STF Lerum-Partille Lokalavdelning

Kontaktperson

Maud Eklöf

Telefon: 0702683908

stflerumpartille@stfturist.se

Postadress

STF Lerum-Partille Lokalavdelning - Lillekärr Norra 16, Lgh 1101, 42534 Hisings Kärra

Våra kommuner

Lerum, Partille

Anslut dig till vår lokalavdelning

Mejla oss så får du mer information om vår verksamhet

Följ STF Lerum-Partille Lokalavdelning

Facebook

Öppna vatten, tillgänglig vildmark och levande kulturmiljöer. Och inte långt borta finns storstadens puls. I STF Lerum-Partilles hemtrakter har du nära till bägge.
Läs mer

Vattenriket med omväxlande sjöar och älvar är ett eldorado för fiske, paddling och bad och hit kommer såväl erfarna fiskeentusiaster som glada amatörer. Säveån slingrar sig genom landskapet och det finns flera naturområden som är värda att besöka som Nääs-Öijared, Bokedalen, Säveåns dalgång och Mjörn. Genom omgivningarna passerar också vandringslederna Bohusleden och Vildmarksleden.

Orten Jonsered är som gammalt brukssamhälle en av landets kulturskatter. Orten byggdes upp av affärsmannen William Gibson på 1800-talet och var ”ett mönstersamhälle av brittisk modell”. Här finns gamla fabriksbyggnader och unika tegellängor med tillhörande trädgårdar. Här ligger också Sveriges första radhus. Nääs slott är ett annat välkänt utflyktsmål som präglar regionen. Slottet med anor från 1600-talet inbjuder till lugna promenader i den engelska parken, en bit mat på värdshuset eller en ridtur i parken.

Lokalavdelningen samarbetar med Friluftsfrämjandets och Naturskyddsföreningens lokalavdelningar samt med Studiefrämjandet. Vi strävar efter att ha ett blandat utbud av aktiviteter – vandringar av olika slag, föredrag, bildvisningar och studiebesök.

Den 31 december 2017 hade lokalavdelningen 247 medlemmar. Du måste inte bo i någon av våra kommuner för att ansluta dig – det enda kravet är att du är STF-medlem.

För att gå med i STF Lerum-Partille så kontakta oss. Enklast är mejla eller ringa oss i lokalavdelningen.  Du kan även kontakta STFs kundservice.

Aktiviteter

 • 16 Okt 2019

  • 16

   Okt

   2019

  Onsdag 16 oktober Expedition Skottland - Tromsö

  Följ med på en intressant resa med expeditionsfartyg från Skottland via Yttre Hebriderna, St Kilda, Orkneyöarna och Shetland över Nordatlanten upp till de norska fjordarna och Tromsö i Nordnorge. Fotograf...

  Läs mer

  Plats: Partille Församlingshem, G:a Kronvägen 36, kl 19.00.
  Pris

  Medlem: 50 kr

  Icke-medlem: 80 kr

 • 27 Okt 2019

  • 27

   Okt

   2019

  Söndag 27 oktober Vandring runt Rådasjön

  Vi går runt Rådasjön som även är ett naturreservat. Under vandringen passerar vi bland annat Gunnebo slott och Råda säteri med sina intressanta historier. Vandringen går mestadels på större stigar men...

  Läs mer

  Samling kl 10.00 Gunnebo Bro. Buss 753 till hållplats Kristinedal, Mölndal, därifrån kort promenad till samlingsplatsen.
  Pris

  Medlem: Gratis

 • 05 Nov 2019

  • 05

   Nov

   2019

  Tisdag 5 november Vandring i dödisterrängen söder Puketorp

  Vi vandrar ca 5-6 km i delvis väldigt kuperad terräng och får en liten inblick i hur istiden byggde vårt landskap. Kängor eller stövlar rekommenderas. Vi är ute ca 3 tim. Ta med matsäck för en rast.

  Läs mer

  Samling kl 10.00 vid Rusta, Partille, för samåkning.
  Pris

  Medlem: Gratis

 • 13 Nov 2019

  • 13

   Nov

   2019

  Onsdag 13 november Bildvisning - Mina vildmarksår

  Svante Lysén har haft tre mycket upplevelserika vildmarksår, först bland vargar och vildrenar vid den stora labyrintsjön Nueltin Lake i Kanada, sedan bland isbjörnarna på norra Spetsbergen och slutligen...

  Läs mer

  Plats: Partille Församlingshem, G:a Kronvägen 36, kl 19.00.
  Pris

  Medlem: 50 kr

  Icke-medlem: 80 kr

 • 17 Nov 2019

  • 17

   Nov

   2019

  Söndag 17 november Vandring Häcksjön runt

  En höstvandring i något kuperad terräng runt Häcksjön och upp till Tösjön, ca 10 km - ca 3 tim. Det är höst och kan vara blött i terrängen. Kängor eller stövlar rekommenderas. Ta med matsäck för en rast.

  Läs mer

  Samling kl 10.00 Scoutgården, Riddarstensvägen 2, Lerum.
  Pris

  Medlem: Gratis

 • 03 Dec 2019

  • 03

   Dec

   2019

  Tisdag 3 december Vandring kring Ljungslätt, Gråbo

  Vi vandrar ca 6-7 km på stigar i omväxlande terräng. Ove Stakeberg berättar om intressanta växter. Kängor eller stövlar rekommenderas. Vi är ute ca 3 tim. Ta med matsäck för en rast.

  Läs mer

  Samling kl 10.00 vid Mjörnbotorget i Gråbo för samåkning.
  Pris

  Medlem: Gratis

 • 08 Dec 2019

  • 08

   Dec

   2019

  Söndag 8 december Adventsvandring

  Vi vandrar på små och större stigar på Safjället, klättrar upp på några höjder för att titta på utsikt över Mölndal. Vi kommer även att passera ett antal fornlämningar. Om vädret tillåter gör vi upp en...

  Läs mer

  Samling kl 11.00 busshållplatsen Krokslätts fabriker, hållplatsläge D.
  Pris

  Medlem: Gratis