Man paddlar kajak i skärgården

Paddla Kajak i Stockholm

Stockholm har utsetts till en av världens bästa städer att paddla kajak i enligt The Telegraph.

Det är den brittiska tidningen The Telegraph som har listat 10 av världens bästa städer att upptäcka längs vattnet. Stockholm hamnar mellan inga mindre än Melbourne, Australien och en av Sydafrikas huvudstäder Kapstaden, mycket tack vare det stora antalet öar vår huvudstad är uppbyggt på.

Njuter du också av att ljudlöst glida fram över vattnet eller kanske aldrig tidigare provat att paddla – läs vidare så får du tips och inspiration till hur du får ut det mesta av din nästa kajakupplevelse.

Fotograf: Henrik Trygg

De tio bästa kajakstäderna i världen:

1. Cork, Irland
2. Venedig, Italien
3. Berlin, Tyskland
4. Wroclaw, Polen
5. San Francisco, USA
6. New York, USA
7. Vancouver, Kanada
8. Melbourne, Australien
9. Stockholm, Sverige
10. Kapstaden, Sydafrika

Källa: The Telegraph

Äger du ingen kajak själv men vill uppleva staden från vattnet ändå? Inga problem – Stockholm har mängder med platser där du kan hyra en. Nedan listar vi några av dem.*

Kajakkompaniet – 350 kr
Långholmen kajak – 300 kr
Rålis kajak – 300 kr
Sjöcaféet – 400 kr
Sjöstaden Kajak – 420 kr
Söder kajak – 450 kr

*Priserna är baserade på hyra av singelkajak i 4 timmar (halvdag) och är hämtade från respektive kajakuthyrningsföretags hemsida.

Är du nybörjare eller bara vill förbättra din paddlingsteknik kan du besöka Kayakpaddling och för all övrig information om paddling klicka här.

Fotograf: Henrik Trygg

Eftersom en stor del av Stockholm består av vatten finns det mängder med olika rutter som du kan välja bland för att upptäcka staden med kajak. Känner du dessutom för att övernatta, erbjuder Svenska Turistföreningen både vattennära och centralt belägna boenden.

Upptäck mer om Stockholm och kajakpaddling

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.