Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Pinetree Lodge

Följ med på ett unikt äventyr i Lappland

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

Välkommen till vårt paradis. Låt oss visa vad som gör vår del av Norrbotten så magisk och speciell. Pinetree Lodge ligger mitt i skogen, vid kanten av sjön Saarijärvi 150 km norr om Polcirkeln. Här väntar ditt äventyr!
Läs mer
Välkommen till vår del av paradiset. Tallhedar, sjöar och älvar skapar en unik vildmark. Låt oss visa vad som gör vår del av Norrbotten så magisk och speciell.

Pinetree Lodge ligger mitt i skogen, vid kanten av sjön Saarijärvi i Särkimukka, en liten by längs Lainio älv, 150 km norr om Polcirkeln. Vårt boende erbjuder all bekvämlighet, med en känsla av rustik nordisk design. Det finns matsal, bar, och relax med bastu. På sommaren kan du börja dagen med frukost på vår altan. Avsluta en fartfylld aktivitet med något gott att dricka i vår bar och njuta av en god middag lagad på lokala råvaror. Vi erbjuder faciliteter som ett hotell, men med en familjär atmosfär. Under sommaren 2021 har vi avvikande öppettider i restaurangen beroende på när du kommer till oss. Önskar du äta eller har du bokat våra stugor med självhushåll och önskar boka till måltider – kontakta oss på 0978-690 800. Varmt välkomna!

Vi bjuder in dig till att besöka oss och lära dig mer om Lappland. Följ med våra kunniga guider och upplev allt som norra Sverige har att erbjuda. Vi vill att varje gäst ska få en unik upplevelse och ett minne för livet. Hjärtat i verksamheten, förutom vår fina personal och unika natur, har alltid varit våra älskade hundar. Vi har över 200 arbetande slädhundar.

Vi erbjuder äventyr året om. Följ med på en båttur på älven under sommaren eller en hundspannstur längs samma älv på vintern. Gör en vandring och upplev midnattssolen under sommaren eller norrskenet under vintern.

Följ med oss på ett unikt äventyr i norra Sverige vildmark. Kom som en gäst – åk som en vän.

Johan & Sara Väisänen

Vår service

 • Restaurang

  Restaurang finns. Öppettider kan variera utifrån säsong.

 • Butik

  Proviant och/eller friluftsutrustning finns till försäljning. Sortiment varierar.

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

 • Bastu

  Bastu finns.

 • Wifi

  Wifi i allmänna lokaler och/eller på rummet.

 • Familjerum

  Rum med minst 4 bäddar i samma rum.

 • Kaféservering

  Enklare mat-och caféservering.

 • Cykelförvaring

  Möjlighet till cykelförvaring finns.

 • Parkering

  Bilparkering finns i anslutning till boendet, avgift kan tillkomma.

 • Frukost

  Frukost ingår i rumspriset eller finns att köpa mot tillägg. Öppettider/utbud kan variera utifrån säsong.

 • <1 km till markerad vandringsled

  Närmare än 1 km till markerad vandringsled.

 • <1 km till längdspår

  Närmare än 1 km till längdspår.

 • <1 km till badplats

  Närmare än 1 km till badplats.

 • Boka ett eget hus

  Möjlighet finns att boka hela boendet för ditt sällskap.

 • Grupper

  Boendet har möjlighet att ta emot grupper om minst 10 personer.

 • Konferens

  Boendet har möjlighet att arrangera möten / konferens.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Specificera gärna vilken typ av arrangemang:
  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka. Från 425 kr

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Särkimukka 27
  980 63 Kangos

  Hitta till boendet
  Tåg:
  Tåg till Kiruna. En del busslinjer finns från Kiruna, sök på Länstrafiken för att hitta bästa avgång för linje Kiruna-Pajala. Transfer från Junosuando krävs (kontakta Pinetree Lodge för bokning).

  Egen bil:
  Kommer du söderifrån, tex från Luleå – kör mot Haparanda och sväng sedan av i Töre för att fortsätta på väg E10. I Överkalix svänger du av och fortsätter där det är skyltat mot Pajala, fortsätt mot Tärendö. När du har kört förbi Tärendö kommer du till Anttis där det är skyltat mot Kangos. På väg 395 i Junosuando svänger du mot Kangos, det är skyltat till Pinetree Lodge. Körtid ca 4h.

  Kommer du norrifrån, tex från Kiruna kör du Svappavaara-Vittangi- Merasjärvi- Masugnsbyn- Junosuando. I Junosunado (väg 395) svänger du av mot Kangos. Det är skyltat till Pinetree Lodge. Körtid ca 2,5h

  Flyg:
  Enklast är att flyga till Kiruna, sedan hyr du en bil. En del busslinjer finns, sök på Länstrafiken för att hitta bästa avgång för linje Kiruna- Pajala. Transfer från Junosuando krävs (kontakta Pinetree Lodge för bokning).

  GPS-koordinater:

  N67.540331°, E22.636986°

  Kontakt:

  +46 978690800 info@explorethenorth.se

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 14:00
  Utcheckning (senast): 11:00

  Öppettider

  2023:
  1 april – 29 april
  12 juni – 31 oktober
  2024:
  1 april – 29 april
  12 juni – 31 oktober

  Öppettider reception

  08.00-21.00 (avvikelser kan förekomma)

  Antal bäddar

  26-50

  Följ STF Pinetree Lodge

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Läs mer om vårt hållbarhetsarbete

  Logistik och beläggningsgrad
  Vi har arbetat från dag ett med en optimerad logistik för att minska klimatpåverkan. Vi har samlat ankommande resenärer vid samma ankomsttider och minskat antalet transporter. Nu har vi tagit steget ännu längre genom att flyga in gäster med charter för att då minska start och landningstillfällen, samt kunna ha inflytande på vilka flygbolag vi samarbetar med. 2019 var vi första svenska företag som landade charter i Kiruna med Biofuel som bränsle. Vi arbetar målinriktat för att belägga hotellen, och på så vis även flygen, till 100%. Året innan pandemin kom var vi uppe i 93% utslaget på alla tre anläggningar. Denna del är vårt sätt att påverka på en global nivå. Med vår nya satsning kommer vi närmare målet att kunna använda närmsta lokala flygplats. På så vis minskar vi sträckan som våra gäster färdas i buss och kan till och med samköra mellan vissa av anläggningarna.

  Lokaler och energiförbrukning
  Det är lätt att tro att ett större mer komfortabelt hotell har större klimatpåverkan än ett mindre enklare. Men så är inte nödvändigtvis fallet. Det som i stället avgör är hur stora ytor det är och hur de disponeras. Hur fastigheten är konstruerad och hur den uppvärms. Mot bakgrund av detta har i aktivt valt att ha små gästrum, väl använda gemensamma ytor och noggranna val när det gäller uppvärmning, vatten och avlopp. Våra anläggningar drivs med värmepumpar som uppvärmningssystem som tex. bergvärme eller sjövärme.

  Fordon
  Vi använder är av senaste modeller för att ha nya motortekniken i både skotrar och bilar. Vi har valt 4-takts, motorer med ECO driving funktion för mindre motorstyrka och lägre utsläpp, tillverkade i Lappland Rovaniemi ca 300 km från oss.

  Inköpslogistik
  ”Låt även råvaror och material åka kollektivt ” Detta är en oerhört viktig del att hitta leverantörer i alla led som också har samma krav på minimal klimatpåverkan. Några exempel är hundfoder som vi köper från svensk producent med endast svenska råvaror och kortare transporter, endast majs är importerat men Eco stämplat, Bozita robur från Vårgårda.

  Återvinning
  På alla våra anläggningar så sorterar vi och återvinner. Vi har ett avtal med ett lokalt företag som placerat en återvinningsstation på varje anläggning för att enkelt kunna sortera och kunna ta hand om avfall såsom plast, metall, glas, wellpapp etc.

  Hjälp oss göra skillnad

  Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla. Bli medlem idag.

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.