STF Kungsbacka Varberg Lokalavdelning

Kontaktperson

Margaretha Stamborn

Telefon: 0705-365846

stfkungsbackavarberg@stfturist.se

Postadress

STF Kungsbacka Varberg Lokalavdelning - Skräddarevägen 14, 43295 Varberg

Våra kommuner

Kungsbacka, Varberg

Anslut dig till vår lokalavdelning

Maila ossså får du mer information om vår verksamhet

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Halland är ett Sverige i miniatyr. Regionen har kusten med sina härliga bad, stora jordbruksområden och den inre skogsbygden med sina fina bokskogar. Halland har varit omväxlande danskt, norskt och svenskt vilket märks på ortsnamn och byggnadsstilar.
Läs mer

STF Kungsbacka Varberg satsar främst på vandringar i intressanta miljöer. Vissa aktiviteter förekommer varje år, exempelvis mörkervandring, gökottan i maj och grötlunken i början av december.

Det finns flera intressanta kulturhistoriska platser att besöka i regionen. Äskhults ödeby är en välvårdad ödeby från 1700-talet, där de gamla gårdarna visar bondesamhället före enskiftet. Markerna brukas än idag på äldre sätt med hjälp av hästar. Tjolöholms slott, är ett av de största 1900-talsslotten i Sverige. Här finns även fina vandringsleder i lövskog med intressant flora. Varbergs fästning är kanske den största attraktionen. Fästningens första delar uppfördes redan på 1300-talet och Varbergs museum visar en permanentutställning om Bockstensmannen. Även den kulknapp som ansågs ha dödat Karl XII finns att beskåda på museet.

Från Fjärås bräcka har man fin utsikt över sjön Lygnern åt ena hållet och Kungsbackafjorden åt andra hållet. Vid foten av bräckan ligger Li järnåldersgravfält, ett av de förnämsta i landet, med 25 resta bautastenar. Sandsjöbacka naturreservat ligger mellan Kungsbacka och Göteborg. Här njuter man av härliga strövområden och vandringsleder genom orörd natur. För vandring och cykel finns även Hallandsleden som sträcker sig genom hela Halland. Den kustnära Ginstleden är en populär cykelled från Hallandsåsen i söder till Billdal i Göteborg i norr.

Lokalavdelningen grundades 1978 och har cirka 390 medlemmar.

Aktiviteter

 • 26 Jan - 20 Mar 2021

  • 26

   Jan

   2021

  • 20

   Mar

   2021

  Inställda aktiviteter i februari och mars

  På grund av coronarestriktionerna kan vi inte genomföra våra vandringar i den form vi har planerat.

  Läs mer

  Vi ställer in de planerade vandringarna i Varberg den 28 feb och mörkervandringen den 16 mars. För övriga av vårens aktiviter kommer mer information att publiceras längre fram.
  Pris

  Medlem: Gratis

 • 09 Feb - 23 Feb 2021

  • 09

   Feb

   2021

  • 23

   Feb

   2021

  Årsmöte 2021 STF Kungsbacka Varberg genomförs på distans

  Årsmötesförhandlingar - Alla val är förberedda.

  Läs mer

  Årsmötet genomförs på distans, dvs via mail och post. Lokalavdelningens medlemmar får information per mail eller brev senast den 26 januari.
  Pris

  Medlem: Gratis

 • 28 Feb 2021

  • 28

   Feb

   2021

  Inställd aktivitet: Varberg - i kvinnliga fotspår

  Förra året publicerades en kvinnokarta över Varberg. Där presenteras ett antal kvinnor som på olika sätt lämnat spår efter sig i Varberg och utgör en del av stadens historia. På vår promenad besöker vi...

  Läs mer

  Aktiviteten är inställd.
  Pris

  Medlem: Gratis

 • 16 Mar 2021

  • 16

   Mar

   2021

  Inställd aktivitet - Mörkervandring i Stavder

  I mörker och helt utan ljus vandrar vi på lättgångna stigar och vägar och njuter av nattens ljud och havets brus. Platt terräng. Vi fikar runt en öppen eld. Turens längd är ca 4 km. Stavar är inte fel. Välkomna...

  Läs mer

  Vandringen är inställd.
  Pris

  Medlem: Gratis

 • 27 Mar 2021

  • 27

   Mar

   2021

  Ärtsoppevandring i Idala

  Även i år går vi i Idala. Förhoppningsvis kommer vi i år att kunna servera ärtsoppa och knäckemacka med ost, och avsluta med kaffe och kaka. Ingvar och Pirkko tar oss med på en lite längre eller en kortare...

  Läs mer

  Utrustning: Rejäla skor eller kängor och kläder efter väder. Kom ihåg kontaktinfo! Anmälan: Senast 23 mars till britt.richardsson@gmail.com eller 0730-92 24 41. Vägbeskrivning: Från E6. Avfart 57,...
  Pris

  Medlem: 50 kr

  Icke-medlem: 80 kr

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.