STF Bråtadal/Svartrå Vandrarhem

Upplev

Vandra
Åkulla bokskogar är ett paradis för vandrare, rutinerade såväl som nybörjare! Här finns, utöver Hallandsleden, tolv vandringleder på mellan 1,6–6 km, sammanlänkade i ett stigsystem på totalt nästan 70 km. I området finns många naturreservat med storslagen natur i form av flerhundraårig gammal skog, ett 20-tal sjöar och dramatiska klippor med vacker utsikt. Björkasjöstigen på 5,5 km passerar precis nedanför entrétrappan och erbjuder naturskön vandring längs med sjökanten. Boka vårt vandringspaket, så berättar vi mer om våra favoritleder!

Paddla, fiska eller bada
Björkasjö är en fin bad- och fiskesjö. Vandrarhemmet hyr ut kanot och roddbåt, och flytvästar ingår i hyran. I sjön finns abborre, gädda, mört och sarv. Den mysiga och barnvänliga lilla badplatsen ligger endast 350 m från vandrarhemmet och är mycket populär även bland de boende i bygden. Vid badplatsen finns utedass och grillplats.

Djur & natur
Runt vandrarhemmet finns ett rikt naturliv! Här trivs sällsynta fladdermusarter, fåglar som storlom och kattuggla och även lodjur som setts i närheten. I den gamla bokskogen trivs ovanliga mossor, lavar och svampar, och träden är boplats för mängder av spännande insekter och kryp. Låna en lupp eller ett förstoringsglas och ge dig ut på spaning efter de riktigt små. Bråtadal är omgivet av naturreservat, och inom bara 10 km avstånd finns drygt ett dussin att välja mellan. Läs mer om reservaten hos Länsstyrelsen Halland, ladda gärna ner Krysslistan och se hur många du hinner besöka!

Cykla
I närområdet finns goda möjligheter till cykling på olika underlag. I skogen finns stigar möjliga för MTB och gott om landsvägssträckor för annan cykling. Vi lånar ut detaljerade kartor och kan visa var det är tillåtet att cykla i naturreservaten.

Stubbsittning
Vill du hitta lugnet och omges av skogens trygghet kan vi berätta om fina gläntor där du kan sitta ostörd. Lyssna på fågelsång, andas in naturens dofter, släpp ner axlarna och njut. Lånar du en pannlampa och ger dig ut i mörkret vågar vi lova dig en upplevelse utöver det vanliga!

Kultur & historia
Res 100 år tillbaka i tiden hos vår närmsta granne, gården Björkekullen. Följ skogsstigen från vandrarhemmet och upplev hur tiden stått stilla sedan de sista syskonen lämnade gården och skänkte den till staten. Plocka frukter och bär i trädgården eller ta med egen fikakorg och beundra de många stenrösen, odlingsterrasserna och känn total stillhet. Gården är fri att besöka, men visa hänsyn till växter och betande djur!

Mat
I vår kommun finns ett fantastiskt utbud av restauranger, gårdsbutiker och producenter för den matintresserade! Hitta dina favoriter på Falkenbergs skafferi.

GRUPPFÖRFRÅGAN

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, skolresa eller kanske ett träningsläger för idrottslaget? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Få prisförslag
Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

Ge mig gärna förslag på liknande STF-anläggningar om det är fullt hos er
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.