STF Lerum-Partille Lokalavdelning

Kontaktperson

Maud Eklöf

Telefon: 0702-68 39 08

stflerumpartille@stfturist.se

Postadress

STF Lerum-Partille Lokalavdelning - Lillekärr Norra 16, Lgh 1101, 42534 Hisings Kärra

Våra kommuner

Lerum, Partille

Anslut dig till vår lokalavdelning

Mejla oss så får du mer information om vår verksamhet

Följ STF Lerum-Partille Lokalavdelning

Facebook

Foto: Anita Högegård

Öppna vatten, tillgänglig vildmark och levande kulturmiljöer. Och inte långt borta finns storstadens puls. I STF Lerum-Partilles hemtrakter har du nära till bägge.
Läs mer

Vattenriket med omväxlande sjöar och älvar är ett eldorado för fiske, paddling och bad och hit kommer såväl erfarna fiskeentusiaster som glada amatörer. Säveån slingrar sig genom landskapet och det finns flera naturområden som är värda att besöka som Nääs-Öijared, Bokedalen, Säveåns dalgång och Mjörn. Genom omgivningarna passerar också vandringslederna Bohusleden och Vildmarksleden.

Orten Jonsered är som gammalt brukssamhälle en av landets kulturskatter. Orten byggdes upp av affärsmannen William Gibson på 1800-talet och var ”ett mönstersamhälle av brittisk modell”. Här finns gamla fabriksbyggnader och unika tegellängor med tillhörande trädgårdar. Här ligger också Sveriges första radhus. Nääs slott är ett annat välkänt utflyktsmål som präglar regionen. Slottet med anor från 1600-talet inbjuder till lugna promenader i den engelska parken, en bit mat på värdshuset eller en ridtur i parken.

Lokalavdelningen samarbetar med Friluftsfrämjandets och Naturskyddsföreningens lokalavdelningar samt med Studiefrämjandet. Vi strävar efter att ha ett blandat utbud av aktiviteter – vandringar av olika slag, föredrag, bildvisningar och studiebesök.

Den 31 december 2019 hade lokalavdelningen 286 medlemmar. Du måste inte bo i någon av våra kommuner för att ansluta dig – det enda kravet är att du är STF-medlem.

För att gå med i STF Lerum-Partille så kontakta oss. Enklast är mejla eller ringa oss i lokalavdelningen. Du kan även kontakta STFs kundservice. Det kostar inget extra att vara med i STF Lerum-Partille.

Aktiviteter

 • 07 Jan - 06 Jun 2021

  • 07

   Jan

   2021

  • 06

   Jun

   2021

  HÅLL DIG UPPDATERAD!

  Läs mer

  Vi följer löpande riktlinjer och rekommendationer från STF centralt och Folkhälsomyndigheten. För att snabbt kunna anpassa oss till gällande riktlinjer - exempelvis när det gäller gruppstorlek - har vi...
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: Gratis

 • 20 Jan - 15 Jun 2021

  • 20

   Jan

   2021

  • 15

   Jun

   2021

  Studiefrämjandet

  Läs mer

  STF Lerum-Partille samarbetar med Studiefrämjandet, där STF är en medlemsorganisation.
  Pris

  Medlem: Pris ej bestämt

 • 23 Maj 2021

  • 23

   Maj

   2021

  Söndag 23 maj Vandring i Paradiset

  Vi vandrar ca 10 km från Partille station via Himlastegen till Paradiset och sedan in i skogen förbi Surketjärn, Mörkevattnet till Flatvattnet där vi fikar. Hem går vi via Besebäcken, höger runt Ulvåsen...

  Läs mer

  Samling kl 10.00 vid Partille station, spår 2. OBS! Begränsat antal deltagare. Anmälan via SMS senast 21/5.
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: Gratis

 • 30 Maj 2021

  • 30

   Maj

   2021

  Söndag 30 maj Vandring Kåsjön - Stentjärnarna

  Vi startar vid Kåsjön och följer Vildmarksleden fram till Stentjärnarna. På tillbakavägen letar i oss fram till Bohusleden och följer denna tillbaka till startplatsen. Under vandringen kommer vi att stanna...

  Läs mer

  Samling kl 10.00 vid parkeringen, Kåsjöns badplats. OBS! Begränsat antal deltagare. Anmälan senast 28/5.
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: Gratis

 • 03 Jun 2021

  • 03

   Jun

   2021

  Torsdag 3 juni Guidning i Jonsereds Trädgårdar

  Trädgårdsmästare Peter Svenson tar oss med på en rundtur i ”Sveriges mest inspirerande park”. Jonsereds Trädgårdar invigdes 2014 och är en fri tolkning av den 1800-talsträdgård som tidigare låg på platsen....

  Läs mer

  Samling kl 14.00 innanför grindarna till trädgården. OBS! Begränsat antal deltagare. Anmälan senast 27/5.
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: 50 kr

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.