STF Norsholm/Kapten Billes Vandrarhem

Upplev

Det finns möjlighet till många härliga aktiviteter under ditt besök hos oss. Välj bland kulturupplevelser och uppfriskande vandringar i naturen, eller ägna dig helt åt avkoppling under din vistelse.

Vandring

Promenadstigen Borgar & Slott ligger cirka tre km från Kapten Billes. Inom ett område på bara ett par kilometer har det genom historien funnits inte mindre än fem borgar. Lämningarna är från yngre järnåldern fram till medeltiden. De passar utmärkt att besöka under en upptäcktsfärd.

Göta Kanal bjuder också på vackra vandringsmöjligheter. Du följer kanalen ner till Björnavad och Brådtom sluss (cirka 3,5 km), alternativt vandrar eller tar en cykeltur ner till sjön Asplången (cirka 7 km). Längtar du efter en längre tur kan du cykla ända bort till Söderköping.

I Norrköpings kommun hittar du Ekenäs slott. Det sägs vara ett av Sveriges bäst bevarade renässansslott och interiören innefattar flera exempel på 1700- och 1800-tals möbler och snickararbeten. Varje år utspelas här Ekenäs Riddarspel.

Kanot och trampbåt

Ta en tur med kanot eller trampbåt utmed Göta kanal och upplev det vackra natur- och kulturlandskapet. Utrustning med flytvästar hyr du hos oss.

Cykel

Omgivningarna runt Norsholm/Kapten Billes är perfekta för en cykeltur. Du kan cykla utmed Göta kanal eller ta en tur till sjön Asplången. Det går bra att hyra cykel ho oss.

GRUPPFÖRFRÅGAN

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, skolresa eller kanske ett träningsläger för idrottslaget? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Få prisförslag
Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

Ge mig gärna förslag på liknande STF-anläggningar om det är fullt hos er
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.