • 13

   Maj

   2020

  Kvällsvandring på Kärsön

  Ta till vara vårens ljusa kvällar och följ med ut på vandring ca 10 km, i Kärsöns okända natur. Från Nockeby station går vi över bron ner till ön, där vi startar vår upptäcktsfärd på öns olika delar. Vi...

  Läs mer

  Ta med matsäck. Ingen föranmälan.
  Pris

  Medlem: 20 kr

  Icke-medlem: 40 kr

 • 16 Maj 2020

  • 16

   Maj

   2020

  Vandring norra Djurgården

  En vårvandring ca 12 km i fin natur på Norra Djurgården. Efter start tar vi oss in i Lilljans-skogen, passerar Fiskartorpet, Husarviken, och Stora Skuggan. Fikamatsäck intar vi vid någon fin plats. Vi...

  Läs mer

  Ta med matsäck. Ingen föranmälan.
  Pris

  Medlem: 20 kr

  Icke-medlem: 40 kr

 • 23 Maj 2020

  • 23

   Maj

   2020

  Från Hornstull till Långholmen

  Hornstull blir med sin första bro 1669 den stora infarten söderifrån till Stockholm. Vi börjar där och går vidare förbi Bergsund med sin varvstradition och skolan från 1921. Efter en kort sväng in på Reimersholme...

  Läs mer

  Föranmälan senast 20 maj till leif.gidlof@telia.com. OBS! Anmälan är bindande.
  Pris

  Medlem: 20 kr

  Icke-medlem: 40 kr

 • 27 Maj 2020

  • 27

   Maj

   2020

  Kvällsvandring Flaten naturreservat

  Ta till vara årstidens ljusa kvällar och följ med ut på vandring ca 11 km, i Flatens fina natur. Från Skarpnäck (T-station) går vi in på stigar och småvägar i naturreservatet. Vi intar vår mat-säck vid...

  Läs mer

  Ta med matsäck. Ingen föranmälan. Ca 11 km vandring.
  Pris

  Medlem: 20 kr

  Icke-medlem: 40 kr

 • 06 Jun 2020

  • 06

   Jun

   2020

  Försommarvandring Stockholms sjögård

  Vi gör en kulturvandring på Skeppsholmen som är en del av Stockholms Sjögård. Lättgången även för den som har käpp och rollator. Leds av Tord Törnqvist som kommer att berätta om Skeppsholmen då och nu....

  Läs mer

  Pris

  Medlem: 20 kr

  Icke-medlem: 40 kr

 • 10 Jun 2020

  • 10

   Jun

   2020

  Kvällsvandring Sticklinge

  Ta till vara årstidens ljusa kvällar och följ med ut på vandring ca 11 km, i Sticklinges fina natur. Från Lidingövallen går vi ner mot Grönsta där vi kommer in på Lidingöloppets spår. Vi intar vår matsäck...

  Läs mer

  Ta med matsäck. Ingen föranmälan. Ca 11 km vandring.
  Pris

  Medlem: 20 kr

  Icke-medlem: 40 kr

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.