STF Stockholm Lokalavdelning

Kontaktperson

Josefin Dorkhom

Telefon: 0707-544 191

stf.stockholm@la.stfturist.se

Postadress

STF Stockholm Lokalavdelning - c/o 522, Renstiernas gata 23, 11631 Stockholm

Våra kommuner

Ekerö, Järfälla, Lidingö, Solna, Stockholm, Sundbyberg

Anslut dig till vår lokalavdelning

Mejla oss så får du mer information om vår verksamhet

Följ STF Stockholm Lokalavdelning

Facebook

Stockholm är Nordens Venedig. Staden är byggd på öar och omgärdas av Mälaren och Östersjön. Och vattnet är så rent att det går att fiska i Stockholms ström och bada i Riddarfjärden.
Läs mer

För den som vill uppleva natur och skärgård är det enkelt att båtluffa eller färdas med turbåt till någon av de många skärgårdsöarna. Många är bebodda och erbjuder året runt-öppna krogar, hotell, vandrarhem och pittoreska lanthandlar. Andra öar lever öde och fängslar med sin karghet året om.

För den som är intresserad av att uppleva Stockholm från vattnet finns det stora möjligheter att göra havskajakturer i Stockholms skärgård eller paddla längs den gamla vikingaleden.
Vikingarna har även inspirerat till Vikingarännet som är ett arrangemang för skridskoåkare och går mellan Uppsala och Stockholm.

I Stockholmsområdet finns tre av Sveriges tolv världsarv, skyddat för kommande generationer: Drottningholm, Skogskyrkogården och Birka. Drottningholms Slott stoltserar med en unik och historisk miljö. Skogskyrkogården finns med som ett exempel på 1900-talets arkitekturarv. Birka, som anses vara Sveriges första stad, var en viktig hamn för internationell handel och sjöfart och grundades på 700-talet e Kr.

Unikt för Stockholm är även Tyresta nationalpark, som är den största orörda barrskogen söder om fjällen. De vackra natur- och kulturmiljöerna i Hagaparken och runt Brunnsviken är också ett populärt besöksmål. Området ingår i nationalstadsparken, även känd som Ekoparken, tillsammans med Ulriksdal, Djurgården och Fjäderholmarna.

Som besökare i Stockholm har du även tillgång till över hundra museer och attraktioner. Allt från det världsberömda Vasamuseet och det ursvenska Skansen till mindre kända guldkorn som Thielska galleriet och Strindbergsmuseet.

Lokalavdelningen grundades år 1973 och är Sveriges största lokalavdelning med cirka 1000 medlemmar.

Aktiviteter

 • 16 Dec

  • 16

   Dec

   2023

  16 DEC, JUL-Ö-VANDRING-TYNNINGÖ

  Det är skönt att innan jul komma ifrån alla bestyr och krav, och komma ut i Skärgården. Vi kommer att ta pendelbåt till den trevliga ön Tynningö, som ligger nära Vaxholm och de stora farlederna. Efter landgång vid Höganäs går vi i lugnt tempo på främst småvägar och stigar. Vi passerar bl.a. Furusund med norra bryggan, och når insjön Stora maren, där vi troligen tar vår matsäck. Sedan förbi Stjärnhill, ev förbi Ljungbergsgården, Skutviken, och når Myrholmsbadens strand, där vi tar rast och ser om vi kan ”få kontakt med tomten”. Mot slutet kommer skymningen (ev lampa). Vid Höganäs tar vi sedan pendelbåt vid 16.30-tiden oss åter mot stan. Utrustning: Kläder efter väder, grova skor/ kängor, liten ryggsäck med sittunderlag, värmande rastplagg, matsäck, vätska, ev stavar, ev pannlampa, ev deltagaravgift, SL-kort (gäller även som båtbiljett).

  Läs mer

  Ev ändringar, se alltid hemsida och facebook kvällen innan. Samling: På pendelbåten nr 83, med avgång kl. 10.03 intill Slussen. Kom i tid!
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: 50 kr

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.