STF Sala Lokalavdelning

Kontaktperson

Lillian Perers

Telefon: 070-7503476

stfsala@stfturist.se

Postadress

STF Sala Lokalavdelning - Häggebo Norr Starfors 202, 74491 Heby

Våra kommuner

Heby, Sala

Anslut dig till vår lokalavdelning

Maila ossså får du mer information om vår verksamhet

Silver har satt sin unika prägel på staden och dess omgivningar. Från tidigt 1500-tal var gruvan Europas viktigaste silverproducent. Idag är gruvan ett attraktivt besöksmål. Vid gruvbyn och lillgruvan kan man uppleva hur gruvdrängarna levde och arbetade.
Läs mer

Silverstaden är en pittoresk småstad med en omgivning som präglas av jordbruk och forna tiders bergshantering. Runt staden kan man än idag se tydliga spår av de två stora vattensystem som anlades för att ge kraft åt gruva och hyttor. Dammarna och de vita broarna är ett elegant inslag i de centrala delarna av staden. I centrala Sala ligger även anrika Väsby Kungsgård som innehåller Sveriges största privata vapensamling.

Kurorten Sätra Brunn, beläget några kilometer utanför Sala, anlades år 1700 och har sedan dess och fram till våra dagar varit en hälsobringande plats där man druckit brunn ur den aldrig sinande Trefaldighetskällan. Munkarna på Östanbäcks kloster tar gärna emot besök både för visning av själva klostret och för ett besök i Ambrosius ljusbod.

För den friluftsintresserade finns det möjligheter till fågelskådning, kanotsafari eller fiske i Svartådalen. Mängder av fantastiska vandringsleder finns också runt Sala. Längs dessa växer fridlysta orkidéer och mosippor och i silvergruvans närhet täcks stora delar av marken av blåsippor. Många insjöar i skogsmiljö lockar till bad på sommaren och skridskoåkning vintertid. Vill du rida är Sala hästtätt och här finns alla möjligheter till ridturer vid ett stort antal ridanläggningar.

Aktiviteter

 • 03 Mar 2020

  • 03

   Mar

   2020

  Studiebesök på Metso

  Metso är ett världsledande industriföretag som erbjuder utrustning och tjänster för hållbar bearbetning av naturresurser och hållbara resursflöden inom gruv-, ballast-, återvinnings- och processindustrin....

  Läs mer

  Pris

  Medlem: Gratis

 • 27 Mar

  • 27

   Mar

   2020

  Bakom kulisserna på Uppsala stadsteater

  Följ med på en guidning bakom kulisserna på Uppsala stadsteater! Vi får bland annat besöka kostymateljén och perukmakeriet.

  Läs mer

  Vi samåker i bilar alternativt tar Upptåget till Uppsala. Uppge hur du vill resa till Uppsala i samband med anmälan. Eventuell tågbiljett bokar du själv. Biljetten blir då billigast, om du inte redan har...
  Pris

  Medlem: 50 kr

 • 10 Maj

  • 10

   Maj

   2020

  Aspenstorp naturreservat med guide

  En eftermiddag med fd kommunekologen Kjell Eklund i naturreservatet Aspenstorp som invigdes i september 2019. Vi spanar in den fantastiska miljön som är där denna tid på året. Naturreservatet vid Aspenstorp...

  Läs mer

  Kläder efter väder. Ta gärna med kaffetermos.
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: 50 kr

 • 28 Maj

  • 28

   Maj

   2020

  Kvällsvandring på Gröna gången

  Vi träffas och gör en vandring på Gröna gången en förhoppningsvis vacker vårkväll. Vi avslutar med kaffe på Sofielund för de som så vill.

  Läs mer

  Ingen föranmälan
  Pris

  Medlem: Gratis

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.