STF Östra Sörmland Lokalavdelning

Kontaktperson

Monika Brandtberg

Telefon:

stfostrasormland@stfturist.se

Postadress

STF Östra Sörmland Lokalavdelning - Trosalundsgatan 8, 61932 Trosa

Våra kommuner

Gnesta, Nyköping, Oxelösund, Trosa

Välkommen till STF Östra Sörmlands lokalavdelning. Vårt geografiska upptagningsområde är hela Östra Sörmland med kommunerna Gnesta, Nyköping, Oxelösund & Trosa. Lokalavdelningen är nystartad och hade sitt första verksamhetsår under 2018. Vår ideella verksamhet började i liten skara och vi vill gärna bli fler så att vi tillsammans kan upptäcka Sverige.
Läs mer
En kort presentation av våra 4 kommuner:
Trosa kommun är en ung kommun med gamla anor, trakterna kring Trosa har varit befolkad sedan mycket lång tid tillbaka. Kringliggande landsbygd runt Vagnhärad och Västerljung är mycket rik på fornminnen i form av runstenar, gravrösen och fornborgar. Dessa vittnar om ett kustlandskap befolkat av jordbrukare och fiskare.
Oxelösund har en mängd vackra platser i havets närhet. Hela 85% av kommungränsen är hav och några kända besöksmål är Femörefortet, Gamla Oxelösund och en bedövande vacker skärgård med massor med lugn och ro.
I Nyköping slingrar sig Nyköpingsån genom staden, här kan du strosa på egen hand längs kultur- och skulpturstråk och stanna upp vid historiska platser. I omgivningarna finns vandringsleder, berg att klättra i och kajaker att hyra. Upplev slott, fynda på auktion eller cykla på svindlande landsvägar.
Gnesta kommun en timme från storstaden finns ett Sverige i miniatyr. Vårt sagolika Sörmland rymmer kulturlandskap, skog, åkrar, sjöar och ett trivsamt lugn. Här finns hela 19 statligt finansierande naturreservat som väntar på besökare.
Välkommen in i gemenskapen och följ oss gärna på Facebook för att få information om spontana aktiviteter och information!

Aktiviteter

 • 23 Okt 2021

  • 23

   Okt

   2021

  Guidad tur på Öster Malma Viltpark

  Öster Malma är Jägarförbundets kursgård och ligger i trakterna av Tystberga. Förutom viltparken finns en restaurang som serverar en lunchbuffé med vilt för 140 kronor. En gårdsbutik säljer frusna styckdetaljer...

  Läs mer

  Den 23 oktober kl 11 besöker vi Öster Malma Wildlife Park för en guidad tur under sakkunnig ledning bland djur som älg, dovhjort, mufflon, vildsvin mm. Turen tar en timme och kostar 135 kronor för medlemmar...
  Pris

  Medlem: 135 kr

  Icke-medlem: 175 kr

 • 30 Okt 2021

  • 30

   Okt

   2021

  Kalkugnsvandring Nynäs

  Vandringslängd ca 5 km. Vid halvtid tar vi fikapaus om vädret tillåter, medtag matsäck. Kläder efter väder är ett måste. Hundar är välkomna. Betalning sker med Swish.

  Läs mer

  En härlig höstpromenad i Nynäs slotts vackra omgivningar. Vi går tillsammans med en guide från slottet ca 1,5 h som berättar om verksamheten i och omkring kalkbrotten och ugnarna. Därefter tar vi en fika...
  Pris

  Medlem: 140 kr

  Icke-medlem: 200 kr

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.