STF Östra Blekinge Lokalavdelning

Kontaktperson

Torbjörn Haraldsson

Telefon: 070-1319420

stf.ostra.blekinge@la.stfturist.se

Postadress

STF Östra Blekinge Lokalavdelning - Roslundavägen 17, 37332 Nättraby

Våra kommuner

Karlskrona, Ronneby

Anslut dig till vår lokalavdelning

Mejla ossså får du mer information om vår verksamhet

Blekinge brukar kallas för Sveriges trädgård och är ett litet landskap, med stor variation och naturrikedom och ett milt klimat. Skärgården charmar med havsvikar och närmare tusen öar.
Läs mer

Blekinges jordbruksbygd och böljande skogsbygd genomkorsas av sjöar och fiskrika åar och vattendrag. Den mest kända är Mörrumsån, som är laxfiskarnas eldorado, känt långt utanför Sveriges gränser. Skärgården, som länge var stängd av militären är nu öppen för både svenskar och utlänningar och är enkel att uppleva med någon av de många skärgårdsbåtarna.

Det finns flera viktiga kulturhistoriska och natursköna platser i Blekinge. Örlogsstaden Karlskrona är upptagen på UNESCO:s världsarvslista och mer eller mindre uppbyggd på skärgårdsöar. Kungsholms fort på Aspö, bevakar inloppet och har blivit något av en symbol för Karlskronas status som världsarv. Skärgårdens viktigaste landmärken är sägenomspunna Hanö i väster, idylliska Tjärö i mitten och de gamla pittoreska fiskelägena på Utlängan, Inlängan och Långören i öster. Här finns anrika Marinmuseum med unika marina samlingar och även det gamla varvsområdet med Sveriges längsta träbyggnad är sevärt. Ebbamåla Bruk är ett unikt, levande industriminne och arbetslivsmuseum vid Mörrumsån. Torhamns udde är ett Mecka för fågelskådare.

Lokalavdelningen vurmar för att utnyttja de vackra omgivningarna. Under vår och höst anordnas vandringar på fyra till nio kilometer. Blekingeleden, Karlsnäsleden och Lyckåleden är exempel på leder som många provar.

Lokalavdelningen grundades år 1974 och har drygt 100 medlemmar.

Aktiviteter

 • 28 Jan 2024

  • 28

   Jan

   2024

  Vintersport Alljungen söndagen den 28 januari 2024

  Vi anpassar oss efter vädret och promenerar eller gör någon vinteraktivitet efter individuella önskemål. Efter en lagom ansträngande tur äter vi medhavd matsäck i Friluftsfrämjandets stuga.

  Läs mer

  Start kl 10.00 vid Amiralens hållplats för lokalbussar. Härifrån sker samåkning. Alternativ, kl. 10.30 på parkeringen vid Friluftsfrämjandets lokaler i Alljungen. Kör väg 28. Ta av mot Alljungen strax norr om Nävragöl. Medtag matsäck. Info Rune Olausson 072-1567512.
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: Gratis

 • 08 Feb 2024

  • 08

   Feb

   2024

  Årsmöte torsdagen den 8 februari 2024

  Årsmötesförhandlingar kl. 19.00 följt av gott fika (med våffla) som lokalavdelningen bjuder på. Här kan finnas utrymme också för den som tagit bilder under vandringar vi genomfört eller kan ha som vision inför kommande säsonger. Motioner till årsmötet ska vara styrelsen till handa senast 31 december 2023. Väl mött!!

  Läs mer

  Välkommen till Havgårdens café i Nättraby kl. 19.00. Anmäl att du kommer till ordföranden Torbjörn Haraldsson tel. 070-1319420.
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: Gratis

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.