STF Pinetree Lodge

Följ med på ett unikt äventyr i Lappland

Flexibla bokningsvillkor Läs mer

Om boendet

Välkommen till vårt paradis. Låt oss visa vad som gör vår del av Norrbotten så magisk och speciell. Pinetree Lodge ligger mitt i skogen, vid kanten av sjön Saarijärvi 150 km norr om Polcirkeln. Här väntar ditt äventyr!
Läs mer
Välkommen till vår del av paradiset. Tallhedar, sjöar och älvar skapar en unik vildmark. Låt oss visa vad som gör vår del av Norrbotten så magisk och speciell.

Pinetree Lodge ligger mitt i skogen, vid kanten av sjön Saarijärvi i Särkimukka, en liten by längs Lainio älv, 150 km norr om Polcirkeln. Vårt boende erbjuder all bekvämlighet, med en känsla av rustik nordisk design. Det finns matsal, bar, och relax med bastu. På sommaren kan du börja dagen med frukost på vår altan. Avsluta en fartfylld aktivitet med något gott att dricka i vår bar och njuta av en god middag lagad på lokala råvaror. Vi erbjuder faciliteter som ett hotell, men med en familjär atmosfär. Under sommaren 2021 har vi avvikande öppettider i restaurangen beroende på när du kommer till oss. Önskar du äta eller har du bokat våra stugor med självhushåll och önskar boka till måltider – kontakta oss på 0978-690 800. Varmt välkomna!

Vi bjuder in dig till att besöka oss och lära dig mer om Lappland. Följ med våra kunniga guider och upplev allt som norra Sverige har att erbjuda. Vi vill att varje gäst ska få en unik upplevelse och ett minne för livet. Hjärtat i verksamheten, förutom vår fina personal och unika natur, har alltid varit våra älskade hundar. Vi har över 200 arbetande slädhundar.

Vi erbjuder äventyr året om. Följ med på en båttur på älven under sommaren eller en hundspannstur längs samma älv på vintern. Gör en vandring och upplev midnattssolen under sommaren eller norrskenet under vintern.

Följ med oss på ett unikt äventyr i norra Sverige vildmark. Kom som en gäst – åk som en vän.

Johan & Sara Väisänen

Vår service

 • Restaurang

  Restaurang finns. Öppettider kan variera utifrån säsong.

 • Butik

  Proviant och/eller friluftsutrustning finns till försäljning. Sortiment varierar.

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

 • Bastu

  Bastu finns.

 • Wifi

  Wifi i allmänna lokaler och/eller på rummet.

 • Frukost

  Frukost ingår i rumspriset eller finns att köpa mot tillägg. Öppettider/utbud kan variera utifrån säsong.

 • Familjerum

  Rum med minst 4 bäddar i samma rum.

 • Kaféservering

  Enklare mat-och caféservering.

 • Cykelförvaring

  Möjlighet till cykelförvaring finns.

 • Parkering

  Bilparkering finns i anslutning till boendet, avgift kan tillkomma.

 • <1 km till markerad vandringsled

  Närmare än 1 km till markerad vandringsled.

 • <1 km till längdspår

  Närmare än 1 km till längdspår.

 • <1 km till badplats

  Närmare än 1 km till badplats.

 • Boka ett eget hus

  Möjlighet finns att boka hela boendet för ditt sällskap.

 • Grupper

  Boendet har möjlighet att ta emot grupper om minst 10 personer.

 • Konferens

  Boendet har möjlighet att arrangera möten / konferens.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, skolresa eller kanske ett träningsläger för idrottslaget? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka. Från 425 kr

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Särkimukka 27
  980 63 Kangos

  Hitta till boendet
  Tåg:
  Tåg till Kiruna. En del busslinjer finns från Kiruna, sök på Länstrafiken för att hitta bästa avgång för linje Kiruna-Pajala. Transfer från Junosuando krävs (kontakta Pinetree Lodge för bokning).

  Egen bil:
  Kommer du söderifrån, tex från Luleå – kör mot Haparanda och sväng sedan av i Töre för att fortsätta på väg E10. I Överkalix svänger du av och fortsätter där det är skyltat mot Pajala, fortsätt mot Tärendö. När du har kört förbi Tärendö kommer du till Anttis där det är skyltat mot Kangos. På väg 395 i Junosuando svänger du mot Kangos, det är skyltat till Pinetree Lodge. Körtid ca 4h.

  Kommer du norrifrån, tex från Kiruna kör du Svappavaara-Vittangi- Merasjärvi- Masugnsbyn- Junosuando. I Junosunado (väg 395) svänger du av mot Kangos. Det är skyltat till Pinetree Lodge. Körtid ca 2,5h

  Flyg:
  Enklast är att flyga till Kiruna, sedan hyr du en bil. En del busslinjer finns, sök på Länstrafiken för att hitta bästa avgång för linje Kiruna- Pajala. Transfer från Junosuando krävs (kontakta Pinetree Lodge för bokning).

  GPS-koordinater:

  N67.540331°, E22.636986°

  Kontakt:

  +46 978690800 info@explorethenorth.se

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 14:00
  Utcheckning (senast): 11:00

  Öppettider

  2023:
  1 april – 29 april
  12 juni – 31 oktober

  Öppettider reception

  08.00-21.00 (avvikelser kan förekomma)

  Antal bäddar

  26-50

  Följ STF Pinetree Lodge

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Stäng

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.