STF Värmland Lokalavdelning

Kontaktperson

Ulf Stefan Palmqvist

Telefon: 0738019026

stfvarmland@stfturist.se

Postadress

STF Värmland Lokalavdelning - Tallrotsvägen 13, 65351 Karlstad

Våra kommuner

Arvika, Eda, Filipstad, Forshaga, Grums, Hagfors, Hammarö, Karlstad, Kil, Kristinehamn, Munkfors, Storfors, Sunne, Säffle, Torsby, Årjäng

Anslut dig till vår lokalavdelning

Maila ossså får du mer information om vår verksamhet

Flera stora personligheter ur den svenska litteraturen har beskrivit Värmland. Selma Lagerlöf, Gustaf Fröding, Nils Ferlin och Erik Gustaf Geijer är några av de stora, som har författat om de djupa skogarna och det glittrande vattnet.
Läs mer

Värmlands natur är av skiftande karaktär. Södra delen närmast Vänern hör till Götalands centrala slättbygder, medan det längre norrut mellan de långa dalarna Fryksdalen och Klarälvsdalen utbreder sig stora skogar. Längst i norr finns bergstoppar på nästan 700 meter över havet, och härifrån är det nära till kalfjäll i Dalarna och Norge.

Värmland har stor rikedom på sjöar och vattendrag. Mest kända är Frykensjöarna och Klarälven. Denna rinner genom Karlstad, som är landskapets huvudort med bland annat universitet och stor hamn. Södra Värmland har också vackra skärgårdar.

Tillgången på skog och kraften i vattenfallen har varit basen för pappersindustrin. De mindre pappersbruken är numera nerlagda och ersatta med några få stora anläggningar. Östra Värmlands mineralrikedom låg till grund för de många nu nerlagda hyttorna och bruksherrgårdarna. Namn som Brattfors, Persberg, Nordmark och Långban är kända namn inom området.

För medlemmar i lokalavdelningen Värmland finns ett rikt och varierat programutbud. Naturupplevelser i form av vandringar, cykelturer, båtturer och fågelskådning är en stor del av verksamheten. Studiebesök på kulturinstitutioner, förvaltningar och företag är ofta förekommande inslag liksom föredrag, bildvisningar och olika kulturella arrangemang. På sommaren görs ofta en fjällresa. Varje år genomför lokalavdelningen också studiecirklar med varierande teman.

Lokalavdelningen bildades 1976 och har cirka 300 medlemmar.

Aktiviteter

 • 11 Nov 2021

  • 11

   Nov

   2021

  Konstvandring i Orrholmsgaraget

  Vi går en guidad tur i garaget och får se en ansenlig mängd konstnärliga utsmyckningar med bl.a. Karlstads största konstverk i offentlig miljö. Det invigdes i november 2020.

  Läs mer

  Tänk på att följa FHM rekommendationer
  Pris

  Medlem: 50 kr

 • 22 Nov 2021

  • 22

   Nov

   2021

  MEDLEMSMÖTE

  VÄLKOMNA PÅ MEDLEMSMÖTE Vi träffas och umgås över en smörgås och kaffe. Under tiden berättar personal från Länsstyrelsen i Värmland om deras arbete gällande naturreservat. Hur de väljs ut och hur själva...

  Läs mer

  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: 30 kr

 • 22 Nov 2021

  • 22

   Nov

   2021

  Medlemsmöte

  Vi träffas och umgås över kaffe och en smörgås som föreningen bjuder på. Därefter så lyssnar vi på Johan Bohlin från Länsstyrelsen i Värmland som berättar om naturreservat, hur bildandeprocessen går till...

  Läs mer

  Pris

  Medlem: Gratis

 • 28 Nov 2021

  • 28

   Nov

   2021

  1:a Advent i Segerstads kyrka

  Vi deltar i mässan och därefter får vi en guidning i kyrkan. Ingen avgift för detta arrangemang. Kyrkkaffe serveras i sakristian.

  Läs mer

  Tänk på att följa FHM rekommendationer
  Pris

  Medlem: Gratis

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.