STF Södra Halland Lokalavdelning

Kontaktperson

Lars Andersson

Telefon: 070-418 44 24

stf.sodra.halland@la.stfturist.se

Postadress

STF Södra Halland Lokalavdelning - Stenfalksvägen 1, 30261 Halmstad

Våra kommuner

Falkenberg, Halmstad, Hylte, Laholm

Anslut dig till vår lokalavdelning

Mejla ossså får du mer information om vår verksamhet

STF Södra Halland ligger strategiskt mitt emellan Göteborg och Öresundsområdet och längs hela kuststräckan finns härliga badstränder, fin inlandsnatur och ett flertal naturreservat
Läs mer

På Prins Bertils stig mellan Halmstad och Tylösand är det populärt att vandra. I Haverdal kan man besöka Skandinaviens högsta sanddyn. I söder finns Hallandsåsen med vackra bokskogar och öster om Halmstad ligger Simlångsdalen med sina sjöar och det historiskt intressanta Danska fallet.

Det finns flera kulturhistoriskt intressanta minnesmärken i regionen.
Bronsåldersgraven Lugnarohögen är en restaurerad grav som visar hur forntidens människor såg på övergången från liv till död.
Skottorps slott, uppfört 1870, är förklarat som byggnadsminne och Norre Port i Halmstad är en av få stadsportar som fortfarande finns kvar i Sverige. I Falkenberg finns Tullbron, från mitten av 1700-talet, den är förklarad som byggnadsminne och är kanske Sveriges vackraste stenbro.

Lokalavdelningen anordnar både kortare och längre vandringar. Det kan vara intressant natur eller kultur som lockar. På vintern satsar vi på studiebesök samt en föreningsafton.

Södra Hallandskretsen bildades 1977 och på årsmötet 2013 ombildades den till lokalavdelning med namnet STF Södra Halland.

Aktiviteter

 • 01 Jan - 31 Dec 2023

  • 01

   Jan

   2023

  • 31

   Dec

   2023

  Studiefrämjandet

  Läs mer

  STF Södra Halland samarbetar med Studiefrämjandet, där STF är en medlemsorganisation.
  Pris

  Medlem: Gratis

 • 15 Jul - 31 Dec 2023

  • 15

   Jul

   2023

  • 31

   Dec

   2023

  Samåkning

  Läs mer

  När vi samåker från Halmstad samlas vi vid Halmstad Arena, infart från Frennarpsvägen. Tid för samåkning anges vid varje programpunkt. Vi rekommenderar 8 kr/mil och passagerare. Försäkra dig om att du är medlem i lokalavdelningen – då blir du alltid uppdaterad genom nyhetsbrev/påminnelse (mejl)!
  Pris

  Medlem: 8 kr

 • 15 Jul - 31 Dec 2023

  • 15

   Jul

   2023

  • 31

   Dec

   2023

  Torsdagsträffar

  Läs mer

  Utöver vad som framgår av programmet genomför vi aktiviteter andra torsdagen i månaden, fyra månader på hösten och fyra på våren. Dessa kan innehålla kortare vandringar, studiebesök eller kulturaktiviteter. Tid och plats för torsdagsträffarna publiceras på hemsidan cirka två veckor i förväg och meddelas i påminnelsemejl till medlemmar i lokalavdelningen.
  Pris

  Medlem: Gratis

 • 14 Dec

  • 14

   Dec

   2023

  Torsdagsträff på Sannarp i Halmstad

  Vi går en slinga på cirka 4 km förbi märgelhålor, dammar och golfbana. Vi går på den gamla strandvallen på Vallås. Ta med en fika.

  Läs mer

  Torsdag 14 december kl. 10.00 – ca 12.00 Ansvarig: Lars Aronsson 073-069 99 66, ll.aronsson@telia.com Samling: Parkeringen vid Halmstad Arena infart från Frennarpsvägen
  Pris

  Medlem: Gratis

 • 21 Jan

  • 21

   Jan

   2024

  Vintervandring i Söndrumskolonins fotspår

  Vi gör en vintervandring i Stenhuggeriet och Grötvik. Under åren 1944-1956 existerade det som kom att kallas Söndrumskolonin. Det var ett nätverk av kulturpersonligheter, med bland annat Sven X:et Erixson och Halmstadgruppens medlemmar. De höll till i det här området och fann inspiration och gemenskap. Under vandringen stannar vi till på platser som förknippas med Söndrumskolonin. När vi kommer tillbaka till Rörvik, kommer det att finnas möjlighet att grilla, om det inte blåser för mycket.

  Läs mer

  Söndag 21 januari kl. 10.00 – ca 13.00 Ansvarig: Erik Nickolausson 072-856 37 41 Samling: På parkeringen vid grusvägens slut (Rörvik) Vägbeskrivning: Kör Nya Tylösandsvägen mot Tylösand och sväng vänster i Bäckagårdsrondellen mot Grötvik. Kör igenom Stenhuggeriet och sväng vänster från Grötviksvägen in på en liten grusväg efter den stora röda tegelvillan, som ligger på vänster sida där bebyggelsen tar slut. Följ grusvägen tills den tar slut nere vid havet. Det går även att åka med busslinje 5 till ändhållplatsen Stenhuggeriet. Vi vandrar ca 5 km och tar med matsäck för ett mål samt något gott att grilla.
  Pris

  Medlem: Gratis

 • 03 Feb

  • 03

   Feb

   2024

  Besök på Konsthallen Hishult

  Vi gör ett besök på konsthallen med guidning av ute- och inneutställningarna. Efter guidningen och en stunds egen rundvandring i konsthallen gör vi en kortare vandring på ca en timme där vi också intar vår medhavda fika. För den som inte vill vandra eller äta utomhus finns möjligheten att äta lunch på konsthallens restaurang till priset av 205:-/person. Vid anmälan vill vi veta om ni går med på vandringen eller föredrar att äta lunch i konsthallen.

  Läs mer

  Lördag 3 februari kl. 10.00 – ca 13.00 Ansvarig: Rolf Berger 076-107 97 11 Endast för medlemmar i STF. Deltagarantalet är begränsat. Anmälan senast 21 januari på sms till Rolf Berger eller mejl rolf.berger07@yahoo.se Samling vid Konsthallen i Hishult. Samåkning från Halmstad Arena kl. 09.10 Vägbeskrivning: Kör antingen väg 15 från Halmstad förbi Hallarna och Trönninge. Skylt visande mot Hishult finns utanför Knäred. Alternativt kör E6 till väg 24 vid Mellbystrand och följ sedan skyltning mot Hishult strax efter Laholm. I Hishult finns skyltning till konsthallen.
  Pris

  Medlem: Gratis

 • 15 Feb

  • 15

   Feb

   2024

  Årsmöte på Kvibille Gästgivaregård

  Sedvanliga årsmötesförhandlingar. Samtliga årsmöteshandlingar kommer att finnas tillgängliga senast 7 dagar före årsmötet på vår hemsida samt i pappersformat i Studiefrämjandets lokaler på Fredsgatan 2, 2:a våning, Halmstad (Nolltrefem, f.d. Stadsbiblioteket).

  Läs mer

  Torsdag 15 februari 2024 kl. 19.00 – ca 21.00 Ansvarig: Lars Andersson 070-418 44 24 Samåkning från Halmstad Arena kl. 18.30
  Pris

  Medlem: Gratis

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.