STF Stockholm Lokalavdelning

Kontaktperson

Josefin Dorkhom

Telefon: 0707-544 191

stfstockholm@stfturist.se

Postadress

STF Stockholm Lokalavdelning - Box 7378, 10391 Stockholm

Våra kommuner

Ekerö, Järfälla, Lidingö, Solna, Stockholm, Sundbyberg

Anslut dig till vår lokalavdelning

Maila oss så får du mer information om vår verksamhet

Följ STF Stockholm Lokalavdelning

Facebook

Stockholm är Nordens Venedig. Staden är byggd på öar och omgärdas av Mälaren och Östersjön. Och vattnet är så rent att det går att fiska i Stockholms ström och bada i Riddarfjärden.
Läs mer

För den som vill uppleva natur och skärgård är det enkelt att båtluffa eller färdas med turbåt till någon av de många skärgårdsöarna. Många är bebodda och erbjuder året runt-öppna krogar, hotell, vandrarhem och pittoreska lanthandlar. Andra öar lever öde och fängslar med sin karghet året om.

För den som är intresserad av att uppleva Stockholm från vattnet finns det stora möjligheter att göra havskajakturer i Stockholms skärgård eller paddla längs den gamla vikingaleden.
Vikingarna har även inspirerat till Vikingarännet som är ett arrangemang för skridskoåkare och går mellan Uppsala och Stockholm.

I Stockholmsområdet finns tre av Sveriges tolv världsarv, skyddat för kommande generationer: Drottningholm, Skogskyrkogården och Birka. Drottningholms Slott stoltserar med en unik och historisk miljö. Skogskyrkogården finns med som ett exempel på 1900-talets arkitekturarv. Birka, som anses vara Sveriges första stad, var en viktig hamn för internationell handel och sjöfart och grundades på 700-talet e Kr.

Unikt för Stockholm är även Tyresta nationalpark, som är den största orörda barrskogen söder om fjällen. De vackra natur- och kulturmiljöerna i Hagaparken och runt Brunnsviken är också ett populärt besöksmål. Området ingår i nationalstadsparken, även känd som Ekoparken, tillsammans med Ulriksdal, Djurgården och Fjäderholmarna.

Som besökare i Stockholm har du även tillgång till över hundra museer och attraktioner. Allt från det världsberömda Vasamuseet och det ursvenska Skansen till mindre kända guldkorn som Thielska galleriet och Strindbergsmuseet.

Lokalavdelningen grundades år 1973 och är Sveriges största lokalavdelningen med cirka 500 medlemmar.

Aktiviteter

 • 16 Aug 2021

  • 16

   Aug

   2021

  16 aug - Kajak i Stockholms city

  Sugen på att paddla kajak i Stockholms city? Den 16 aug är det guidad tur vid Årstaviken. Du får testa att paddla trygga VKV-kajaker av högsta kvalitet och lära dig hur man paddlar vingpaddel. Anmälan...

  Läs mer

  Samling kl 18.00 nedanför Eriksdalsbadet vid Restaurang Freddes, Hammarby Slussväg 15. Kajakerna är stabila och trygga men normal rörlighet/ smidighet är ett krav för en trevlig upplevelse.
  Pris

  Medlem: 500 kr

 • 28 Aug

  • 28

   Aug

   2021

  28 aug - Långt och länge, Heldagsvandring

  Långt & länge! Heldagsvandring för erfarna och uthålliga vandrare. Gillar du att vandra långt och i lite högre tempo? Häng med vår ledare Erik Rönnby lördag 28 augusti då vi tar tåg+buss till Tyresta...

  Läs mer

  Långt & länge! Heldagsvandring för erfarna och uthålliga. Att gå 35 km är långt, och kräver vana och erfarenhet. Anmälan och frågor med mail till erik.ronnby@stfturist.se.
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: Gratis

 • 11 Sep 2021

  • 11

   Sep

   2021

  11 sep - Riddarfjärden runt

  Sveriges pampigaste vandring? Runt Riddarfjärden finns mycket av vårt lands vackraste byggnader och här har många av våra historiska händelser utspelat sig. Välkommen på en verkligt unik vandring? Den...

  Läs mer

  Samling och avslut vid Ryssgården, Stadsmuseet, Slussen kl 09.00, 10.00, 11.00 och 12.00. Kort paus för kaffe på Långholmen. Vandringen är ca 11 km, tar tre timmar och vi går på gator, trappor, berg, stigar...
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: Gratis

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.