STF Grimsnäs Herrgård B&B

Mer om STF Grimsnäs Herrgård B&B

Huvudbyggnaden är från 1850, men gården har funnits sedan mitten av 1500-talet och bebotts av flera adelsfamiljer. Här bor du bekvämt i våra personligt inredda rum med sköna resårsängar. Alla 15 rum är bäddade med svala manglade lakan, handdukar och sköna morgonrockar finns på rummet. Ekologisk frukostbuffé ingår alltid! Njut gärna av vår stora trädgård. Vi välkomnar hundar i Magasinet mot förbokning och extra städavgift. Incheckning sker mellan 15.00-19.00, såvida inget annat överenskommits.
 
På Grimsnäs Herrgård arbetar vi hållbart - i alla avseenden. Restaurang, boende, städning, trädgårdsarbete och gård sköts alltid ekologiskt och hållbart. Vi har tanke och hjärta med i allt vi gör. Naturen runt oss är naturskyddsområde. Detta innebär att våra gamla ekskogar och hassellundar är skyddade för all framtid. Vår verksamhet, gårdens mark och de betande korna är KRAV-certifierade.
 
STF Grimsnäs Herrgård är perfekt som bas för dagsutflykter i området. Besök glasbruken i Glasriket, utvandrarbygden, Möbelriket, Kalmar med sitt vackra slott, Nordens enda igångvarande handpappersbruk i Lessebo eller varför inte åka till Öland över dagen. Möjligheterna är många för allt detta finns inom en timmes bilfärd. Vill du vandra går Utvandrarleden rakt genom gården.
 
Vi som driver detta heter Mia & Sune Markmann. Vi bor i ett av husen på gården med vår familj och katten. Vi älskar att måla och renovera och har alltid ett par roliga projekt på gång. Vi trivs på landet och med det lugn vi känner här på Grimsnäs. Är vi lediga cyklar vi till lilla badsjön utanför Skruv och badar och på höstarna plockar vi gärna svamp.
 
Varmt välkommen till oss!

GRUPPFÖRFRÅGAN

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, skolresa eller kanske ett träningsläger för idrottslaget? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Få prisförslag

    Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

    Stäng

    Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

    Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.