STF Östra Blekinge Lokalavdelning

Kontaktperson

Torbjörn Haraldsson

Telefon:

stf.ostra.blekinge@la.stfturist.se

Postadress

STF Östra Blekinge Lokalavdelning - Roslundavägen 17, 37332 Nättraby

Våra kommuner

Karlskrona, Ronneby

Anslut dig till vår lokalavdelning

Maila ossså får du mer information om vår verksamhet

Blekinge brukar kallas för Sveriges trädgård och är ett litet landskap, med stor variation och naturrikedom och ett milt klimat. Skärgården charmar med havsvikar och närmare tusen öar.
Läs mer

Blekinges jordbruksbygd och böljande skogsbygd genomkorsas av sjöar och fiskrika åar och vattendrag. Den mest kända är Mörrumsån, som är laxfiskarnas eldorado, känt långt utanför Sveriges gränser. Skärgården, som länge var stängd av militären är nu öppen för både svenskar och utlänningar och är enkel att uppleva med någon av de många skärgårdsbåtarna.

Det finns flera viktiga kulturhistoriska och natursköna platser i Blekinge. Örlogsstaden Karlskrona är upptagen på UNESCO:s världsarvslista och mer eller mindre uppbyggd på skärgårdsöar. Kungsholms fort på Aspö, bevakar inloppet och har blivit något av en symbol för Karlskronas status som världsarv. Skärgårdens viktigaste landmärken är sägenomspunna Hanö i väster, idylliska Tjärö i mitten och de gamla pittoreska fiskelägena på Utlängan, Inlängan och Långören i öster. Här finns anrika Marinmuseum med unika marina samlingar och även det gamla varvsområdet med Sveriges längsta träbyggnad är sevärt. Ebbamåla Bruk är ett unikt, levande industriminne och arbetslivsmuseum vid Mörrumsån. Torhamns udde är ett Mecka för fågelskådare.

Lokalavdelningen vurmar för att utnyttja de vackra omgivningarna. Under vår och höst anordnas vandringar på fyra till nio kilometer. Blekingeleden, Karlsnäsleden och Lyckåleden är exempel på leder som många provar.

Lokalavdelningen grundades år 1974 och har drygt 180 medlemmar.

Aktiviteter

 • 01 Okt 2023

  • 01

   Okt

   2023

  Vandring på Kvalmsö söndagen den 1 oktober

  Kvalmsö bjuder på det hela: Vackert kulturlandskap med ekhagar och betesmarker, hällmarker, strandängar, gran- och ädellövträd samt en omväxlande natur med rikt växt- och djurliv.

  Läs mer

  Samling på parkeringen vid Hasslörondellen (se vägbeskrivning) kl.10:30. Vandringens längd: 4,5 km. Ta med matsäck. Vandringsledare Linny Lindegaard 073-644 5218 Vägbeskrivning: Ta av E22:an...
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: Gratis

 • 08 Okt 2023

  • 08

   Okt

   2023

  Stadsvandring i Karlskrona 8 oktober

  Läs mer

  Samling kl. 10.00 på Stortorget vid Carl XI:s staty. Vi går en stadsvandring på ca 1,5 timma. Guide är Kenneth Håkansson som berättar om Karlskrona och dess historia. Efter vandringen intar vi vår medtagna...
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: Gratis

 • 12 Okt 2023

  • 12

   Okt

   2023

  Medlemsmöte torsdagen den 12 oktober

  Vi träffas under gemytliga former för att diskutera olika aktiviteter och vandringsönskemål i STF Östra Blekinges programplanering inför 2024. Kom med förslag. Vi bjuder också på möjlighet till inspirerande...

  Läs mer

  Torsdagen den 12 oktober Plats: Studiefrämjandets lokal i Ronneby, Västra Torggatan 1. kl 18.30 STF bjuder på god förstärkt fika. Anmäl att Du kommer till ordföranden Torbjörn Haraldsson tel 0701319420
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: Gratis

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.