STF Sundsvall-Timrå Lokalavdelning

Kontaktperson

Anders Norberg

Telefon: 073-1570585

stfsundsvalltimra@stfturist.se

Postadress

STF Sundsvall-Timrå Lokalavdelning - Björneborgsgatan 10C, 85238 Sundsvall

Våra kommuner

Sundsvall, Timrå, Ånge

Anslut dig till vår lokalavdelning

Maila ossså får du mer information om vår verksamhet

Sundsvall är navet i STF Sundsvall-Timrå lokalavdelning och har en unik stenstadskärna med ståtliga byggnader. Dessa uppfördes direkt efter den förödande stadsbranden år 1888. Utanför staden breder norrlandslandskapet ut sig med milsvida skogar, berg, sjöar och älvar.
Läs mer

Sundsvall och Medelpad ger rika möjligheter till naturaktiviteter av olika slag. Södra Berget med friluftscentrum är utgångspunkten året runt med ett omfattande skidspår och ledsystem. Här finns det också naturskola och miljöer för barnfamiljer.

Galtströms gamla järnbruksmiljö och nybygget Gudmundstjärn som har varit ett självhushåll under 165 år är välbesökta utflyktsmål. Gården har ett mycket isolerat läge mitt inne i skogen och består av hela 22 byggnader, då timmer var det enda som det fanns gott om under denna kärva tid.

Lokalavdelningen försöker på alla sätt att leva upp till mottot ”Känn din bygd” och arrangerar gärna studiebesök och utflykter. Varje år genomförs exempelvis besök ute hos konstnärer, i kyrkor och på industrier. Lokalavdelningen har också dagsaktiviteter ute i skogen, historievandringar i landskapet och fjällresor vinter och höst.

STF Sundsvall-Timrå lokalavdelning bildades år 1978 och har cirka 230 medlemmar.

Aktiviteter

 • 03 Okt

  • 03

   Okt

   2020

  Rida Islandshäst

  Vi som är nybörjare får prova på att rida islandshäst, en tvåtimmarstur inkl. fika. Kläder efter väder och grova skor/kängor. Hjälm ingår. Välkommen till en spännande ridtur.

  Läs mer

  Lördag 3 oktober kl. 14.00 Riiby Gård Bergeforsen Viktgräns 90 kg. Anmälan senast 21 september
  Pris

  Medlem: 450 kr

 • 07 Nov

  • 07

   Nov

   2020

  Bildvisning från Island

  Håkan Karlsson har gjort en ca. 300 mil lång fotoresa runt hela Island, Nordens mest okända land, med underlig natur formad av vulkanisk aktivitet. Välkommen till den Isländska naturen

  Läs mer

  Lördag 7 november kl. 13.00 Kyrkans Hus i Sundsvall Anmälan senast 1 november
  Pris

  Medlem: 100 kr

 • 18 Nov

  • 18

   Nov

   2020

  Fåglar i fjällen

  Välkommen till en bild- och ljudupplevelse av fjällens fåglar. Peter Berglund har i 50 års tid fjällvandrat i norra Sverige. Han kommer att inspirera dig till att planera in en tidig fjällvandring till...

  Läs mer

  Onsdag 18 november kl. 18.00 Kyrkans hus i Sundsvall Anmälan senast 29 oktober
  Pris

  Medlem: 30 kr

 • 12 Dec

  • 12

   Dec

   2020

  Julgröt

  Vi avslutar året med en trevlig eftermiddag tillsammans. Julgröt och skinkmacka, kaffe och pepparkaka. Vi tittar på bilder från årets aktiviteter. Lotteri med fina vinster utlovas och kanske någon övrig...

  Läs mer

  Lördag 12 december kl. 15.00 Danslogen på Norra Berget Anmälan senast 6 december
  Pris

  Medlem: 100 kr

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.