STF Stockholm Lokalavdelning

Kontaktperson

Josefin Dorkhom

Telefon: 0707-544 191

stfstockholm@stfturist.se

Postadress

STF Stockholm Lokalavdelning - c/o 522, Renstiernas gata 23, 11631 Stockholm

Våra kommuner

Ekerö, Järfälla, Lidingö, Solna, Stockholm, Sundbyberg

Anslut dig till vår lokalavdelning

Maila oss så får du mer information om vår verksamhet

Följ STF Stockholm Lokalavdelning

Facebook

Stockholm är Nordens Venedig. Staden är byggd på öar och omgärdas av Mälaren och Östersjön. Och vattnet är så rent att det går att fiska i Stockholms ström och bada i Riddarfjärden.
Läs mer

För den som vill uppleva natur och skärgård är det enkelt att båtluffa eller färdas med turbåt till någon av de många skärgårdsöarna. Många är bebodda och erbjuder året runt-öppna krogar, hotell, vandrarhem och pittoreska lanthandlar. Andra öar lever öde och fängslar med sin karghet året om.

För den som är intresserad av att uppleva Stockholm från vattnet finns det stora möjligheter att göra havskajakturer i Stockholms skärgård eller paddla längs den gamla vikingaleden.
Vikingarna har även inspirerat till Vikingarännet som är ett arrangemang för skridskoåkare och går mellan Uppsala och Stockholm.

I Stockholmsområdet finns tre av Sveriges tolv världsarv, skyddat för kommande generationer: Drottningholm, Skogskyrkogården och Birka. Drottningholms Slott stoltserar med en unik och historisk miljö. Skogskyrkogården finns med som ett exempel på 1900-talets arkitekturarv. Birka, som anses vara Sveriges första stad, var en viktig hamn för internationell handel och sjöfart och grundades på 700-talet e Kr.

Unikt för Stockholm är även Tyresta nationalpark, som är den största orörda barrskogen söder om fjällen. De vackra natur- och kulturmiljöerna i Hagaparken och runt Brunnsviken är också ett populärt besöksmål. Området ingår i nationalstadsparken, även känd som Ekoparken, tillsammans med Ulriksdal, Djurgården och Fjäderholmarna.

Som besökare i Stockholm har du även tillgång till över hundra museer och attraktioner. Allt från det världsberömda Vasamuseet och det ursvenska Skansen till mindre kända guldkorn som Thielska galleriet och Strindbergsmuseet.

Lokalavdelningen grundades år 1973 och är Sveriges största lokalavdelning med cirka 1000 medlemmar.

Aktiviteter

 • 04 Dec

  • 04

   Dec

   2022

  4 DEC: Lill-Jansskogen – Norra Djurgården, 8 km

  Lätt vandring i lugnt tempo på ganska plant underlag Vi går genom vackra Lill-Jansskogen, tar oss bort mot Stora Skuggan, och fortsätter längs Husarviken, och avslutar i Djurgårdsstaden. Där går buss in...

  Läs mer

  Samling: Östra Station, utanför kl. 10.00. Utrustning: Kläder efter väder, liten ryggsäck med sittunderlag, rastplagg, matsäck, deltagaravgift, SL-kort.
  Pris

  Medlem: 20 kr

  Icke-medlem: 50 kr

 • 17 Dec

  • 17

   Dec

   2022

  17 DEC: Jul-Ö-vandring, 11 km

  I juletid är det skönt att komma ifrån allt julstök och fara ut till skärgården. I år åker vi med Vaxholmsbolaget till Svartsö, en av de större öarna i mellanskärgården. Efter ankomst till Norra bryggan...

  Läs mer

  Samling: Östra Station kl. 09.00. Utrustning: Friluftskläder efter väder, grova skor/kängor, liten ryggsäck med sittunderlag, värmande rastplagg, matsäck, vätska, SL-kort, deltagaravgift.
  Pris

  Medlem: 20 kr

  Icke-medlem: 50 kr

 • 18 Jan

  • 18

   Jan

   2023

  18 JAN, Lötsjön - Råstasjön, ca 10 km

  Efter start i Rissne går vi österut på gångväg över ängar, och om vädret tillåter även kort i terrängen i Råsta skog. Vi passerar Hallonbergens branter och når Lötsjön, där vi hoppas få se hägrar och änder....

  Läs mer

  Samling: Rissne tunnelbanestation, kl. 10.00. (Lämplig tunnelbana, blå linje 10, från T-centralen, som tar ca 15 minuter.)
  Pris

  Medlem: 20 kr

  Icke-medlem: 50 kr

 • 15 Feb

  • 15

   Feb

   2023

  15 FEB, STF Stockholm årsmöte

  Välkomna till STF Stockholms årsmöte 2023

  Läs mer

  STF Stockholm Årsmöte på STF af Chapman & Skeppsholmen vandrarhem.
  Pris

  Medlem: Gratis

 • 22 Feb

  • 22

   Feb

   2023

  22 FEB, Brunnsviken runt, 12 km

  Efter samlingen går vi ner till Brunnsviken, där vi rundar Bellevueparken och Stallmästarholmen. Vi passerar restaurang Stallmästargården, kommer in i Hagaparken. Gamla Haga och Vasaslätten passerar vi...

  Läs mer

  Samling: Wennergren center kl. 09.30. (Lämpliga SL bussar dit, linje 2, 57, 515)
  Pris

  Medlem: 20 kr

  Icke-medlem: 50 kr

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.