STF Södra Halland Lokalavdelning

Kontaktperson

Lars Andersson

Telefon: 070-418 44 24

stfsodrahalland@stfturist.se

Postadress

STF Södra Halland Lokalavdelning - Stenfalksvägen 1, 30261 Halmstad

Våra kommuner

Falkenberg, Halmstad, Hylte, Laholm

Anslut dig till vår lokalavdelning

Maila ossså får du mer information om vår verksamhet

Foto: Alf Rolandsson

STF Södra Halland ligger strategiskt mitt emellan Göteborg och Öresundsområdet och längs hela kuststräckan finns härliga badstränder, fin inlandsnatur och ett flertal naturreservat
Läs mer

På Prins Bertils stig mellan Halmstad och Tylösand är det populärt att vandra. I Haverdal kan man besöka Skandinaviens högsta sanddyn. I söder finns Hallandsåsen med vackra bokskogar och öster om Halmstad ligger Simlångsdalen med sina sjöar och det historiskt intressanta Danska fallet.

Det finns flera kulturhistoriskt intressanta minnesmärken i regionen.
Bronsåldersgraven Lugnarohögen är en restaurerad grav som visar hur forntidens människor såg på övergången från liv till död.
Skottorps slott, uppfört 1870, är förklarat som byggnadsminne och Norre Port i Halmstad är en av få stadsportar som fortfarande finns kvar i Sverige. I Falkenberg finns Tullbron, från mitten av 1700-talet, den är förklarad som byggnadsminne och är kanske Sveriges vackraste stenbro.

Lokalavdelningen anordnar både kortare och längre vandringar. Det kan vara intressant natur eller kultur som lockar. På vintern satsar vi på studiebesök samt en föreningsafton.

Södra Hallandskretsen bildades 1977 och på årsmötet 2013 ombildades den till lokalavdelning med namnet STF Södra Halland.

Aktiviteter

 • 01 Dec - 31 Aug 2021

  • 01

   Dec

   2020

  • 31

   Aug

   2021

  Information om vårens aktiviteter

  Läs mer

  Alla är varmt välkomna till våra aktiviteter! Utgångsläget är att aktiviteterna kommer att genomföras som planerat. På grund av rådande läge med coronaviruset kan dock aktiviteterna komma att ändras....
  Pris

  Medlem: Gratis

 • 14 Feb - 30 Jun 2021

  • 14

   Feb

   2021

  • 30

   Jun

   2021

  Årsmöte

  Sedvanliga årsmötesförhandlingar. Samtliga årsmöteshandlingar kommer att finnas tillgängliga senast 7 dagar före årsmötet på vår hemsida samt i pappersformat i Studiefrämjandets lokaler på Söndrumsvägen...

  Läs mer

  På grund av coronapandemin kommer årsmötet att skjutas upp till senare i vår. Styrelsen avvaktar vad som händer med pandemirestriktionerna och återkommer med mer information.
  Pris

  Medlem: Gratis

 • 23 Maj

  • 23

   Maj

   2021

  Kustslingan - Södra Skummeslöv/Östra Båstad

  Vi gör en rundvandring i östra delarna av Båstad och sydligaste delen av Skummeslöv (Laholms kommun). Vandringen är c:a 12 km lång och präglas av hav, barrskog, sjö och å. En lätt vandring.

  Läs mer

  Söndag 23 maj kl. 10.00 – ca 15.00 Ingen föranmälan. Samling på parkeringen vid Båstad Station. Vägbeskrivning: Från E6 kör av vid Skottorp och kör sedan mot Skummeslöv. Strax efter järnvägsbron...
  Pris

  Medlem: Gratis

 • 13 Jun

  • 13

   Jun

   2021

  Sommarvandring längs Skärshultsleden

  Huvudalternativet är att vi vandrar den långa rundan som är cirka 12 km. Vi kommer att vandra runt båda Skärshultssjöarna och förbi Jansbergssjön samt genom ett omväxlande skogslandskap. För den som inte...

  Läs mer

  Söndag 13 juni kl. 10.00 – ca 15.00 Ingen föranmälan. Samling på parkeringen vid Skärshultssjön, strax norr om Hyltebruk vid riksväg 26. Ta med matsäck för två mål och rejäla skor.
  Pris

  Medlem: Gratis

 • 18 Jul

  • 18

   Jul

   2021

  Myrliljor vid Gårdshult

  Från Gårdshult följer vi en led som tar oss till Smedshultsmyren, där vi hoppas få se myrliljor. Innan vi kommer dit gör vi en avstickare till Danska fall. Totalt går vi cirka 6 km.

  Läs mer

  Söndag 18 juli kl. 10.00 – ca 13.00 Ingen föranmälan. Samling på parkeringen vid Gårdshults naturreservat. Ta med matsäck för ett mål.
  Pris

  Medlem: Gratis

 • 22 Aug

  • 22

   Aug

   2021

  Kustvandring Glommen - Digesgård

  Med start i Glommens hamn vid Glumstenen gör vi en kustvandring norrut. Innan vi påbörjar vandringen får vi veta en del om Glommens historia av lokal guide. Därefter följer vi stranden norrut genom Digesgård...

  Läs mer

  Söndag 22 augusti 10.00 – ca 14.00 Ingen föranmälan. Samling på parkeringen längst ut på Glumstensvägen i Glommens hamn. Vägbeskrivning: Kör E6 till avfart 52 och tag av mot Morup. Följ vägen...
  Pris

  Medlem: Gratis

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.