Just nu har vår fjällbokning och kundtjänst långa svarstider eftersom så många vill nå oss. Alla bokningsbara övernattningar kan du boka själv direkt här på webbplatsen. Hittar du inte det du söker behöver du ändra datum. Läs mer om hur vi anpassat för att kunna välkomna dig tryggt i sommar här och hur du kan stötta STF här.

STF Lidköping Lokalavdelning

Kontaktperson

Inger Alteryd

Telefon: 0703-380389

stflidkoping@stfturist.se

Postadress

STF Lidköping Lokalavdelning - Källaregatan 42, 53130 Lidköping

Våra kommuner

Lidköping

Anslut dig till vår lokalavdelning

Maila ossså får du mer information om vår verksamhet

Lidköpings har ett vackert läge vid Vänerns södra strand. Närheten till vattnet, Kållandsö med Läckö slott och berget Kinnekulle innebär tillgång till natur- och fritidsupplevelser utöver det vanliga.
Läs mer

Omgivningarna bjuder även på stora möjligheter till kombinerade natur- och kultur-vandringar. Dels finns kortare vandringsleder på Källstorps Gård i Örslösa. Dels bjuder vackra Kinnekulle på längre vandringsleder med flera minnesmärken längs leden.

För båtutflykter i trakten märker Kållandsö ut sig som Vänerns näst största ö och ett omtyckt turistmål. Härifrån går det båtturer ut till det vackra Ekens skärgård. På Kållandsö finns även Spikens fiskeläge som är en av Europas största insjöfiskehamnar.

Lokalavdelningen strävar efter att anordna flera olika typer av natur- och kulturupplevelser. Vandringar, studiebesök, bussresor och cykelutflykter är exempel på vanliga aktiviteter.

Lokalavdelningen grundades år 1980.

Aktiviteter

 • 22 Aug 2020

  • 22

   Aug

   2020

  Vandring på Hållö, en kustpärla i vacker miljö

  Hållö ligger ute i kustbandet utanför Kungshamn och Smögen. Ön blev 1975 ett naturreservat. Den har en intressant historia. På ön finns Hållö fyr, som är ett vackert fyrtorn, och ett litet fint naturum....

  Läs mer

  Vandring på Hållö, en kustpärla i vacker miljö   Tid: Lördagen den 22 augusti kl 08:00. Plats: Samling vid Volvoparkeringen, Hallgatan, Lidköping för samåkning. Pris: 250 kr medlem / 300 kr icke medlem,...
  Pris

  Medlem: 250 kr

  Icke-medlem: 300 kr

 • 12 Sep 2020

  • 12

   Sep

   2020

  Vandringens dag Slussområdet Trollhättan

  Vi planerar för en 6-8 km vandring i vackra omgivningar vid och omkring slussarna i Trollhättan. Relativt kuperad terräng med inslag av trappor, höjdnivåer och broar. Har vi tur kanske vi ser en båt som...

  Läs mer

  Tid: Lördag 12 sept kl 8.45. Beräknad hemkomst kl 13.30. Samling: Volvoparkeringen Hallgatan Lidköping för samåkning. Beräkna ca 120kr/person till chauffören. (8 kr/mil. 14 mil x 8 kr = 112kr/person) Anmäla:...
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: 40 kr

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.