Just nu genomför vi uppdateringar på webbplatsen vilket kan medföra tillfälliga störningar. Tack för ditt tålamod!

STF Lerum-Partille Lokalavdelning

Kontaktperson

Maud Eklöf

Telefon: 0702683908

stflerumpartille@stfturist.se

Postadress

STF Lerum-Partille Lokalavdelning - Lillekärr Norra 16, Lgh 1101, 42534 Hisings Kärra

Våra kommuner

Lerum, Partille

Anslut dig till vår lokalavdelning

Mejla oss så får du mer information om vår verksamhet

Följ STF Lerum-Partille Lokalavdelning

Facebook

Öppna vatten, tillgänglig vildmark och levande kulturmiljöer. Och inte långt borta finns storstadens puls. I STF Lerum-Partilles hemtrakter har du nära till bägge.
Läs mer

Vattenriket med omväxlande sjöar och älvar är ett eldorado för fiske, paddling och bad och hit kommer såväl erfarna fiskeentusiaster som glada amatörer. Säveån slingrar sig genom landskapet och det finns flera naturområden som är värda att besöka som Nääs-Öijared, Bokedalen, Säveåns dalgång och Mjörn. Genom omgivningarna passerar också vandringslederna Bohusleden och Vildmarksleden.

Orten Jonsered är som gammalt brukssamhälle en av landets kulturskatter. Orten byggdes upp av affärsmannen William Gibson på 1800-talet och var ”ett mönstersamhälle av brittisk modell”. Här finns gamla fabriksbyggnader och unika tegellängor med tillhörande trädgårdar. Här ligger också Sveriges första radhus. Nääs slott är ett annat välkänt utflyktsmål som präglar regionen. Slottet med anor från 1600-talet inbjuder till lugna promenader i den engelska parken, en bit mat på värdshuset eller en ridtur i parken.

Lokalavdelningen samarbetar med Friluftsfrämjandets och Naturskyddsföreningens lokalavdelningar samt med Studiefrämjandet. Vi strävar efter att ha ett blandat utbud av aktiviteter – vandringar av olika slag, föredrag, bildvisningar och studiebesök.

Den 31 december 2017 hade lokalavdelningen 247 medlemmar. Du måste inte bo i någon av våra kommuner för att ansluta dig – det enda kravet är att du är STF-medlem.

För att gå med i STF Lerum-Partille så kontakta oss. Enklast är mejla eller ringa oss i lokalavdelningen.  Du kan även kontakta STFs kundservice.

Aktiviteter

 • 28 Maj 2019

  • 28

   Maj

   2019

  Tisdag 28 maj Konstvandring till Nääs

  Vi vandrar från Floda station längs Sävelången och i bokskog till Nääs Slott, ca 3 km. Kl 11.00 får vi en guidning av konsten på Nääs, en sammanhållen samling sedan 1870–80-talen efter August Abrahamson...

  Läs mer

  Samling kl 09.40 vid Floda station. OBS! Anmälan senast den 12 maj. Max 20 deltagare!
  Pris

  Medlem: 50 kr

  Icke-medlem: 80 kr

 • 15 Jun - 16 Jun 2019

  • 15

   Jun

   2019

  • 16

   Jun

   2019

  Lördag 15 juni - söndag 16 juni Helgvandring vid Kinnekulle

  Tidigt på lördag morgon samåker vi i egna bilar till Kinnekulle för att gå några av de fina vandringslederna som finns på Kinnekulle. Vi bor på STFs vandrarhem Lugnåsberget, där vi får en middagskorg med...

  Läs mer

  OBS! Aktiviteten är nu fulltecknad. Det går bra att anmäla sig till reservlista för ev. återbud.
  Pris

  Medlem: 750 kr

  Icke-medlem: 900 kr