STF Kebnekaise Fjällstation

Hitta till STF Kebnekaise Fjällstation

För att ta dig till Kebnekaise tar du dig först till Nikkaluokta, där vägen slutar. Nikkaluokta har under säsong dagliga bussförbindelser med Kiruna.
Resa med tåg eller buss från Stockholm till Nikkaluokta tar cirka 19 timmar.
 
Kiruna har även flyganslutning till Stockholm. Flyg ger dock generellt höga klimatutsläpp per kilometer, välj därför i första hand tåg och buss om det är möjligt.
 
Från Nikkaluokta är det sen 19 kilometer vandringsled/skidåkning. Du följer Dag Hammarskölds led (leden mellan Abisko-Nikkaluokta) genom Ladjovagges bördiga dalgång, utmed upprinnelsen till Kalix älv, en av de stora outbyggda nationalälvarna. Beräknad tidsåtgång cirka 5-8 timmar.
 
Möjlighet till transport med båt under sommartid och skoter under vintertid finns med lokala transportföretag. STF har tyvärr inte möjlighet att boka era transporter.
 
TRANSPORTER
Tågtrafik: https://www.sj.se
Busstrafik: https://nikkaluoktaexpressen.se/
Båttrafik: http://www.enoks.se/battrafiken/
Skotertransport: http://nikkaluokta.com/fjaelltransport
  • GPS-koordinater: N67.8680272°, E18.6203805°

Bokningen

010-190 2360 Vardagar kl 9-12

GRUPPFÖRFRÅGAN

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, skolresa eller kanske ett träningsläger för idrottslaget? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Få prisförslag

    Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

    Stäng

    Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

    Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.