STF Södra Vätterbygden Lokalavdelning

Kontaktperson

Anders Larsson

Telefon: 076-1764940

stfsodravatterbygden@stfturist.se

Postadress

STF Södra Vätterbygden Lokalavdelning - Tegelbruksgatan 19, Lgh 1101, 55450 Jönköping

Våra kommuner

Habo, Jönköping, Mullsjö

Anslut dig till vår lokalavdelning

Maila ossså får du mer information om vår verksamhet

Den karaktärsfyllda Vättern med sagoön Visingsö och Taberg med sina hundra meter höga bergväggar är utmärkande i Vätterkretsens region. Men även de många kulturlandskapen och de otaliga spåren från brons- och järnålderns människor är kännetecknande.
Läs mer

Näs borgruin på Visingsö, Visingsborgs slott och de vackra träkyrkorna i Habo och Bottnaryd är alla minnesmärken från svunna tider. Småstadsidyllen Gränna är en festival i färger och har dessutom Sveriges enda polarmuseum, med minnen från Andréexpeditionen, förutom stadens alla polkagrisar.

Det finns utsökta möjligheter till ett rikt friluftsliv i regionen. Inom lokalavdelning område finns ett flertal vandringsleder. Södra Vätterleden, Pustaleden, John Bauerleden och Bankerydsleden är exempel på leder som bjuder på sköna naturupplevelser och sevärdheter. Det finns även gott om fina fiskevatten. Små och stora skogssjöar med vanliga insjöfiskar kompletteras av fisket i Vättern där den berömda vätterrödingen, med lite tur, fastnar på kroken.

Lokalavdelningen strävar efter att kunna erbjuda ett mångsidigt program som alla medlemmar trivs med. Exempel på aktiviteter är korta till medellånga vandringar med natur- kulturinslag, blomsterkunskap, svampplockning. Dessutom genomförs studiebesök hos företag, institutioner och församlingar samt bildvisningar och föredrag.

Lokalavdelningen grundades 1977 och samlar cirka 240 medlemmar.


Den 29 september upphävdes de flesta restriktionerna i Sverige kopplat till covid -19.

Det här innebär att lokalavdelningarna nu har möjlighet att ta emot obegränsat antal deltagare på aktiviteter både inomhus och utomhus. Det är dock viktigt att informera om individens eget ansvar i samband med aktiviteter.

Vid samtliga era aktiviteter bör ni tänka på följande och också informera era deltagare om detta t ex via webben och i utskick:
Håll avstånd, tvätta händerna med tvål och vatten där möjligheten finns. Se till att alltid ha med handsprit.
Stanna hemma om man har symtom som kan tyda på smitta.
Ta alltid närvaro med namn, mailadress och telefonnummer på era deltagare.
Detta för att lätt kunna skicka ut information till alla deltagare om någon får bekräftad smitta i efterhand.
Förhindra spridning av covid-19
Vaccination är det bästa sättet att undvika allvarlig sjukdom och spridning av covid-19.
Du som inte är fullvaccinerad mot covid-19 bör ta särskild hänsyn till personer i riskgrupp och personer som är 70 år och äldre. Du bör vidta försiktighetsåtgärder för att undvika att du själv blir smittad och för att undvika spridning av covid-19. Du bör därför, när det är möjligt:
hålla avstånd till andra människor, och
särskilt undvika nära kontakter med personer i riskgrupp och personer som är 70 år och äldre.
Dessa råd gäller inte för personer under 18 år eller för personer som av medicinska skäl rekommenderats att inte vaccinera sig mot covid-19.

Skydda andra mot risk för smitta av covid-19
Var och en bör vara uppmärksam på symtom på covid-19. Om du misstänker att du har covid-19 bör du stanna hemma och undvika kontakter med andra människor.

Hämtade från Folkhälsomyndighetens hemsida 2021-10-12

Aktiviteter

 • 17 Aug 2022

  • 17

   Aug

   2022

  Södra Vätterbygdens Svampklubb – avrostning.

  Det är ca ett år sedan förra svampsäsongen så därför behöver vi alla friska upp minnet både vad svamparna heter och hur de ser ut. Medtag svampkorg, svampbok och fika. Lars-Göran Hellsten och Anders Hildingsson...

  Läs mer

  Onsdag 17/8 kl.17.00. Samling kl.16.50 Axamo på ”parkeringsplatsen för samåkning” intill Göteborgsvägen vid infarten till Axamoskogen/badet eller kl. 17.00 på parkeringsplatsen vid Skams Hål Rustorpsvägen....
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: Gratis

 • 28 Aug 2022

  • 28

   Aug

   2022

  STF Södra Vätterbygden på ” Ready, Steady GO” Jönköping.

  Träffa din förening och ta del av verksamheten, ställ frågor, ta del av intressanta föreläsningar. Möt representanter från kommunen som presenterar fritidsplaner för framtiden. Välkommen till denna festliga...

  Läs mer

  Söndag 28/8 kl. 14-17 Huskvarna Folkets Park, Stationsgatan 24, Huskvarna.
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: Gratis

 • 03 Sep 2022

  • 03

   Sep

   2022

  Svampexkursion

  Vi kommer att börja med att plocka alla sorters svampar och därefter en genomgång av vad vi hittat. Svamparna som vi hittar skall användas till våra aktiviteter på söndagen vid Store Mosse och till Svampens...

  Läs mer

  Lördag 3/9 kl. 10.00-13.00. Samling kl.10.00 vid Huskvarnas museums parkering vid Smedbyn.
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: Gratis

 • 10 Sep 2022

  • 10

   Sep

   2022

  220910 Vandring på Bondberget Öxnegården, Huskvarna. ***

  Lördag 10/9 kl. 10.00 Öxnegården, Huskvarna. Kollektivtrafik Buss 2, 15, Hållplats Öxnegården. Information: Roger Storm 0705–465697 rogerstorm.rs@gmail.com Vandringens...

  Läs mer

  Medtag fikakorg eller vad som passar er.
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: Gratis

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.