STF Stockholm Lokalavdelning

Kontaktperson

Josefin Dorkhom

Telefon: 0707-544 191

stf.stockholm@la.stfturist.se

Postadress

STF Stockholm Lokalavdelning - c/o 522, Renstiernas gata 23, 11631 Stockholm

Våra kommuner

Ekerö, Järfälla, Lidingö, Solna, Stockholm, Sundbyberg

Anslut dig till vår lokalavdelning

Maila oss så får du mer information om vår verksamhet

Följ STF Stockholm Lokalavdelning

Facebook

Stockholm är Nordens Venedig. Staden är byggd på öar och omgärdas av Mälaren och Östersjön. Och vattnet är så rent att det går att fiska i Stockholms ström och bada i Riddarfjärden.
Läs mer

För den som vill uppleva natur och skärgård är det enkelt att båtluffa eller färdas med turbåt till någon av de många skärgårdsöarna. Många är bebodda och erbjuder året runt-öppna krogar, hotell, vandrarhem och pittoreska lanthandlar. Andra öar lever öde och fängslar med sin karghet året om.

För den som är intresserad av att uppleva Stockholm från vattnet finns det stora möjligheter att göra havskajakturer i Stockholms skärgård eller paddla längs den gamla vikingaleden.
Vikingarna har även inspirerat till Vikingarännet som är ett arrangemang för skridskoåkare och går mellan Uppsala och Stockholm.

I Stockholmsområdet finns tre av Sveriges tolv världsarv, skyddat för kommande generationer: Drottningholm, Skogskyrkogården och Birka. Drottningholms Slott stoltserar med en unik och historisk miljö. Skogskyrkogården finns med som ett exempel på 1900-talets arkitekturarv. Birka, som anses vara Sveriges första stad, var en viktig hamn för internationell handel och sjöfart och grundades på 700-talet e Kr.

Unikt för Stockholm är även Tyresta nationalpark, som är den största orörda barrskogen söder om fjällen. De vackra natur- och kulturmiljöerna i Hagaparken och runt Brunnsviken är också ett populärt besöksmål. Området ingår i nationalstadsparken, även känd som Ekoparken, tillsammans med Ulriksdal, Djurgården och Fjäderholmarna.

Som besökare i Stockholm har du även tillgång till över hundra museer och attraktioner. Allt från det världsberömda Vasamuseet och det ursvenska Skansen till mindre kända guldkorn som Thielska galleriet och Strindbergsmuseet.

Lokalavdelningen grundades år 1973 och är Sveriges största lokalavdelning med cirka 1000 medlemmar.

Aktiviteter

 • 14 Jun

  • 14

   Jun

   2023

  14 JUN, NACKA STRÄNDER CA 11KM (KVÄLL)

  Från hållplatsen vid Skuru skola tar vi oss ner till Nyckelviken och naturreservatet. Vi passerar den charmiga herrgården, 4H-gården med djur, och stannar till vid en magnifik utsikt över Stockholms inlopp,...

  Läs mer

  Samling: Skuru skola busshållplats, kl. 17.30. (Lämplig buss från Slussen bussterminal, nr 471 mfl, Tar ca 20 minuter.)
  Pris

  Medlem: 20 kr

  Icke-medlem: 50 kr

 • 17 Jun

  • 17

   Jun

   2023

  17 JUN, SIGNATURLED STOCKHOLM ETAPP 1, KALLHÄLL-BARKABY CA17KM

  Efter start vid Kallhälls station går vi ner till Mälaren, och följer Upplandsleden söderut genom Görvelns naturreservat. Leden bjuder på vackra hällmarkstallskogar, odlingslandskap, och vida vyer över...

  Läs mer

  Samling: Kallhäll pendeltågsstation, kl. 09.00. (Lämpligt pendeltåg från Sthlm, linje 43, ca 25 min.)
  Pris

  Medlem: 20 kr

  Icke-medlem: 50 kr

 • 08 Jul

  • 08

   Jul

   2023

  8 JULI, BJÖRKHAGEN - GRÖNA SPÅRET CA 17KM

  Vi börjar i Björkhagen och vandrar till Hellasgården. Här kopplar vi på det Gröna spåret, en klassisk vandringsled som sträcker från Hellasgården, 12 km i Nackareservatet och i växlingsrik Erstaviksnatur,...

  Läs mer

  Samling: Björkhagen tunnelbanestation, ca kl. 09.10. (Lämplig T-bana grön linje nr 17.)
  Pris

  Medlem: 20 kr

  Icke-medlem: 50 kr

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.