Upplev mer

Boendets huvudsida: STF Klimpfjällsgården

Fantastisk fjällnatur

Naturen runt om gården bjuder på vindlande vandringsleder, makalöst fiske, fåglar, fauna och jakt och framför allt bjuder den på tystnad, makalösa vyer och tid till eftertanke och reflektion. I Klimpfjäll kan man njuta av de fantastiska vidderna, storslagna färgerna, tystnaden och kanske få uppleva känslan av lycka som uppstår när man ser gula hattarna kika fram under löven.

Hösten 2021 invigdes förlängningen av Kungsleden från Hemavan till Borgafjäll som fick namnet Lapplandsleden med 19 mil statlig vandringsled som bland annat passera Klimpfjäll.

Skidåkning

Klimpfjäll har ett kompakt skidområde med 2 centrala liftar, 20 nerfarter med rolig skidåkning och en central skidstuga vilket gör det lätt att hålla ihop kompisgänget eller familjen. Det finns nerfarter från grön till svart som ger rolig och utmanande åkning för alla kunskapsnivåer. Syd- och Norrliftens korta liftsträckor tar 1900 personer i timmen vilket innebär att liftköer knappt existerar. Önskar man pausa från att susa utför på bräda eller skidor Kultsjön mitt i byn och bjuder på fint pimpelfiske och ostörda stunder

Vildmarksvägen

Den drygt 50 mil långa Vildmarksvägen sträcker sig från Vilhelmina i Västerbotten till Strömsund i Jämtland och sedan tillbaka till Vilhelmina via Hoting och Dorotea.  I hela sin sträckning är den en upplevelse med urskogsområden, åar, sjöar och vilda vattenfall. Klimpfjäll ligger i direkt anslutning till kalfjället och Vildmarksvägens sträckning över Stekenokksplatån. Med bil kan du snabbt ta dig upp på kalfjället och 900 m höjd. Direkt från bilen kan du kliva ut på lättvandrade fjällhedar och lättillgängliga toppar. I nära anslutning till vägen rinner kristallklara fjällbäckar! Slå dig ner vid någon av bäckarna, drick av det fantastiska vattnet och bara njut.

I området finns en stark population av fjällräv som du kan få se om du rör dig försiktigt och håller ögonen öppna. Massor av fågelskådare besöker årligen Stekenjokk för att se det unika fågellivet där Fjälluggla står överst på önskelistan.

Det är viktigt att tänka på att du här rör dig i en miljö som också kräver att du visar hänsyn. På kalfjället föder renarna sina kalvar, och för dig som reser med din hund betyder det att du behöver vara extremt noga med att hålla den kopplad.

Cykling och vandring

Området runt Klimpfjäll är idealiskt för vandring och cykling. Rösade och kryssmarkerade leder genomkorsar fjällen och dalarna och Marsfjällets naturreservat ligger i närområdet. Övernattningsstugor finns inom bekvämt avstånd från varandra. Kartor och information hittar du på de flesta anläggningar i regionen.

Norgefarargården

Norgefarargården är en historisk byggnad som var av stor vikt för gränshandeln med Norge. På Norgefarargården kan du både få en inblick i hur det var att leva i fjällmiljö för och fika samt handla lokalproducerade produkter.

Fiske

Kultsjödalen och regionen kring Klimpfjäll erbjuder ett varierat fiske där både högfjällsfiske och fiske i skogslandskapet ingår. Kända vatten som Ransarselen, Saxån, Satsån och Fiskonbäcken erbjuder fiske i kristallklara vatten där möjligheten att få kontakt med storvuxen röding och öring är stor. Hela Kultsjödalen erbjuder fiske för såväl den erfarne flugfiskaren, spinnfiskaren eller barnfamiljen som vill meta eller ro med långdrag.

Se tillgänglighet och boka. Från 575 kr

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.