STF Södra Lappland Lokalavdelning

Kontaktperson

Mats Rundqvist

Telefon: 070-2458904

stf.sodra.lappland@la.stfturist.se

Postadress

STF Södra Lappland Lokalavdelning - Björkvägen 4, 92142 Lycksele

Våra kommuner

Dorotea, Lycksele, Sorsele, Storuman, Vilhelmina, Åsele

Anslut dig till vår lokalavdelning

Mejla ossså får du mer information om vår verksamhet

STF Södra Lappland är mycket stor och omfattar sex kommuner. Förenande är den storslagna fjällnaturen med de många och rika sjöarna. I södra Lappland präglas därför turism och aktiviteter av fiske och jakt men också fjällvandring och skidåkning.
Läs mer

Södra Lappland är känt för sina rika fiskevatten och det är ingen tillfällighet att fisketävlingar på VM-nivå har förlagts till olika vatten runt Lycksele. Här finns hela 35 000 hektar åar, älvar, sjöar och tjärnar till förfogande för alla fiskeentusiaster. Lyckans fritidsområde utanför Lycksele omfattar även den vacker natur och fina fiskevatten. Området passar familjer med stugor, rastplatser, vindskydd och fina vandringsleder. Den natursköna Mårdselforsen och Vindelälven är forsrännarnas favorit.

Förutom fjällen och den storslagna naturen finns det många sevärdheter i Södra Lappland. Kulturbygden minner om tiden då Lappland var väglöst land och då samer och nybyggare levde sida vid sida. Ett exempel på detta är Fatmomakke nordväst om Vilhelmina. Torvsjö kvarnar och Torvsjöbygden är ett annat exempel på välbevarad bebyggelse som har fått status som riksintresse.

Lokalavdelningen brinner för aktiviteter inom natur, kultur och miljö och ett aktivt friluftsliv.
Blomsterutflykter, fågelskådning, svamputflykter och besök i naturreservat är självklara punkter på programmet. Ljusstöpning i Lycksele är en årlig tradition i november som samlar cirka 270 medlemmar.

Aktiviteter

 • 17 Jan 2024

  • 17

   Jan

   2024

  Svalbard - ishavets pärla

  I ord och bild visar Sten om naturen, kulturen och befolkningen på Svalbard. Svalbard ligger halvvägs mellan Norge och Nordpolen. En av världens mest exotiska platser, med lika många isbjörnar som invånare. Förutom världens största isbjörnskoloni stoltserar Svalbard även med vild natur, vackra fjordar, snöklädda berg och ett spännande arktiskt djur- och naturliv.

  Läs mer

  Onsdag den 17 januari kl 18.00 på Lycksele Bibliotek.
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: Gratis

 • 07 Feb 2024

  • 07

   Feb

   2024

  Årsmöte 2024

  Sedvanliga årsmötesförhandlingar! Vi visar filmen "Skogen lockar" av Göran Emerius. Skogen lockar med olika ljud under tex kvällar och nätter. I den här filmen av Göran Emerius i Edsbyn gör vi närmare bekantskap med några ugglor och andra fåglar och djur i norrlandsmarkerna. Dessutom bjuder vi på gofika!

  Läs mer

  Onsdag den 7 februari kl 18.00 på Lycksele bibliotek
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: Gratis

 • 23 Mar 2024

  • 23

   Mar

   2024

  Skidutflykt med våfflor

  Vi startar vid Vintervägen och åker till något ställe där vi kan servera nygräddade våfflor.

  Läs mer

  Lördag den 23 mars kl 10.00 Start vid Vintervägen. OBS Preliminär datum, mer infö kommer!
  Pris

  Medlem: Pris ej bestämt

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.