STF Grimsnäs Herrgård B&B

Inbäddad i lummig ekskog i Småland ligger denna herrgård

Flexibla bokningsvillkor Läs mer

Om boendet

STF Grimsnäs Herrgård ligger inbäddad i vacker ekskog mitt i Småland, Glasriket och Vilhelm Mobergs utvandrarbygd. Här bor du behagligt och ombonat i lantlig, naturskön och avstressande miljö.
Läs mer
Huvudbyggnaden är från 1850, men gården har funnits sedan mitten av 1500-talet och bebotts av flera adelsfamiljer. Här bor du bekvämt i våra personligt inredda rum med sköna resårsängar. Alla 15 rum är bäddade med svala manglade lakan, handdukar och sköna morgonrockar finns på rummet. Ekologisk frukostbuffé ingår alltid! Njut gärna av vår stora trädgård. Vi välkomnar hundar i Magasinet mot förbokning och extra städavgift. Incheckning sker mellan 15.00-19.00, såvida inget annat överenskommits.
 
På Grimsnäs Herrgård arbetar vi hållbart – i alla avseenden. Restaurang, boende, städning, trädgårdsarbete och gård sköts alltid ekologiskt och hållbart. Vi har tanke och hjärta med i allt vi gör. Naturen runt oss är naturskyddsområde. Detta innebär att våra gamla ekskogar och hassellundar är skyddade för all framtid. Vår verksamhet, gårdens mark och de betande korna är KRAV-certifierade.
 
STF Grimsnäs Herrgård är perfekt som bas för dagsutflykter i området. Besök glasbruken i Glasriket, utvandrarbygden, Möbelriket, Kalmar med sitt vackra slott, Nordens enda igångvarande handpappersbruk i Lessebo eller varför inte åka till Öland över dagen. Möjligheterna är många för allt detta finns inom en timmes bilfärd. Vill du vandra går Utvandrarleden rakt genom gården.
 
Vi som driver detta heter Mia & Sune Markmann. Vi bor i ett av husen på gården med vår familj och katten. Vi älskar att måla och renovera och har alltid ett par roliga projekt på gång. Vi trivs på landet och med det lugn vi känner här på Grimsnäs. Är vi lediga cyklar vi till lilla badsjön utanför Skruv och badar och på höstarna plockar vi gärna svamp.
 
Varmt välkommen till oss!

Vår service

 • Restaurang

  Restaurang finns. Öppettider kan variera utifrån säsong.

 • Frukost

  Frukost ingår i rumspriset eller finns att köpa mot tillägg. Öppettider/utbud kan variera utifrån säsong.

 • Tillgänglighetsvänligt

  Boendet är tillgänglighetsvänligt och vill gärna tillgodose dina behov som gäst. Av olika skäl kan de dock inte uppfylla exakt alla STFs kriterier för tillgänglighetsanpassning. Om du är intresserad av att komma hit rekommenderar vi dig att ta kontakt innan bokning och fråga vilka möjligheter boendet kan erbjuda. I många fall kan de hjälpa till, trots att de inte har den fulla tillgänglighetsanpassningen.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka. Från 395 kr

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Grimsnäs Herrgård
  365 94 Skruv

  Hitta till boendet
  Med bil
  STF Grimsnäs Herrgård ligger i Ljuder socken, cirka 3 kilometer söder om samhället Skruv och 9 kilometer sydöst om Lessebo. Kör du hit och passerar samhället Lessebo (på väg 25 mot Kalmar), tar du höger på absolut sista vägen, innan du kör ut ur samhället (det är skyltat Ljuder och B&B-symbol). Kör några hundra meter, passera en järnvägsövergång och håll till vänster. Du är nu på rätt väg. När du passerat Ljuder kyrka är det cirka 2 kilometer kvar. Vi finns på vänster sida av vägen.

  Är du i samhället Skruv så kör du ut i södra utfarten mot Älmeboda och efter 2 kilometer det tydligt skyltat till STF Grimsnäs Herrgård.

  Med tåg & buss
  Ta tåget till Växjö och därifrån Öresundståg till Lessebo station. Från Lessebo kan du åka buss till hållplats ”Skruv Genvägen”. Därifrån är det ca 30minuter att promenera till herrgården, 2,3km. Boka din resa på Sj.se LÄNK: www.sj.se/

  GPS-koordinater:

  N56.668716870673°, E15.334813789917°

  Kontakt:

  +46 47820400 mia@grimsnas.se

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 15:00
  Utcheckning (senast): 11:00

  Öppettider

  2023:
  1 januari – 31 december

  Öppettider reception

  8.00-20.00

  Antal rum

  15

  Antal bäddar

  26-50

  Följ STF Grimsnäs Herrgård B&B

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  • KRAV-märkt servering

   KRAV-märkt servering

   Boendets restaurang uppfyller KRAV-märkning som avser ekologiska råvaror och produkter i restaurangköket.

  Hjälp oss göra skillnad

  Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla. Bli medlem idag.

  Stäng

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.