Upplev mer

Boendets huvudsida: STF Hotell Forsen

Vid Vindeln kan du vandra, forsränna, paddla stand up, cykla, åka hundspann och fiska. Fisket består både av flugfiske för lax, öring och harr och av kastfiske och mete efter abborre och gädda. Vintertid bjuder området på skidåkning.

På nedre botten på Hotell Forsen finns ett naturrum som presenterar Vindelälvens fauna, flora, historia och kulturbygd. Naturrummet är väl värt ett besök. I suterrängplan på Hotell Forsen finns ett Naturcentrum; en utställning som visar älvens flora och fauna men även bygdens historia, flottningens- och jordbrukets historia i Vindeln. Naturrummet är väl värt ett besök. Vid stränderna finns ett 30-tal historiska lämningar efter flottningen som bedrevs. Under sommartid finns även ett konstgalleri ”Konst i kvarn” och lokala hantverkares utställning ”hantverkare i kvarn”.

Upplev det mäktiga forslandskapet

Vindelforsarna vid Vindeln är ett av Vindelälvens allra mäktigaste forslandskap. Mest storslagna är forsarna under högvattenperioden i mitten av juni, men området bjuder besökare på storslagna naturupplevelser under alla årstider.

Ca 60 km uppströms Vindelälven, från hotellet sett, hittar du också Mårdseleforsarna som är ett storslaget forslandskap. Över hängbroar, spänger och på stigar kan du vandra omkring i och nära forsen. Naturreservatet Mårdseleforsarna nås enkelt från väg 363. Åk mot Sorsele från Vindeln. När du passerat Mårdsele by, fortsätt vägen ytterligare 3 km och följ skyltningen vid reservatet.

Vandring

Intill Hotell Forsen finns vackra och lättillgängliga vandringsslingor som lämpar sig både för den vane vandraren och nybörjaren. Stigarna löper nära älven och din tur fylls av vackra och minnesvärda naturupplevelser.

På motsatt sida av Vindelälven, från oss sett, finns en alldeles ny kortare vandringsslinga längs Holmens västra sida. Denna slinga skapar tillsammans med befintlig vandringsstig på östra sidan en slinga på ön. Senare under hösten kommer även innovativa informationsplatser att komma upp längs dessa vandringsstråk. Under sommaren 2016 har en motorsågskonstnär snidat vackra träfigurer och väsen längs slingan. Kul upplevelse för både små och stora!

Med start vid Hotell Forsen kan du också vandra hela eller delar av unika Isälvsleden. Isälvsleden är en cirka 60 km lång vandringsled mellan samhället Vindeln och byn Åmsele. Leden sträcker sig genom ett fantastiskt landskap som skapats av inlandsisen för många tusen år sedan. Här finns ett unikt område som vittnar om isens härjningar. Du hittar bland annat vackra dynlandskap med mäktiga grusåsar, sagobetonad gammeltallskog och stränder som är delar av länets största sanddyner.

Längs den fascinerande leden finns flera vindskydd och även en övernattningsstuga. Leden är mycket omväxlande och innefattar även en vattenpassage där man måste ro sig över med båt för att kunna fortsätta vandra. För den fiskeintresserade går det även att köpa fiskekort som gäller för fiske längs hela leden. För övernattning i stugan gäller först till kvarn principen, men det går givetvis även att övernatta i vindskydden eller i eget tält längs leden. Leden är vandringsbar under snöfri säsong.

Se tillgänglighet och boka. Från 450 kr

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.