Läs mer om hur vi anpassar verksamheten under coronautbrottet här och hur du kan stötta STF här.

STF Sundsvall-Timrå Lokalavdelning

Kontaktperson

Anders Norberg

Telefon: 073-1570585

stfsundsvalltimra@stfturist.se

Postadress

STF Sundsvall-Timrå Lokalavdelning - Björneborgsgatan 10C, 85238 Sundsvall

Våra kommuner

Sundsvall, Timrå, Ånge

Anslut dig till vår lokalavdelning

Maila ossså får du mer information om vår verksamhet

Sundsvall är navet i STF Sundsvall-Timrå lokalavdelning och har en unik stenstadskärna med ståtliga byggnader. Dessa uppfördes direkt efter den förödande stadsbranden år 1888. Utanför staden breder norrlandslandskapet ut sig med milsvida skogar, berg, sjöar och älvar.
Läs mer

Sundsvall och Medelpad ger rika möjligheter till naturaktiviteter av olika slag. Södra Berget med friluftscentrum är utgångspunkten året runt med ett omfattande skidspår och ledsystem. Här finns det också naturskola och miljöer för barnfamiljer.

Galtströms gamla järnbruksmiljö och nybygget Gudmundstjärn som har varit ett självhushåll under 165 år är välbesökta utflyktsmål. Gården har ett mycket isolerat läge mitt inne i skogen och består av hela 22 byggnader, då timmer var det enda som det fanns gott om under denna kärva tid.

Lokalavdelningen försöker på alla sätt att leva upp till mottot ”Känn din bygd” och arrangerar gärna studiebesök och utflykter. Varje år genomförs exempelvis besök ute hos konstnärer, i kyrkor och på industrier. Lokalavdelningen har också dagsaktiviteter ute i skogen, historievandringar i landskapet och fjällresor vinter och höst.

STF Sundsvall-Timrå lokalavdelning bildades år 1978 och har cirka 230 medlemmar.

Aktiviteter

 • 29 Maj - 31 Maj 2020

  • 29

   Maj

   2020

  • 31

   Maj

   2020

  Vandring på Höga Kustenleden

  3 dagars vandring med övernattningar i Ullånger och Skuleberget. Fredag tidig avresa från Sundsvall till Lappudden, vandring till Ullånger 15 km (över 2 berg, "etapp 5" Lördag vandring från Docksta/Ullånger...

  Läs mer

  Fredag 29 maj - Söndag 31 maj Alla betalar sina egna kostnader för resa, logi och mat. Anmälan senast 11 maj
  Pris

  Medlem: Gratis

 • 03 Jun 2020

  • 03

   Jun

   2020

  Kyrkobesök Lidens nya och gamla kyrka

  Vi besöker både Lidens nya och den nyligen fint renoverande Lidens gamla kyrka. Information och guidning samt fika i sockenstugan.

  Läs mer

  Onsdag 3 juni 18.00 Samling Nytorget för samåkning 17.00 Anmälan senast 25 maj
  Pris

  Medlem: 30 kr

  Icke-medlem: 50 kr

 • 13 Jun 2020

  • 13

   Jun

   2020

  Utflykt till Haverö i västra Medelpad

  Vårt första resmål blir till vackra Haverö strömmar där vi fikar. Vidare till Eldnäsets Flottningsmuseum. Avslutningen blir Haverö Hembygdsgård där vi äter en sopplunch.

  Läs mer

  Lördag 13 juni 08.30 Samling Nytorget för samåkning 08.30 Medlemspris 200:- icke medlem 250:- inkl. guidning, fika och sopplunch. För samåkande i bil tillkommer andel av bilkostnaden. Anmälan senast...
  Pris

  Medlem: 200 kr

  Icke-medlem: 250 kr

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.