STF Södra Vätterbygden Lokalavdelning

Kontaktperson

Anders Larsson

Telefon: 076-1764940

stfsodravatterbygden@stfturist.se

Postadress

STF Södra Vätterbygden Lokalavdelning - Tegelbruksgatan 19, Lgh 1101, 55450 Jönköping

Våra kommuner

Habo, Jönköping, Mullsjö

Anslut dig till vår lokalavdelning

Maila ossså får du mer information om vår verksamhet

Den karaktärsfyllda Vättern med sagoön Visingsö och Taberg med sina hundra meter höga bergväggar är utmärkande i Vätterkretsens region. Men även de många kulturlandskapen och de otaliga spåren från brons- och järnålderns människor är kännetecknande.
Läs mer

Näs borgruin på Visingsö, Visingsborgs slott och de vackra träkyrkorna i Habo och Bottnaryd är alla minnesmärken från svunna tider. Småstadsidyllen Gränna är en festival i färger och har dessutom Sveriges enda polarmuseum, med minnen från Andréexpeditionen, förutom stadens alla polkagrisar.

Det finns utsökta möjligheter till ett rikt friluftsliv i regionen. Inom lokalavdelning område finns ett flertal vandringsleder. Södra Vätterleden, Pustaleden, John Bauerleden och Bankerydsleden är exempel på leder som bjuder på sköna naturupplevelser och sevärdheter. Det finns även gott om fina fiskevatten. Små och stora skogssjöar med vanliga insjöfiskar kompletteras av fisket i Vättern där den berömda vätterrödingen, med lite tur, fastnar på kroken.

Lokalavdelningen strävar efter att kunna erbjuda ett mångsidigt program som alla medlemmar trivs med. Exempel på aktiviteter är korta till medellånga vandringar med natur- kulturinslag, blomsterkunskap, svampplockning. Dessutom genomförs studiebesök hos företag, institutioner och församlingar samt bildvisningar och föredrag.

Lokalavdelningen grundades 1977 och samlar cirka 240 medlemmar.

Aktiviteter

 • 26 Sep 2021

  • 26

   Sep

   2021

  Jönköpings Segelflygklubb*

  Söndag 26/9 kl.10.00. Information om flygklubbens verksamhet. Om du även är intresserad att flyga ring Susanne: 0707421190 och uppge koden ”STF” för ett bra flygpris. Vid stort antal bokningar eller...

  Läs mer

  Anmälan till Roger Storm, rogerstorm.rs@gmail.com ,0705465697. Samling vid Ödestugu Segelflygklubb, 25 km söder Jönköping. Kaffe, dricka, glass samt frysmat för micro finna att köpa. Välkomna.
  Pris

  Medlem: Pris ej bestämt

 • 03 Okt 2021

  • 03

   Okt

   2021

  Dalénmuseet i Stenstorp*.

  Gustaf Dalén var känd som en finurlig man och hans företag AGA hade en fantastisk re-pertoar av produkter som finns att se på museet: fyrar, grytor, spisar, bilar, bioprojektorer, radio, TV osv. och kan...

  Läs mer

  Anmälan senast 20/9: Peter Isoz, 0708–86 94 20 alt. peter.isoz@telia.com Söndag 3/10 13.00 i Stenstorp eller 11.45 vid Studiefrämjandet. Det går att ta tåg direkt till Stenstorp Järnvg. 27 (nuv. tidtabell....
  Pris

  Medlem: Pris ej bestämt

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.