Mat & dryck

Boendets huvudsida: STF Klimpfjällsgården

Fjorton år gammal lämnade Franco Rossi de italienska bergen och kom till Sverige. Hans kärlek till maten hade han med sig liksom hans entreprenörskap. Resultatet har blivit många krogar i Stockholm innan längtan tillbaka till bergen blev stor. Franco och hans fru Eija valde att flytta till den lilla byn Klimpfjäll för att driva pensionat med italiensk restaurang. Franco och Eija Rossi blev något av pionjärer med att importera italiensk mat till Sverige. Nu har Francos och Eijas dotter Veronica och hennes barn flyttat upp till Klimpfjäll från Stockholm för att låta denna historia leva vidare.

Filosofin bakom maten på gården är tillgänglighet, förädling, hållbarhet och lekfullhet i en italiensk/norrländsk fusion. Att få smaker från Italien att gifta sig med de norrländska råvarorna. Att plocka fram det unika, enkla och naturliga.

Pensionatets gäster kan avnjuta middag varje dag. Fredagar och lördagar och vissa andra tillfällen öppnar restaurangen även upp för andra gäster.

Öppettiderna och förutsättningarna kan förändras över året så stäm gärna av kring aktuella öppettider inför din vistelse.

Se tillgänglighet och boka. Från 575 kr

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.