STF Kungsbacka Varberg Lokalavdelning

Kontaktperson

Margaretha Stamborn

Telefon: 0705-365846

stfkungsbackavarberg@stfturist.se

Postadress

STF Kungsbacka Varberg Lokalavdelning - Skräddarevägen 14, 43295 Varberg

Våra kommuner

Kungsbacka, Varberg

Anslut dig till vår lokalavdelning

Maila ossså får du mer information om vår verksamhet

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Halland är ett Sverige i miniatyr. Regionen har kusten med sina härliga bad, stora jordbruksområden och den inre skogsbygden med sina fina bokskogar. Halland har varit omväxlande danskt, norskt och svenskt vilket märks på ortsnamn och byggnadsstilar.
Läs mer

STF Kungsbacka Varberg satsar främst på vandringar i intressanta miljöer. I det rådande coronaläget kan det snabbt ske förändringar i planerade aktiviteter. Därför – håll dig uppdaterad på hemsidan, eller kolla med resp aktivitetsansvarig vad som gäller för de aktiviteter du är intresserad av.

Det finns flera intressanta kulturhistoriska platser att besöka i regionen. Äskhults ödeby är en välvårdad ödeby från 1700-talet, där de gamla gårdarna visar bondesamhället före enskiftet. Markerna brukas än idag på äldre sätt med hjälp av hästar. Tjolöholms slott, är ett av de största 1900-talsslotten i Sverige. Här finns även fina vandringsleder i lövskog med intressant flora. Varbergs fästning är kanske den största attraktionen. Fästningens första delar uppfördes redan på 1300-talet och Varbergs museum visar en permanentutställning om Bockstensmannen. Även den kulknapp som ansågs ha dödat Karl XII finns att beskåda på museet.

Från Fjärås bräcka har man fin utsikt över sjön Lygnern åt ena hållet och Kungsbackafjorden åt andra hållet. Vid foten av bräckan ligger Li järnåldersgravfält, ett av de förnämsta i landet, med 25 resta bautastenar. Sandsjöbacka naturreservat ligger mellan Kungsbacka och Göteborg. Här njuter man av härliga strövområden och vandringsleder genom orörd natur. För vandring och cykel finns även Hallandsleden som sträcker sig genom hela Halland. Den kustnära Ginstleden är en populär cykelled från Hallandsåsen i söder till Billdal i Göteborg i norr.

Lokalavdelningen grundades 1978 och har cirka 390 medlemmar.

Aktiviteter

 • 09 Nov - 31 Dec 2021

  • 09

   Nov

   2021

  • 31

   Dec

   2021

  Våra regler för att förhindra spridning av covid-19

  Läs mer

  Våra regler för att förhindra spridning av covid-19 Vi hoppas att alla som deltar i våra aktiviteter är fullvaccinerade mot covid-19, men uppmanar ändå till fortsatt försiktighet vid våra aktiviteter....
  Pris

  Medlem: Gratis

 • 04 Dec 2021

  • 04

   Dec

   2021

  Grötlunk i Åsa

  Vi samlas vid entrén till Kuggavik där det serveras glögg och pepparkaka innan vi går ut på själva grötlunken. Det blir ca en timmes promenad i Åsa under ledning av Erik Johansson. Barbro Björling leder...

  Läs mer

  Samling: Vid Kuggaviksgården i Åsa kl 11:00. Utrustning: Kläder efter väder och rejäla skor. Vägbeskrivning: I Åsa, följ vandrarhemsskyltning. Kostnad: Medlemmar 50 kr/person. Övriga 100 kr/person. Anmälan:...
  Pris

  Medlem: 50 kr

  Icke-medlem: 100 kr

 • 11 Dec 2021

  • 11

   Dec

   2021

  Adventsvandring närmare jul i Svenstorp, Lindberga

  Även om vi inte kunde träffas för att adventsvandra 2020, så hoppas vi verkligen få göra det i år. Det är ju lite av tradition för oss. Gunnel och Anders Björcke, som är bosatta i byn, visar oss en av...

  Läs mer

  Utrustning: oöm klädsel och grova skor. Ta med fika och korv att grilla, om ni känner för det. Samling: Klasa hembygdsgård, Lindberga kl 10.00. Vägbeskrivning: från Lindberga kyrka, kör 500 m mot Stamnared.
  Pris

  Medlem: Gratis

 • 08 Feb 2022

  • 08

   Feb

   2022

  Årsmöte 2022

  Boka in tiden för vårt årsmöte, som vanligt på Kuggaviksgården i Åsa. Det blir sedvanliga årsmötesförhandlingar samt fika och underhållning.

  Läs mer

  Program meddelas i vårprogrammet. Alla val är förberedda.
  Pris

  Medlem: Gratis

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.