STF Västra Blekinge Lokalavdelning

Kontaktperson

Emma Gisslén

Telefon: 0768610023

stf.vastra.blekinge@la.stfturist.se

Postadress

STF Västra Blekinge Lokalavdelning - BJÄRARYDSVÄGEN 365, , 29493 Sölvesborg

Våra kommuner

Karlshamn, Olofström, Sölvesborg

Anslut dig till vår lokalavdelning

Maila ossså får du mer information om vår verksamhet

”Blekinge kallas ofta för 'Sveriges trädgård”.

Västra Blekinge med sina vackra bokskogar i Olofström och öarna och havsvikarna kring Karlshamn och Sölvesborg bjuder in till härlig livs- och semesterkvalitet i denna trädgård.
Läs mer

Blekinges största sjö Halen ligger i Västra Blekinges enda inlandskommun, Olofström. Härliga kanot-och vandringsleder kring Halasjön och 23 sjöar någon km från Olofström ger stora möjligheter till härliga natur- och fiskeupplevelser.

Sölvesborg kan stoltsera med Europas längsta gång och cykelbro. Med sin ovanliga utformning och spektakulära ljussättning har bron blivit ett populärt utflyktsmål. I kommunen  kan du hitta vita sandstränder, fantastiska bokskogar och medeltida stadskvarter. Sölvesborg är en liten pärla i sommarsverige, formad av dansk historia och skrudad i frodig växtlighet.
Karlshamn – festivaler, lax och skärgård. Det finns många vandringsleder i kommunen, varav Laxaleden längs med Mörrumsån är en pärla för alla och allas sinnen.
Exempel på cykelleder är Banvallsleden som är totalt 25 mil och går på nedlagda järnvägslinjen Halmstad-Ljungby-Karlshamn.
Blekingeleden är totalt 255 km lång och sträcker sig mellan Olofström i väst till Bröms i öst. Det finns vindskydd för övernattning och grillplatser finns längs hela leden.
 Lokalavdelningen grundades februari 2018 och har i dagsläget ca 90 medlemmar som är anslutna till lokalavdelningen. Att organisera upp styrelsearbetet och aktivitetsgrupper kommer att vara en förutsättning för att kunna anordna familjeaktiviteter där vandring, fiske, svamp, mässor, glädje och tillgänglighet för alla, kommer att ligga i fokus det första året.

Aktiviteter

 • 15 Okt 2023

  • 15

   Okt

   2023

  Medlemsmöte med Kvällsaktivitet

  Söndagen den 15 Oktober håller vi medlemsmöte med kvällsaktivitet kl 17.00. Plats meddelas vid anmälan via mail och Facebook. Vi bjuder på enklare förtäring, meddela ev matavvikelser. Lotteri anordnas.

  Läs mer

  Anmälan till Marianne via SMS / telefon 0723-277 100, senast 8 oktober. Mer information kommer
  Pris

  Medlem: Pris ej bestämt

 • 26 Nov 2023

  • 26

   Nov

   2023

  Kvällsvandring i Siesjö östra naturreservat

  Söndagen 26 November gör vi en kvällsvandring i Siesjö Östra naturreservat, Ynde. Vi samlas kl. 15.30 vid Yndegården, koordinat: 56.067820, 14.566593. Rundan är 3,5 km lång i lättkuperad terräng.

  Läs mer

  Medtag egen fika bra skor och en pannlampa. Vandringen kommer bl.a. gå genom kohagar och skogsmark. Anmälan till Emma på SMS 0768 61 00 23 senast 25 november.
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: Gratis

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.