STF Sundsvall-Timrå Lokalavdelning

Kontaktperson

Anders Norberg

Telefon: 073-1570585

stfsundsvalltimra@stfturist.se

Postadress

STF Sundsvall-Timrå Lokalavdelning - Björneborgsgatan 10C, 85238 Sundsvall

Våra kommuner

Sundsvall, Timrå, Ånge

Anslut dig till vår lokalavdelning

Maila ossså får du mer information om vår verksamhet

Sundsvall är navet i STF Sundsvall-Timrå lokalavdelning och har en unik stenstadskärna med ståtliga byggnader. Dessa uppfördes direkt efter den förödande stadsbranden år 1888. Utanför staden breder norrlandslandskapet ut sig med milsvida skogar, berg, sjöar och älvar.
Läs mer

Sundsvall och Medelpad ger rika möjligheter till naturaktiviteter av olika slag. Södra Berget med friluftscentrum är utgångspunkten året runt med ett omfattande skidspår och ledsystem. Här finns det också naturskola och miljöer för barnfamiljer.

Galtströms gamla järnbruksmiljö och nybygget Gudmundstjärn som har varit ett självhushåll under 165 år är välbesökta utflyktsmål. Gården har ett mycket isolerat läge mitt inne i skogen och består av hela 22 byggnader, då timmer var det enda som det fanns gott om under denna kärva tid.

Lokalavdelningen försöker på alla sätt att leva upp till mottot ”Känn din bygd” och arrangerar gärna studiebesök och utflykter. Varje år genomförs exempelvis besök ute hos konstnärer, i kyrkor och på industrier. Lokalavdelningen har också dagsaktiviteter ute i skogen, historievandringar i landskapet och fjällresor vinter och höst.

STF Sundsvall-Timrå lokalavdelning bildades år 1978 och har cirka 230 medlemmar.

Aktiviteter

 • 01 Jun

  • 01

   Jun

   2022

  Kyrkobesök Lidens nya och gamla kyrka

  Vi besöker både Lidens nya kyrka och den nyligen fint renoverade gamla kyrkan. Information och guidning samt fika i sockenstugan.

  Läs mer

  Onsdag 1 juni 18.00 Samling Lidens nya kyrka. Maxantal 15 pers. Anmälan senast 1 maj.
  Pris

  Medlem: 40 kr

  Icke-medlem: 60 kr

 • 12 Jun

  • 12

   Jun

   2022

  Vandring på Kustleden

  Följ med på en dagsvandring längs en del av Kustleden i Nordanstig. Norrfjärden-Sörfjädern-Hårte. Vi vandrar i lugnt tempo bl.a. genom naturreservat och gamla fiskelägen. Medtag matsäck så äter vi lunch...

  Läs mer

  Söndag 12 juni 10.00 Samling i Norrfjärden. Maxantal 15 pers. Anmälan senast 5 juni
  Pris

  Medlem: 40 kr

  Icke-medlem: 60 kr

 • 15 Jun

  • 15

   Jun

   2022

  Besök på Brämön

  Vi åker båt från Lörudden till Brämön där vår guide Karin Felländer kommer att visa och berätta om Brämöns historia och blomster.

  Läs mer

  Onsdag 15 juni Samling Lörudden för första båtturen 09.30 5 pers. Nästa båttur 10.30 Hemresa vid 16-tiden. Maxantal 10 pers. Anmälan senast 6 juni. Om lunchpaket önskas (från Sillmans) kostar det...
  Pris

  Medlem: 240 kr

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.