Just nu har vår fjällbokning och kundtjänst långa svarstider eftersom så många vill nå oss. Alla bokningsbara övernattningar kan du boka själv direkt här på webbplatsen. Hittar du inte det du söker behöver du ändra datum. Läs mer om hur vi anpassat för att kunna välkomna dig tryggt i sommar här och hur du kan stötta STF här.

Kebnekaise - Guidad tur via Östra Leden

Kebnekaise - Guidad tur via Östra Leden

STF Kebnekaise Fjällstation

Kebnekaise - Guidad tur via Östra Leden

Att bestiga Kebnekaise är något som många drömmer om att göra. Följ med våra guider upp via östra leden, ett äventyr som tar dig över bäckar, branter, glaciärer och lättare klättring mot vårt gemensamma mål sydtoppen.

Östra leden till Kebnekaise sydtopp är en lång och fysiskt krävande dagstur, som innehåller branta uppförsbackar, glaciärvandring och enklare klättring, men också Sveriges högsta utsikt! Topptursförsöket tar ca 10 timmar att genomföra, beroende på förhållanden på berget. Om guiden under turen bedömer att förhållandena är för dåliga eller direkt farliga, t ex regn, vind eller snö, så avbryts turen. Under glaciärvandringen, klättringen och även på toppen, är vi säkrade med rep eller vajer som fallskyddsutrustning. Bra att veta är att Kebnekaise Sydtopp är en glaciär, under varma somrar kan högsta punkten skifta och då är Nordtoppen Sveriges högsta punkt.

Datum 2020: 19/6 - 20/9

Medlemspris per person, 1495kr

I priset ingår:
- Guide.
- Säkerhetsutrustning (klättersele, hjälm samt gemensam utrustning för gruppen).
- Vandringsstavar och dagstursryggsäck.
- Lunchpaket.
- Obligatoriskt informationsmöte kvällen innan kl 20:00 på stationen.

Förkunskapskrav:
Vi kräver ingen tidigare klätter- eller fjällerfarenhet men vi rekommenderar inte höjdrädda eller personer med knäproblem att delta. På denna tur är det åldersgräns 18 år (i målsmans sällskap 16 år).

Övriga villkor:
Vändning vid dåligt väder eller farliga förhållanden på turen genomförs utan återbetalning. Ställs turen in helt återbetalas hela summan utom 300 kr som är en administrativ avgift. Tempot för turen är satt för att man ska hinna upp till toppen och hem igen, utan att bli för trött eller vara ute för länge på fjället. Gäster som inte klarar av att hålla tempot vänds av guiden, utan återbetalning.

Avbokning kan ske fram till 7 dygn innan ankomst. Därefter sker ingen återbetalning av erlagt belopp.

Program

Resealternativ

Resa med tåg
Alla tågen hit upp är nattåg så man sover sig hit och kommer fram utvilad och glad till en dag full av upplevelser. För att komma till Kebnekaise bokar man Resplusbiljett ända fram till Nikkaluokta. Det innebär att man kliver av tåget i Kiruna, och där tar bussen ut till Nikkaluokta. Bussens tidtabell anpassas för att matcha tågen, både på hitresa och hemresa. Aktuella tidtabeller hittar du hos www.nikkaluoktaexpressen.se

Med flyg
Flyg Stockholm-Kiruna 1,5 tim. Flyg ger höga klimatutsläpp per kilometer, välj därför hellre tåg och buss om det är möjligt.

Kategorier:

Fjällvandring Höst Sommar Vandring

Aktivitet

Kebnekaise - Guidad tur via Östra Leden

20 Jun 2020 - 20 Sep 2020

  • 20

    Jun

    2020

  • 20

    Sep

    2020

Pris från:

1495 kr

Medlem i STF
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.