STF Södra Vätterbygden Lokalavdelning

Kontaktperson

Anders Larsson

Telefon: 076-1764940

stf.sodra.vatterbygden@la.stfturist.se

Postadress

STF Södra Vätterbygden Lokalavdelning - Tegelbruksgatan 19, Lgh 1101, 55450 Jönköping

Våra kommuner

Habo, Jönköping, Mullsjö

Anslut dig till vår lokalavdelning

Maila ossså får du mer information om vår verksamhet

Den karaktärsfyllda Vättern med sagoön Visingsö och Taberg med sina hundra meter höga bergväggar är utmärkande i Vätterkretsens region. Men även de många kulturlandskapen och de otaliga spåren från brons- och järnålderns människor är kännetecknande.
Läs mer

Näs borgruin på Visingsö, Visingsborgs slott och de vackra träkyrkorna i Habo och Bottnaryd är alla minnesmärken från svunna tider. Småstadsidyllen Gränna är en festival i färger och har dessutom Sveriges enda polarmuseum, med minnen från Andréexpeditionen, förutom stadens alla polkagrisar.

Det finns utsökta möjligheter till ett rikt friluftsliv i regionen. Inom lokalavdelning område finns ett flertal vandringsleder. Södra Vätterleden, Pustaleden, John Bauerleden och Bankerydsleden är exempel på leder som bjuder på sköna naturupplevelser och sevärdheter. Det finns även gott om fina fiskevatten. Små och stora skogssjöar med vanliga insjöfiskar kompletteras av fisket i Vättern där den berömda vätterrödingen, med lite tur, fastnar på kroken.

Lokalavdelningen strävar efter att kunna erbjuda ett mångsidigt program som alla medlemmar trivs med. Exempel på aktiviteter är korta till medellånga vandringar med natur- kulturinslag, blomsterkunskap, svampplockning. Dessutom genomförs studiebesök hos företag, institutioner och församlingar samt bildvisningar och föredrag.

Lokalavdelningen grundades 1977 och samlar cirka 240 medlemmar.


Den 29 september upphävdes de flesta restriktionerna i Sverige kopplat till covid -19.

Det här innebär att lokalavdelningarna nu har möjlighet att ta emot obegränsat antal deltagare på aktiviteter både inomhus och utomhus. Det är dock viktigt att informera om individens eget ansvar i samband med aktiviteter.

Vid samtliga era aktiviteter bör ni tänka på följande och också informera era deltagare om detta t ex via webben och i utskick:
Håll avstånd, tvätta händerna med tvål och vatten där möjligheten finns. Se till att alltid ha med handsprit.
Stanna hemma om man har symtom som kan tyda på smitta.
Ta alltid närvaro med namn, mailadress och telefonnummer på era deltagare.
Detta för att lätt kunna skicka ut information till alla deltagare om någon får bekräftad smitta i efterhand.
Förhindra spridning av covid-19
Vaccination är det bästa sättet att undvika allvarlig sjukdom och spridning av covid-19.
Du som inte är fullvaccinerad mot covid-19 bör ta särskild hänsyn till personer i riskgrupp och personer som är 70 år och äldre. Du bör vidta försiktighetsåtgärder för att undvika att du själv blir smittad och för att undvika spridning av covid-19. Du bör därför, när det är möjligt:
hålla avstånd till andra människor, och
särskilt undvika nära kontakter med personer i riskgrupp och personer som är 70 år och äldre.
Dessa råd gäller inte för personer under 18 år eller för personer som av medicinska skäl rekommenderats att inte vaccinera sig mot covid-19.

Skydda andra mot risk för smitta av covid-19
Var och en bör vara uppmärksam på symtom på covid-19. Om du misstänker att du har covid-19 bör du stanna hemma och undvika kontakter med andra människor.

Hämtade från Folkhälsomyndighetens hemsida 2021-10-12

Aktiviteter

 • 07 Aug - 07 Aug 2029

  • 07

   Aug

   2022

  • 07

   Aug

   2029

  Nyhetsbrev till din mejlkorg

  Föreningens nyhetsbrev skickas ut till medlemmarna varje månad, där presenteras månadens aktivitet eller om något nytt finns att erbjuda dig som medlem. Har du en mejladress så kan den skickas till din...

  Läs mer

  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: Gratis

 • 08 Feb

  • 08

   Feb

   2023

  Årsmöte

  Sedvanliga förhandlingar. Motioner ska ha inkommit till styrelsen senast en månad före årsmötet. Årsmöteshandlingar kommer att finnas på hemsidan ca: två veckor före mötet. På hemsidan finns också stadgar...

  Läs mer

  Onsdag 8/2 kl. 18.30, plats: Immanuelskyrkan, Oxtorgsgatan 15 Jönköping. Kollektivtrafik buss 1 och 3, Hållplats Lasarettsparken. Anmälan senast 4/2 till Anders stf.sodra.vatterbygden@la.stfturist.se 0761–764940.
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: Gratis

 • 20 Feb

  • 20

   Feb

   2023

  Husqvarna Group AB*

  Vi kommer att få en guidning på ca. 1,5 timmar i fabrikens gjuteri samt monterings-avdelning.

  Läs mer

  Måndagen 20/2 klockan 9:00 samlas vi utanför huvudentrén till Husqvarna group AB. Information och anmälan senast 9/2 (även eventuell betalning med jämna pengar eller Swish) till Roger tel. 0705-465697,...
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: 20 kr

 • 01 Mar

  • 01

   Mar

   2023

  Upptech – Jönköpings Science Center*

  I den ca 1000 kvm stor experimenthallen kan ung som gammal släppa loss sin nyfikenhet och prova ett 80-tal experiment med anknytning till naturvetenskap, teknik, matematik. Ett kul och läraktigt ställe...

  Läs mer

  Onsdag 1/3kl. 14:00. Västra Holmgatan 34 A, Jönköping. Info och anmälan senast 22/2 till peter.isoz@telia.com, 0708-869420. Inträde 50kr, ej medlem + 20: - / pers.
  Pris

  Medlem: 50 kr

  Icke-medlem: 70 kr

 • 09 Mar

  • 09

   Mar

   2023

  Smålands Turism – Vi lyfter besöksnäringen*

  Smålands Turism AB har i uppdrag från sin ägare att fungera som regionens expertorganisation inom besöksnäringen. Vi utvecklar och marknadsför turistprodukter, samt utvecklar och främjar turismen genom...

  Läs mer

  Torsdag 9/3 kl. 16.00, samling Vallgatan 8 (gamla Jordbruksverket) Jönköping. Kollektivtrafik buss 24, Högskolan. Samling Vallgatan 8. Anmälan till Anders 0761-764940
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: 20 kr

 • 16 Mar

  • 16

   Mar

   2023

  Vroom Gokart*

  Nu kör vi!

  Läs mer

  Torsdagen 16/3 kl. 18:00 tar vi oss ut till Torsvik för att köra Go-kart. Samling: Bordsvägen 7, Torsvik. Anmälan och information samt eventuell betalning, med jämna pengar eller Swish till Roger Storm...
  Pris

  Medlem: 500 kr

  Icke-medlem: 520 kr

 • 11 Maj

  • 11

   Maj

   2023

  220531 Vårvandring uppe på Huskvarnaberget IKHP

  Vi gör denna kväll en lätt rundvandring på ca 4,5 km i den förhoppningsvis vackra vårsolen. På en plats vi tycker blir lämplig tar vi tillsammans vår medhavda fika.

  Läs mer

  Torsdagen 11/5 kl. 18, samling vid IKHP stugan Huskvarna. Medlemmar gratis, ej medlem 20 kr till STF. Information samt betalning med jämna pengar eller Swish.
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: 20 kr

 • 14 Maj

  • 14

   Maj

   2023

  Vandring Mullsjö, Nykyrka, Ryfors.*

  Vi startar vid Mullsjö Nykyrka och går utmed de 110 dammarna, över stråken, under järnvägsbron över Stråken vidare genom Ryfors gammelskog, på spänger över träsk, in i gammal hålväg och förbi Trollsjön....

  Läs mer

  Söndag 14/5. Samling vid Studiefrämjandet kl. 09.00 alt. Nykyrka kl. 09.30. Ta gärna med fika för två pauser. Info/ Anmälan för samåkning och ev. ändring om dåligt väder till Peter, peter.isoz@telia.com,...
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: 20 kr

 • 21 Jun

  • 21

   Jun

   2023

  Munksjön runt - Minnesvandring Per-Olof Jern

  Vi vandrar runt sjön, först söder ut. Mycket händer runt Munksjön speciellt i södra delen, och sedan har leden på västra sidan längs sjön öppnat Medtag fika som vi tar på en lämplig plats och minns Per-Olof

  Läs mer

  Onsdag 21/6. 17.00 Samling vid ICA-Maxi södra parkering. Info: Peter, peter.isoz@telia.com, 0708-869420. Anmälan är inte nödvändig, men ett litet mail eller sms är alltid välkommet.
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: 20 kr

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.