STF Östra Sörmland Lokalavdelning

Kontaktperson

Linda Östling

Telefon: +46739808566

stfostrasormland@stfturist.se

Postadress

STF Östra Sörmland Lokalavdelning - Sundbo 2, 61199 Tystberga

Våra kommuner

Gnesta, Nyköping, Oxelösund, Trosa

Välkommen till STF Östra Sörmlands lokalavdelning. Vårt geografiska upptagningsområde är hela Östra Sörmland med kommunerna Gnesta, Nyköping, Oxelösund & Trosa. Lokalavdelningen är nystartad och hade sitt första verksamhetsår under 2018. Vår ideella verksamhet började i liten skara och vi vill gärna bli fler så att vi tillsammans kan upptäcka Sverige.
Läs mer
En kort presentation av våra 4 kommuner:
Trosa kommun är en ung kommun med gamla anor, trakterna kring Trosa har varit befolkad sedan mycket lång tid tillbaka. Kringliggande landsbygd runt Vagnhärad och Västerljung är mycket rik på fornminnen i form av runstenar, gravrösen och fornborgar. Dessa vittnar om ett kustlandskap befolkat av jordbrukare och fiskare.
Oxelösund har en mängd vackra platser i havets närhet. Hela 85% av kommungränsen är hav och några kända besöksmål är Femörefortet, Gamla Oxelösund och en bedövande vacker skärgård med massor med lugn och ro.
I Nyköping slingrar sig Nyköpingsån genom staden, här kan du strosa på egen hand längs kultur- och skulpturstråk och stanna upp vid historiska platser. I omgivningarna finns vandringsleder, berg att klättra i och kajaker att hyra. Upplev slott, fynda på auktion eller cykla på svindlande landsvägar.
Gnesta kommun en timme från storstaden finns ett Sverige i miniatyr. Vårt sagolika Sörmland rymmer kulturlandskap, skog, åkrar, sjöar och ett trivsamt lugn. Här finns hela 19 statligt finansierande naturreservat som väntar på besökare.
Välkommen in i gemenskapen och följ oss gärna på Facebook för att få information om spontana aktiviteter och information!

Aktiviteter

 • 09 Feb 2021

  • 09

   Feb

   2021

  Årsmöte 2021

  Varmt välkommen på årsmöte med Östra Sörmlands lokalavdelning som för första gången kommer att ske digitalt. Vår förhoppning är att så många som möjligt ska vilja och kunna delta. För att delta behöver...

  Läs mer

  Årsmötet genomförs digitalt (teams) Anmälan senast fredag 5 februari till stfostrasormland@stfturist.se ange gärna medlemsnummer vid anmälan Mail med möteslänk och all information som behövs för att...
  Pris

  Medlem: Gratis

 • 06 Mar 2021

  • 06

   Mar

   2021

  Våtmark till våtmark Trosa - Vagnhärad

  Vi vandrar tillsammans från Trosa mot våtmarken, vandringen inleds på vandringsled, med oss vandrar Trosas kommunekolog Elin van Dooren. Turen går mellan våtmarken och Trosa ån efter att vi lämnat våtmarken...

  Läs mer

  När: 6/3 kl. 10:00-13:00 Alla deltagare måste föranmäla sig senast 4/3 till Monika 0737274795 eller stfostrasormland@stfturist.se Vandringssträcka ca. 6 km i låglänt men ojämn terräng. Goda dikeshopparkunskaper...
  Pris

  Medlem: 20 kr

  Icke-medlem: 60 kr

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.