STF Skellefteå Lokalavdelning

Kontaktperson

Christer Norde

Telefon: 070-2027495

stfskelleftea@stfturist.se

Postadress

STF Skellefteå Lokalavdelning - Aldergatan 1, lgh 1401, 93135 Skellefteå

Våra kommuner

Skellefteå

Anslut dig till vår lokalavdelning

Maila ossså får du mer information om vår verksamhet

Strax söder om polcirkeln ligger Västerbotten och förenklat är Skellefteåregionen ost, guld och elkraft. Guldriket har en gedigen historia och det finns många sevärdheter att upptäcka.
Läs mer

Västerbottensostens intåg en gång i tiden har resulterat i ett omfattande Ostrike med såväl historiska miljöer som nybyggda anläggningar. Och de viktiga älvarna förser hela Sverige med elkraft. Men det finns naturligtvis mer. Vildmarken och vindlande älvar lockar turister till både fiske, forsränning, vandring och skidåkning. Västerbotten har uppfostrat flera av världsstjärnor inom utförsåkning. Inom regionen finns också Sveriges sydligaste skogssameby i Malå.

Nordanåområdet är Skellefteås centrum för kultur. Här ligger Lejonströmsbron, landets äldsta träbro som är byggd 1737 och fortfarande i bruk. Skellefteälven på sträckan mellan denna bro och Parkbron erbjuder ett rikt fågelliv endast ett stenkast från centrum. Bästa området för att höra fågelsång är efter strandpromenaden på norra sida älven, från Nordanå och upp emot landskyrkan och kring Rovön.

Bonnstan är Skellefteås kyrkstad. Bonnstan var böndernas stad och Skellefteå var borgarnas i staden. Kyrkstäder är ett typiskt norrländskt kulturarv och kom till i tider då det var kyrkoplikt. Städerna grundades på 1600-talet men i Skellefteå så sent som 1845.

Lokalavdelningen brinner för att presentera vår bygd ur flera olika aspekter och anordnar ofta svamputflykter, fågelskådning, författarbesök och vandringar.

Lokalavdelningen grundades år 1975 och har cirka 90 medlemmar.

Aktiviteter

 • 27 Okt 2021

  • 27

   Okt

   2021

  Öppen fjällkväll med bildvisning

  En kväll varje månad planerar vi att arrangera träffar där vi visar fjällbilder för varandra. I kväll medverkar Sam Marklund, Göran Forslund mfl och temat är "Fjällturer i Coronatider". Lokalavdelningen...

  Läs mer

  Alla är välkomna, medlemmar och inte ännu medlemmar! OBS! Ingen anmälan behövs.
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: Gratis

 • 23 Nov 2021

  • 23

   Nov

   2021

  Öppen fjällkväll med bildvisning

  En kväll varje månad planerar vi att arrangera träffar där vi visar fjällbilder för varandra. Varje kväll har en förutbestämd föredragshållare. Lokalavdelningen bjuder på fika.

  Läs mer

  Lars-Erik vill gärna att man hör av sig till honom om man har något att visa eller berätta om! Alla är välkomna, medlemmar och inte ännu medlemmar!
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: Gratis

 • 08 Dec 2021

  • 08

   Dec

   2021

  Julgrötskväll med bildvisning

  Lokalavdelningen serverar julgröt och skinkmacka. En förutbestämd föredragshållare startar sedan bildvisningen. Kaffe med kaka och lotteri avslutar kvällen.

  Läs mer

  Ingen anmälan behövs!
  Pris

  Medlem: 40 kr

  Icke-medlem: 40 kr

 • 02 Feb 2022

  • 02

   Feb

   2022

  Årsmöte med bildvisning

  Sedvanliga årsmötesförhandlingar. Efter årsmötet visar en förutbestämd föredragshållare bilder och berättar till dem. Vi bjuder på fika.

  Läs mer

  Motioner ska vara ordförande tillhanda senast två veckor innan årsmötet. Ingen anmälan till årsmötet behövs!
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: Gratis

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.