Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Grimsnäs Herrgård Bed and Breakfast

Inbäddad i lummig ekskog i Småland ligger denna herrgård

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

STF Grimsnäs Herrgård ligger inbäddad i vacker ekskog mitt i Småland, Glasriket och Vilhelm Mobergs utvandrarbygd. Här bor du behagligt och ombonat i lantlig, naturskön och avstressande miljö.
Läs mer
Huvudbyggnaden är från 1850, men gården har funnits sedan mitten av 1500-talet och bebotts av flera adelsfamiljer. Här bor du bekvämt i våra personligt inredda rum med sköna resårsängar. Alla 15 rum är bäddade med svala manglade lakan, handdukar och sköna morgonrockar finns på rummet. Ekologisk frukostbuffé ingår alltid! Njut gärna av vår stora trädgård. Vi välkomnar hundar i Magasinet mot förbokning och extra städavgift. Incheckning sker mellan 15.00-19.00, såvida inget annat överenskommits.
 
På Grimsnäs Herrgård arbetar vi hållbart – i alla avseenden. Restaurang, boende, städning, trädgårdsarbete och gård sköts alltid ekologiskt och hållbart. Vi har tanke och hjärta med i allt vi gör. Naturen runt oss är naturskyddsområde. Detta innebär att våra gamla ekskogar och hassellundar är skyddade för all framtid. Vår verksamhet, gårdens mark och de betande korna är KRAV-certifierade.
 
STF Grimsnäs Herrgård är perfekt som bas för dagsutflykter i området. Besök glasbruken i Glasriket, utvandrarbygden, Möbelriket, Kalmar med sitt vackra slott, Nordens enda igångvarande handpappersbruk i Lessebo eller varför inte åka till Öland över dagen. Möjligheterna är många för allt detta finns inom en timmes bilfärd. Vill du vandra går Utvandrarleden rakt genom gården.
 
Vi som driver detta heter Mia & Sune Markmann. Vi bor i ett av husen på gården med vår familj och katten. Vi älskar att måla och renovera och har alltid ett par roliga projekt på gång. Vi trivs på landet och med det lugn vi känner här på Grimsnäs. Är vi lediga cyklar vi till lilla badsjön utanför Skruv och badar och på höstarna plockar vi gärna svamp.
 
Varmt välkommen till oss!

Vår service

 • Restaurang

  Restaurang finns. Öppettider kan variera utifrån säsong.

 • Tillgänglighetsvänligt

  Boendet är tillgänglighetsvänligt och vill gärna tillgodose dina behov som gäst. Av olika skäl kan de dock inte uppfylla exakt alla STFs kriterier för tillgänglighetsanpassning. Om du är intresserad av att komma hit rekommenderar vi dig att ta kontakt innan bokning och fråga vilka möjligheter boendet kan erbjuda. I många fall kan de hjälpa till, trots att de inte har den fulla tillgänglighetsanpassningen.

 • Frukost

  Frukost ingår i rumspriset eller finns att köpa mot tillägg. Öppettider/utbud kan variera utifrån säsong.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Specificera gärna vilken typ av arrangemang:
  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka. Från 395 kr

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Grimsnäs Herrgård
  365 94 Skruv

  Hitta till boendet
  Med bil
  STF Grimsnäs Herrgård ligger i Ljuder socken, cirka 3 kilometer söder om samhället Skruv och 9 kilometer sydöst om Lessebo. Kör du hit och passerar samhället Lessebo (på väg 25 mot Kalmar), tar du höger på absolut sista vägen, innan du kör ut ur samhället (det är skyltat Ljuder och B&B-symbol). Kör några hundra meter, passera en järnvägsövergång och håll till vänster. Du är nu på rätt väg. När du passerat Ljuder kyrka är det cirka 2 kilometer kvar. Vi finns på vänster sida av vägen.

  Är du i samhället Skruv så kör du ut i södra utfarten mot Älmeboda och efter 2 kilometer det tydligt skyltat till STF Grimsnäs Herrgård.

  Med tåg & buss
  Ta tåget till Växjö och därifrån Öresundståg till Lessebo station. Från Lessebo kan du åka buss till hållplats ”Skruv Genvägen”. Därifrån är det ca 30minuter att promenera till herrgården, 2,3km. Boka din resa på Sj.se LÄNK: www.sj.se/

  GPS-koordinater:

  N56.668716870673°, E15.334813789917°

  Kontakt:

  +46 47820400 mia@grimsnas.se

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 15:00
  Utcheckning (senast): 11:00

  Öppettider

  2023:
  1 januari – 31 december
  2024:
  1 januari – 31 december

  Öppettider reception

  8.00-20.00

  Antal rum

  15

  Antal bäddar

  26-50

  Följ STF Grimsnäs Herrgård Bed and Breakfast

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  • KRAV-märkt servering

   KRAV-märkt servering

   Boendets restaurang uppfyller KRAV-märkning som avser ekologiska råvaror och produkter i restaurangköket.

  Läs mer om vårt hållbarhetsarbete

  Marken runt om oss är naturskyddsområde och vårdas i samråd med Länsstyrelsen och Skogsstyrelsen. Detta innebär att våra gamla ekskogar och hassel-lundar är skyddade för all framtid. Vår verksamhet, gårdens mark och de betande korna är KRAV-certifierade.

  • Vi äger inte Moder Jord, vi har den bara till låns av våra barn!
  • Maten är kravmärkt, ekologisk och närproducerad
  • Vi tvättar på svanen-märkt tvätteri
  • Vi städar med Svanen-märkta produkter
  • Vi köper förnyelsebar el = SOLENERGI
  • Belysningen är lågenergi eller LED
  • Många lampor och alla fläktar styrs av rörelsesensorer
  • Vi rensar ogräs manuellt och bekämpar med KRAV-märkt ättika
  • Vi har luft/luft-värmepumpar för att minska elförbrukningen
  • Vi eldar inte för kråkorna. Vi värmer de utrymmen som vi använder
  • När vi klipper gräsmattorna använder vi Aspen-bränsle, som ger minsta möjliga miljöpåverkan och en betydligt bättre arbetsmiljö för användaren.
  • Våra bilar tankas med miljövänligt bränsle – Preem Evolution
  • Vi har fossilfri företagsbil – med Adblue-system
  • I vår trädgård finns 13 effektiva solcellsdrivna utomhuslampor
  • Vår gård är ekologisk och vi jobbar naturligtvis vidare på att bli bättre…

  Hjälp oss göra skillnad

  Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla. Bli medlem idag.

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.