Sylmassivet (norska sidan) - DNT Nedalshytta

Mer om Sylmassivet (norska sidan) - DNT Nedalshytta

Gården är huvudinfallsporten till Sylan från norsk sida och en del av den populära helårsrutten
”Firkanten" som går mellan STF Blåhammaren Fjällstation (Blåhammarstugan) (S), Storerikvollen, Nedalshytta och STF Sylarna Fjällstation (Sylstationen) (S). I området runt Nedalshytta finns också fantastiska dagstursmöjligheter, något som gör huset till en god utgångspunkt för barnfamiljer som önskar fast övernattning. För topptursentusiasterna är Sylmassivet ett eldorado, med Syltoppen och Storsola som de tveklöst mest populära topparna i Sylan.

Nedalshytta är bemannad kring påsk och under sommarsäsongen. Resten av året finns möjlighet för självhushåll och övernattning (24 sängar). Låst med nyckel från norska turistföreningen (DNT) utanför säsongen. Huset tar också emot beställningar från skolklasser före och efter påsk- och sommarsäsongen.

Helårsmarkerade leder
I Sylan finns 760 km permanent vintermarkerade leder, 310 km på norsk sida och 450 km på svensk. Antagligen handlar det om det största sammanhängande nätet med permanentmarkerade vinterleder i hela världen. Rutterna leder dig in i fjällen och mellan ett tjugotal hytter.

För mer information om Nedalshytta besök: https://www.tt.no/hytter

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.