STF Stockholm Lokalavdelning

Kontaktperson

Josefin Dorkhom

Telefon: 0707-544 191

stfstockholm@stfturist.se

Postadress

STF Stockholm Lokalavdelning - c/o 522, Renstiernas gata 23, 11631 Stockholm

Våra kommuner

Ekerö, Järfälla, Lidingö, Solna, Stockholm, Sundbyberg

Anslut dig till vår lokalavdelning

Maila oss så får du mer information om vår verksamhet

Följ STF Stockholm Lokalavdelning

Facebook

Stockholm är Nordens Venedig. Staden är byggd på öar och omgärdas av Mälaren och Östersjön. Och vattnet är så rent att det går att fiska i Stockholms ström och bada i Riddarfjärden.
Läs mer

För den som vill uppleva natur och skärgård är det enkelt att båtluffa eller färdas med turbåt till någon av de många skärgårdsöarna. Många är bebodda och erbjuder året runt-öppna krogar, hotell, vandrarhem och pittoreska lanthandlar. Andra öar lever öde och fängslar med sin karghet året om.

För den som är intresserad av att uppleva Stockholm från vattnet finns det stora möjligheter att göra havskajakturer i Stockholms skärgård eller paddla längs den gamla vikingaleden.
Vikingarna har även inspirerat till Vikingarännet som är ett arrangemang för skridskoåkare och går mellan Uppsala och Stockholm.

I Stockholmsområdet finns tre av Sveriges tolv världsarv, skyddat för kommande generationer: Drottningholm, Skogskyrkogården och Birka. Drottningholms Slott stoltserar med en unik och historisk miljö. Skogskyrkogården finns med som ett exempel på 1900-talets arkitekturarv. Birka, som anses vara Sveriges första stad, var en viktig hamn för internationell handel och sjöfart och grundades på 700-talet e Kr.

Unikt för Stockholm är även Tyresta nationalpark, som är den största orörda barrskogen söder om fjällen. De vackra natur- och kulturmiljöerna i Hagaparken och runt Brunnsviken är också ett populärt besöksmål. Området ingår i nationalstadsparken, även känd som Ekoparken, tillsammans med Ulriksdal, Djurgården och Fjäderholmarna.

Som besökare i Stockholm har du även tillgång till över hundra museer och attraktioner. Allt från det världsberömda Vasamuseet och det ursvenska Skansen till mindre kända guldkorn som Thielska galleriet och Strindbergsmuseet.

Lokalavdelningen grundades år 1973 och är Sveriges största lokalavdelningen med cirka 500 medlemmar.

Aktiviteter

 • 28 Maj 2022

  • 28

   Maj

   2022

  Från Tanto till Långholmen, med historik

  En vandring då vi under sakkunnig ledning får historik om de gårdar och platser vi passerar. Vi promenerar genom Tantolunden och koloniområdet, Ekermanska malmgården, längs Årstaviken, Bergsund, Reimersholme,...

  Läs mer

  Pris

  Medlem: 20 kr

  Icke-medlem: 50 kr

 • 08 Jun

  • 08

   Jun

   2022

  8 juni - Lidingös södra stränder, ca 13 km, kvällsvandring

  Läs mer

  Följ med på en kvällsvandring längs Lidingös södra stränder. Efter Lidingöbanans ankomst till Brevik går vi på stigar och parkvägar längs Kottlasjön och Värtan. Vi avslutar vid Ropsten (T) framåt 21-tiden....
  Pris

  Medlem: 20 kr

  Icke-medlem: 50 kr

 • 11 Jun

  • 11

   Jun

   2022

  11 juni - Nacka stränder, 9km

  Vi samlas vid Busshållplats Ektorps centrum kl.10.00. (Lämplig buss 471 från Slussen kl. 09.38) Utrustning: Kläder efter väder, grova skor, liten ryggsäck med sittunderlag, rmatsäck, vätska, SL-kort. Betalning...

  Läs mer

  Välkomna med på en vandring utefter Nacka stränder. Från bussens ankomst till Ektorps centrum tar vi oss norrut och in i Nyckelvikens bergiga terräng och naturreservat. Vi passerar Nyckelvikens herrgård,...
  Pris

  Medlem: 20 kr

  Icke-medlem: 50 kr

 • 18 Jun 2022

  • 18

   Jun

   2022

  Stavsnäs natur- och kulturstig, ca 7 km

  Efter bussens ankomst kommer vi i lugn takt vandra Stavsnäs natur- och kulturspår, ca 7 km. Vandringen i Stavsnäs går i vacker historisk skärgårdsmiljö, med besök även på det trevliga Skärgårdsmuseet....

  Läs mer

  Pris

  Medlem: 100 kr

  Icke-medlem: 150 kr

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.