STF Stockholm Lokalavdelning

Kontaktperson

Josefin Dorkhom

Telefon: 0707-544 191

stfstockholm@stfturist.se

Postadress

STF Stockholm Lokalavdelning - Box 7378, 10391 Stockholm

Våra kommuner

Ekerö, Järfälla, Lidingö, Solna, Stockholm, Sundbyberg

Anslut dig till vår lokalavdelning

Maila oss så får du mer information om vår verksamhet

Följ STF Stockholm Lokalavdelning

Facebook

Stockholm är Nordens Venedig. Staden är byggd på öar och omgärdas av Mälaren och Östersjön. Och vattnet är så rent att det går att fiska i Stockholms ström och bada i Riddarfjärden.
Läs mer

För den som vill uppleva natur och skärgård är det enkelt att båtluffa eller färdas med turbåt till någon av de många skärgårdsöarna. Många är bebodda och erbjuder året runt-öppna krogar, hotell, vandrarhem och pittoreska lanthandlar. Andra öar lever öde och fängslar med sin karghet året om.

För den som är intresserad av att uppleva Stockholm från vattnet finns det stora möjligheter att göra havskajakturer i Stockholms skärgård eller paddla längs den gamla vikingaleden.
Vikingarna har även inspirerat till Vikingarännet som är ett arrangemang för skridskoåkare och går mellan Uppsala och Stockholm.

I Stockholmsområdet finns tre av Sveriges tolv världsarv, skyddat för kommande generationer: Drottningholm, Skogskyrkogården och Birka. Drottningholms Slott stoltserar med en unik och historisk miljö. Skogskyrkogården finns med som ett exempel på 1900-talets arkitekturarv. Birka, som anses vara Sveriges första stad, var en viktig hamn för internationell handel och sjöfart och grundades på 700-talet e Kr.

Unikt för Stockholm är även Tyresta nationalpark, som är den största orörda barrskogen söder om fjällen. De vackra natur- och kulturmiljöerna i Hagaparken och runt Brunnsviken är också ett populärt besöksmål. Området ingår i nationalstadsparken, även känd som Ekoparken, tillsammans med Ulriksdal, Djurgården och Fjäderholmarna.

Som besökare i Stockholm har du även tillgång till över hundra museer och attraktioner. Allt från det världsberömda Vasamuseet och det ursvenska Skansen till mindre kända guldkorn som Thielska galleriet och Strindbergsmuseet.

Lokalavdelningen grundades år 1973 och är Sveriges största lokalavdelningen med cirka 500 medlemmar.

Aktiviteter

 • 30 Okt 2021

  • 30

   Okt

   2021

  30 oktober - Från Hässelby till Alvik

  Vi följer Mälarens strand från Hässelby längs fina gångvägar och stigar mot t-banan i Alvik. Sträckan är ca 14 km och vi går i lätt tempo. Under vandringen passerar vi flera badstränder och båtklubbar...

  Läs mer

  Samling: T-banestationen vid Hässelby Strand, kl 10.00. Vi inväntar nästkommande tåg, så alla hinner med. Ring Ulf om du blir sen! 0701904599 Betalning sker till ledaren vid start med Swish. Vi kan tyvärr...
  Pris

  Medlem: 20 kr

  Icke-medlem: 50 kr

 • 13 Nov 2021

  • 13

   Nov

   2021

  13 nov - Lötsjön - Råstasjön

  En höstvandring runt Lötsjön och Råstasjön, ca 7 km, i Sundbyberg och Solna. Efter start i Rissne tar vi oss på olika parkvägar genom Råsta skog till de två naturreservaten Lötsjön och Råstasjön. Vi spanar...

  Läs mer

  Samling: Rissne Tunnelbaneuppgång, kl 10.00 Avgiften betalas till ledaren med Swish. Vi tar tyvärr inte kontanter.
  Pris

  Medlem: 20 kr

  Icke-medlem: 50 kr

 • 27 Nov

  • 27

   Nov

   2021

  27 nov - Sydöstra traversen, Solsidan-Skarpnäck

  Idag vandrar vi sydöstra traversen, rakt genom vackra Nackareservatet. Vi passerar vackra sjöar, trolska skogar och berg med hänförande utsikt. Vi startar vid Erstaviksbadets station (Saltsjöbanan, Solsidanlinjen....

  Läs mer

  Anmälan: Senast 26 nov till erik.ronnby@stfturist.se Max 15 deltagare Betalning: Betalning sker till ledaren vid start med Swish, vi kan EJ ta kontanter. Tag med matsäck!
  Pris

  Medlem: 20 kr

  Icke-medlem: 50 kr

 • 04 Dec

  • 04

   Dec

   2021

  4 dec - Livstensleden

  Vandring i runristaren Livstens fotspår längs väg och skogsstigar i vacker natur. Vandringen går bl.a. till Frösunda kyrka samt Livstens ristning och hamn. Lätt vandring, 6 km med start och mål vid Frösunda...

  Läs mer

  Samling: Frösunda station. Information om tid kommer senare. Avgiften betalas med Swish till ledaren. Vi tar tyvärr inte kontanter.
  Pris

  Medlem: 20 kr

  Icke-medlem: 50 kr

 • 18 Dec

  • 18

   Dec

   2021

  18 dec - Jul-Ö vandring

  Följ med ut i juletid till skärgården. Det är skönt att komma ifrån allt julstök. (Var vi åker meddelas längre fram i höst när kollektivtrafikens tidtabeller är klara.) Vi kommer efter ankomst vandra främst...

  Läs mer

  Tid och plats meddelas senare! Avgiften betalas på plats med Swish. Vi tar tyvärr inte kontanter. Kostnad för kollektivtrafik tillkommer.
  Pris

  Medlem: 20 kr

  Icke-medlem: 50 kr

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.