Fira in det nya året i stillhet

Föredrar du ett lugnt och tyst nyårsfirande, i sällskap av goda vänner eller på egen hand med tid för reflektion och en bra bok? Kanske har du en fyrbent familjemedlem som trivs bäst långt ifrån fyrverkerier och smällare? Avsluta året i rofylld miljö på något av våra naturnära boenden, långt ifrån storstadens brus, fest och glam.

Kapellskär
Vilsam skärgårdsmiljö i Kapellskär

I gränslandet mellan hav och land, precis intill Riddersholms vackra naturreservat, ligger STF  Kapellskär Vandrarhem som en vilsam famn. Här firar du in det nya året i vilsam skärgårdsmiljö, kanske med en god bok och en uppsjö stearinljus. Om vädret tillåter finns även möjlighet att njuta av härliga vinterisar och vackra skidspår. Det gemytliga vandrarhemmet har endast åtta rum, varav två är hundrum. Närheten till naturreservatet, och det faktum att det bara finns en fastboende granne, bådar för ett tyst nyårsfirande även om 100 procent raketfritt ej kan utlovas.

Läs mer och boka

grövelsjön

Magiskt i Grövelsjön

Lugn och ro, frisk luft och ett varsamt nyttjande av naturen präglar verksamheten på STF Grövelsjön Fjällstation, 816 meter över havet på Långfjällets sluttning. Här kan du fira in det nya året i avkopplande miljö med härlig turskidåkning i kallsnö och sköna pass i de preparerade skidspåren. På nyårsafton blir det supé, och det nya året rings in med tal och en magisk eldshow med gruppen Eldfågel. Det är fyrverkerifritt på anläggningen, men det kan förekomma fyrverkeri i omgivningen.

Läs mer och boka

STF Store Mosse
Rustikt nyårsfirande i Stora Mosse Nationalpark

I Stora Mosse nationalpark bor du omgiven av orörd myrmark och beteshagar, i rustika röda stugor som pockar på närvaro i stunden. Här njuter du av stillhet och riktigt mörker. Varken el eller rinnande vatten finns att tillgå, däremot finns det ved, yxa och huggkubb. Nyårsmiddagen lagar du på vedspisen – perfekt mysfaktor! I nationalparken får man inte störa djurlivet och inte orsaka ljud på ett störande sätt. De närmaste grannhusen ligger två kilometer bort och det är över en mil till närmaste samhälle. Hundar är varmt välkomna att bo i husen, men måste hållas kopplade i nationalparken.

Läs mer och boka

hund i snö

Fullbokat – hundvänligt nyår på Navardalens Vildmarksstation

Vid Navarsjöns strand, cirka 30 kilometer från Älvdalen och nästan rakt ut i skogen, ligger STF Navardalens Vildmarksstation. Här firas nyår i lugn och stillhet i marker där älg, björn och lo har sin hemvist. Inga raketer eller smällare är tillåtna på boendet, och närmsta granne finns två kilometer bort. Serveringen är öppen mellan 15-02 för de som bara vill komma förbi för en lättare matbit eller lite fika. Självklart är hundar välkomna in i serveringen. Det bjuds även på vedeldad bastu, och är det tillräckligt tjock is kan du inleda det nya året med ett uppfriskande bad i vak!

Läs mer och boka

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.