STF Hovra Vandrarhem

Mer om STF Hovra Vandrarhem

Hovra vandrarhem finns i härliga Hälsingland, nära väg 84 mellan Hudiksvall och Sveg. Slå dig ner i vår trädgård och njut av läckra våfflor och hälsingebygden. Hos oss kan du fiska, bada, kanota eller varför inte besöka Hovras eget tantmuseum?

Hovra vandrarhem ligger mitt i naturen vid skogen och älven Ljusnan. Här kan du fiska, bada, promenera, kanota, cykla, och om vintern isfiska, åka långfärdsskidor eller prova att åka snöskoter.
Hovras eget tantmuseum är en speciell attraktion som du inte får missa om du kommer hit. I omgivningarna finns även en simbassäng, ett skidområde, ett zoo och museer. Här finns något för alla.

Hovra vandrarhem har två byggnader. I huvudbyggnaden finns restaurangen där vi bland annat serverar frukost och fika. Här finns också två Bed- and Breakfast-rum med bra tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning. I den andra byggnaden finns vandrarhemsrum, ett välutrustat kök och samlingsrum med TV.

Hovra vandrarhem byggdes 1905, som folkskola. Endast huvudbyggnaden fanns då och där bodde också lärarfamiljen. När det byggdes ett kraftverk i Laforsen 1945 kom det många arbetare med barn till trakten. Då byggde man till ett hus med klassrum och ett hus bredvid skolan för lärarfamiljen.
1965 stängde skolan och invånarna i Hovra byggde om husen till vandrarhem. I huvudbyggnaden finns det kvar minnen från tiden som skola, med klassiska skolbänkar och skolböcker. Sedan några år är vandrarhemmet i privat ägo och anslutet till STF.

Reception
Reception enligt överenskommelse. Tillgänglighet per telefon.

Delvis handikappanpassat.

Husdjur på vissa rum.

Se och göra
Skidspår vid vandrarhemmet 2,5, 5, 10 km. Skidbackar 35 km. Fiske, bär- och svampplockning. Naturvandring i Mellanljusnans dalgång. Golf 30 km. Simhall 12 km. Hovra är en välbevarad hälsingegårdsby och här finns också Sveriges enda Tantmuseum. Fiskekort.

GRUPPFÖRFRÅGAN

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, skolresa eller kanske ett träningsläger för idrottslaget? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Få prisförslag

    Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

    Stäng

    Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

    Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.