Just nu är det många som ringer till oss och vi har därför längre väntetider än normalt. Information från STF med anledning av coronaviruset hittar du här. STF drabbas precis som hela samhället av coronakrisen. Läs här hur du kan hjälpa.

STF Värmland Lokalavdelning

Postadress

STF Värmland Lokalavdelning - Tallrotsvägen 13, 65351 Karlstad

Våra kommuner

Arvika, Eda, Filipstad, Forshaga, Grums, Hagfors, Hammarö, Karlstad, Kil, Kristinehamn, Munkfors, Storfors, Sunne, Säffle, Torsby, Årjäng

Anslut dig till vår lokalavdelning

Maila ossså får du mer information om vår verksamhet

Flera stora personligheter ur den svenska litteraturen har beskrivit Värmland. Selma Lagerlöf, Gustaf Fröding, Nils Ferlin och Erik Gustaf Geijer är några av de stora, som har författat om de djupa skogarna och det glittrande vattnet.
Läs mer

Värmlands natur är av skiftande karaktär. Södra delen närmast Vänern hör till Götalands centrala slättbygder, medan det längre norrut mellan de långa dalarna Fryksdalen och Klarälvsdalen utbreder sig stora skogar. Längst i norr finns bergstoppar på nästan 700 meter över havet, och härifrån är det nära till kalfjäll i Dalarna och Norge.

Värmland har stor rikedom på sjöar och vattendrag. Mest kända är Frykensjöarna och Klarälven. Denna rinner genom Karlstad, som är landskapets huvudort med bland annat universitet och stor hamn. Södra Värmland har också vackra skärgårdar.

Tillgången på skog och kraften i vattenfallen har varit basen för pappersindustrin. De mindre pappersbruken är numera nerlagda och ersatta med några få stora anläggningar. Östra Värmlands mineralrikedom låg till grund för de många nu nerlagda hyttorna och bruksherrgårdarna. Namn som Brattfors, Persberg, Nordmark och Långban är kända namn inom området.

För medlemmar i lokalavdelningen Värmland finns ett rikt och varierat programutbud. Naturupplevelser i form av vandringar, cykelturer, båtturer och fågelskådning är en stor del av verksamheten. Studiebesök på kulturinstitutioner, förvaltningar och företag är ofta förekommande inslag liksom föredrag, bildvisningar och olika kulturella arrangemang. På sommaren görs ofta en fjällresa. Varje år genomför lokalavdelningen också studiecirklar med varierande teman.

Lokalavdelningen bildades 1976 och har cirka 300 medlemmar.

Aktiviteter

 • 25 Apr

  • 25

   Apr

   2020

  Vandring på Acksjöleden i Molkom

  Vi vandrar ca 7 km alternativt 3,5 km. Vandringen går i omväxlande natur, ibland med vildmarkskänsla. Slingorna utgår från Acksjöns skola. Medtag matsäck.

  Läs mer

  Pris

  Medlem: 20 kr

 • 09 Maj

  • 09

   Maj

   2020

  Gökotta på Kummelön

  Guide blir som vanligt Fredrik Wilde.

  Läs mer

  Pris

  Medlem: 20 kr

 • 16 Maj - 17 Maj 2020

  • 16

   Maj

   2020

  • 17

   Maj

   2020

  Västgötaresan

  Vi gör en bussresa genom ett grönskade Västergötland med besök i Varnhems kyrka med arkeologiska utgrävningar och Hornborgasjöns östra sida. Södra Råda kyrka finns också med i tankarna. Nästa dag...

  Läs mer

  Anmäl senast 25 mars (bindande anmälan).
  Pris

  Medlem: 2000 kr

 • 12 Jun

  • 12

   Jun

   2020

  Besök i Värmlands Nysäter

  Vi inleder dagen med en guidad visning på Vikingamuseet. Efter visningen blir det lunch, sedan får vi möjlighet att besöka Wermlands mejeri. Vi avlutar med en vandring upp till Hösåsfjället där...

  Läs mer

  Pris

  Medlem: 100 kr

 • 27 Jun

  • 27

   Jun

   2020

  Vandring vid Frykstahöjden - Kil

  Vandringen är ca 6 km i tallskog och med utsikt över Nedre Fryken. Vandringen utgår från Frykstastugans parkeringsplats. Medtag matsäck.

  Läs mer

  Pris

  Medlem: 20 kr

 • 08 Aug

  • 08

   Aug

   2020

  Vandring 10 km på Brattforsheden

  Information i höstprogrammet

  Läs mer

  Pris

  Medlem: Gratis

 • 23 Aug - 28 Aug 2020

  • 23

   Aug

   2020

  • 28

   Aug

   2020

  Fjällresa till Bruksvallarna

  Vi reser med Jönsson Buss till Bruksvallarna i Härjedalen där vi bor på Hotell Bruksvallsliden. I de vackra härjedalsfjällen gör vi kortare och längre vandringar och njuter av fjällnaturen. I priset...

  Läs mer

  Enkelrumstillägg 650 kr. Anmälan är bindande
  Pris

  Medlem: 5740 kr

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.