STF Värmland Lokalavdelning

Kontaktperson

Margit Vestlund

Telefon: 0703-335922

stf.varmland@la.stfturist.se

Postadress

STF Värmland Lokalavdelning - Edgrensgatan 39, 67150 Arvika

Våra kommuner

Arvika, Eda, Filipstad, Forshaga, Grums, Hagfors, Hammarö, Karlstad, Kil, Kristinehamn, Munkfors, Storfors, Sunne, Säffle, Torsby, Årjäng

Anslut dig till vår lokalavdelning

Mejla ossså får du mer information om vår verksamhet

Flera stora personligheter ur den svenska litteraturen har beskrivit Värmland. Selma Lagerlöf, Gustaf Fröding, Nils Ferlin och Erik Gustaf Geijer är några av de stora, som har författat om de djupa skogarna och det glittrande vattnet.
Läs mer

Värmlands natur är av skiftande karaktär. Södra delen närmast Vänern hör till Götalands centrala slättbygder, medan det längre norrut mellan de långa dalarna Fryksdalen och Klarälvsdalen utbreder sig stora skogar. Längst i norr finns bergstoppar på nästan 700 meter över havet, och härifrån är det nära till kalfjäll i Dalarna och Norge.

Värmland har stor rikedom på sjöar och vattendrag. Mest kända är Frykensjöarna och Klarälven. Denna rinner genom Karlstad, som är landskapets huvudort med bland annat universitet och stor hamn. Södra Värmland har också vackra skärgårdar.

Tillgången på skog och kraften i vattenfallen har varit basen för pappersindustrin. De mindre pappersbruken är numera nerlagda och ersatta med några få stora anläggningar. Östra Värmlands mineralrikedom låg till grund för de många nu nerlagda hyttorna och bruksherrgårdarna. Namn som Brattfors, Persberg, Nordmark och Långban är kända namn inom området.

För medlemmar i lokalavdelningen Värmland finns ett rikt och varierat programutbud. Naturupplevelser i form av vandringar, cykelturer, båtturer och fågelskådning är en stor del av verksamheten. Studiebesök på kulturinstitutioner, förvaltningar och företag är ofta förekommande inslag liksom föredrag, bildvisningar och olika kulturella arrangemang. På sommaren görs ofta en fjällresa. Varje år genomför lokalavdelningen också studiecirklar med varierande teman.

Lokalavdelningen bildades 1976 och har cirka 300 medlemmar.

Aktiviteter

 • 06 Mar 2024

  • 06

   Mar

   2024

  Röda korset i Sverige och världen

  I Värmland finns olika grupper inom Röda Korset där frivilliga gör ett humanitärt arbete som genererar bidrag till verksamheten. Hur mycket och till vilka det går, kommer vi också få information om. Möjlighet finns att ställa frågor.

  Läs mer

  Information om Röda Korsets verksamhet internationellt och i Sverige. Det bjuds på kaffe/ te och smörgås.
  Pris

  Medlem: 80 kr

  Icke-medlem: 100 kr

 • 16 Mar 2024

  • 16

   Mar

   2024

  Hjärt-och lungräddning samt information om hemberedskap

  Hjärt/ lungräddning och information om hemberedskap. Eftermiddagsfika finns att köpa (50kr)

  Läs mer

  Gratis utbildning i hjärt/ lungräddning och information om hemberedskap.
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: Gratis

 • 13 Apr 2024

  • 13

   Apr

   2024

  Brattforshedens krigsflygfält 10.00

  STF Karlskoga/Degerfors erbjuder oss att följa med till krigsflygfältet för filmvisning, guidning och vandring. Jan-Erik Clerkestam visar oss runt, sedan väntar fika i restaurangen. Vandring 7,4 km eller 4 km avslutar dagen.

  Läs mer

  Samling vid Norrstrandskyrkan för samåkning 8.45
  Pris

  Medlem: 140 kr

  Icke-medlem: 170 kr

 • 18 Apr 2024

  • 18

   Apr

   2024

  En heldag i Arvika med omnejd

  Vi vandrar från sjön Racken en slinga upp mot Galgberget, 5 km. Lunch äter vi på Gate Gästgiveri och därefter väntar ett intressant studiebesök på Thermia som tillverkar värmepumpar. Vi blir guidade och får avslutningsvis kaffe och kaka.

  Läs mer

  Start 10.00 samling för samåkning vid Norrstrandskyrkan Karlstad 8.30 eller vid Roy Andersson bil AB( SAAB) i Arvika 9.45 Kostnad är exklusive lunch
  Pris

  Medlem: 20 kr

  Icke-medlem: 40 kr

 • 01 Maj 2024

  • 01

   Maj

   2024

  Vandring i Ryrs naturreservat

  Vi möter guiden Leif Nilsson från Friluftsfrämjandet vid naturreservatet 10.30. Vandring i ett artrikt område söder om Åmål under kunnig ledning.

  Läs mer

  Start 10.30 samling för samåkning vid Norrstrandskyrkan 8.45 Ta med matsäck.
  Pris

  Medlem: 20 kr

  Icke-medlem: 40 kr

 • 05 Maj

  • 05

   Maj

   2024

  Kulturhistorisk vandring på Jäverön

  Vandringsleden är ca 3 km och våren har just börjat spira i dessa natursköna omgivningar! Vi kommer också att få en inblick i Jäveröns historia, både om folket som verkat på ön och dess kultur.

  Läs mer

  Söndag den 5 maj Samling vid Norrstrandskyrkan kl 10 för samåkning till Herrön där färjan avgår kl 10.40. OBS en bit att gå från parkeringen. Ta med kläder efter väder, matsäck och glatt humör.
  Pris

  Medlem: 20 kr

  Icke-medlem: 40 kr

 • 25 Maj 2024

  • 25

   Maj

   2024

  Biologiska mångfaldens dag 2024

  Tillsammans med STF Karlskoga/Degerfors uppmärksammar vi biologiska mångfaldens dag. Vandring gröna promenaden, längs Timsälven, till Fjärils och humleträdgården på Sågholmen, ca 2,4 km. Karlskoga naturskyddsförening berättar om biologiska mångfalden.

  Läs mer

  Samling vid Norrstrandskyrkan, Karlstad 9 för samåkning eller vid Rävåsskolan , Karlskoga 10. Ta med matsäck
  Pris

  Medlem: 20 kr

  Icke-medlem: 40 kr

 • 01 Jun 2024

  • 01

   Jun

   2024

  Dagstur till Ekshärad

  Vi åker buss till Ekshärad och börjar med att besöka Ekshärads kyrka och kyrkogård, där vi får en guidad vandring. Vi äter lunch och därefter en fin vandring runt Igeltjärn. Ca 15.00 är vi klara för hemfärd via Tossebergsklätten och eftermiddagsfika.

  Läs mer

  Samling vid Norrstrandskyrkan för avresa med buss 8.30. Pris är exklusive lunch och fika och baserat på minimum 20 deltagare.
  Pris

  Medlem: 425 kr

 • 03 Aug 2024

  • 03

   Aug

   2024

  Tresticklans nationalpark i Dalsland

  Vi vandrar någon av nationalparken, Tresticklans leder om ca 10 km.

  Läs mer

  Samling Norrstrandskyrkan, Karlstad 8.30 för gemensam bussfärd till Tresticklans nationalpark vid norska gränsen. Ta med matsäck.
  Pris

  Medlem: 400 kr

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.