Just nu har vår fjällbokning och kundtjänst långa svarstider eftersom så många vill nå oss. Alla bokningsbara övernattningar kan du boka själv direkt här på webbplatsen. Hittar du inte det du söker behöver du ändra datum. Läs mer om hur vi anpassat för att kunna välkomna dig tryggt i sommar här och hur du kan stötta STF här.

STF Östra Sörmland Lokalavdelning

Kontaktperson

Linda Östling

Telefon:

stfostrasormland@stfturist.se

Postadress

STF Östra Sörmland Lokalavdelning - Sundbo 2, 61199 Tystberga

Våra kommuner

Gnesta, Nyköping, Oxelösund, Trosa

Välkommen till STF Östra Sörmlands lokalavdelning. Vårt geografiska upptagningsområde är hela Östra Sörmland med kommunerna Gnesta, Nyköping, Oxelösund & Trosa. Lokalavdelningen är nystartad och hade sitt första verksamhetsår under 2018. Vår ideella verksamhet började i liten skara och vi vill gärna bli fler så att vi tillsammans kan upptäcka Sverige.
Läs mer
En kort presentation av våra 4 kommuner:
Trosa kommun är en ung kommun med gamla anor, trakterna kring Trosa har varit befolkad sedan mycket lång tid tillbaka. Kringliggande landsbygd runt Vagnhärad och Västerljung är mycket rik på fornminnen i form av runstenar, gravrösen och fornborgar. Dessa vittnar om ett kustlandskap befolkat av jordbrukare och fiskare.
Oxelösund har en mängd vackra platser i havets närhet. Hela 85% av kommungränsen är hav och några kända besöksmål är Femörefortet, Gamla Oxelösund och en bedövande vacker skärgård med massor med lugn och ro.
I Nyköping slingrar sig Nyköpingsån genom staden, här kan du strosa på egen hand längs kultur- och skulpturstråk och stanna upp vid historiska platser. I omgivningarna finns vandringsleder, berg att klättra i och kajaker att hyra. Upplev slott, fynda på auktion eller cykla på svindlande landsvägar.
Gnesta kommun en timme från storstaden finns ett Sverige i miniatyr. Vårt sagolika Sörmland rymmer kulturlandskap, skog, åkrar, sjöar och ett trivsamt lugn. Här finns hela 19 statligt finansierande naturreservat som väntar på besökare.
Välkommen in i gemenskapen och följ oss gärna på Facebook för att få information om spontana aktiviteter och information!

Aktiviteter

 • 12 Sep 2020

  • 12

   Sep

   2020

  Stora Trosarundan inklusive Öbolandet runt

  På Vandringens dag vandrar vi i Trosa med omnejd. Vi möts på parkeringen vid Trosa Kvarn kl 10.00 och vandrar Stensundsvägen ut mot Långnäs. Sedan följer vi kustlinjen in mot Trosa och tar oss ut till...

  Läs mer

  Samling på parkeringen vid Trosa Kvarn kl 10.00. Sträcka ca 15,5 km, ca 3-4 timmar, inkl rast. Medtag matsäck
  Pris

  Medlem: Pris ej bestämt

 • 12 Sep 2020

  • 12

   Sep

   2020

  Skärgårdsvandring i Bälinge skärgård-Vandringens dag

  Häng med på vandring i skärgårdsmiljö på vandringens dag! Vi ses vid Studsviks brygga, inte långt ifrån Stendörrens naturreservat och tar oss därifrån med vår turbåt vidare ut till en närliggande ö....

  Läs mer

  Datum 12 september. Exakta detaljer ej spikade ännu, det kommer närmare vandringens dag. Aktiviteten beräknas pågå mellan kl 10-16. Rejäl matsäck och ordentligt med dryck medtages. På ön har vi...
  Pris

  Medlem: Pris ej bestämt

 • 12 Sep 2020

  • 12

   Sep

   2020

  Vandringens dag vandring i Nynäs naturreservat

  Följ med och vandra Sörmlandsleden på Vandringens dag! Vi vandrar etapp 52 i Nynäs naturreservat, vid kusten mellan Trosa och Nyköping. Vi startar vandringen vid Sandviksbadet och vandrar ca 7,5 km till...

  Läs mer

  Devis en medelsvår etapp i kuperad terräng. Sträcka 7,5 km. Tid inklusive rast ca 3 timmar. Medtag matsäck och kläder efter väder. Samling kl 09.30 vid parkeringen vid Nynäs slott, för samåkning...
  Pris

  Medlem: Pris ej bestämt

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.