STF Station Linné

Mer om STF Station Linné

Att bo på Station Linné några nätter ger en perfekt och lugn bas för att uppleva Öland och fantastisk natur. Det innebär även en unik möjlighet att få vistas i en miljö på en verksam och aktiv forskningsstation, där du under frukosten kanske får lyssna till forskare från olika delar av världen livligt diskuterande sinsemellan. Och den som har hört en insektsforskarexpert berätta om hur genitalierna på något litet kryp särskiljer det från ett annat litet kryp kan inte annat än fascineras. Det är detta som, tillsammans med det unika läget, gör Station Linné till ett alldeles speciellt boende.

Station Linné på Öland är i grunden ett forskarcentrum som har funnits sedan 1963, ägt av en ideell stiftelse. Visionen är att genom sitt arbete bidra till en hållbar framtid, där all verksamhet syftar till att gynna den biologiska mångfalden. Här bedrivs forskning och utbildning året runt, och hit kommer forskare och studenter från hela världen. Ett uttalat mål är att sprida kunskap och intresse om den forskning som bedrivs. Ett led i detta är skapandet av ett besökscentrum med butik, utställningar, föreläsningar samt ett nytt boende med 28 fräscha, bekväma rum och stora gemensamhetsytor.

Forskningsstationen ligger mitt i ett av Sveriges allra artrikaste områden – där den lummiga Mittlandskogen möter Stora Alvarets vidder – och vandringslederna som utgår från Station Linné är också några av landets i särklass intressantaste ”promenadstigar”. Här ordnas också naturguidningar om orkidéer, fladdermöss, Alvaret, matvandringar med öländska smaker såväl som arkeologiska historiska guidningar till ”Gamla Skogsby”, Ölands största järnåldersby, belägen några hundra meter från stationen.

På Station Linné bor du både bekvämt och naturnära. Varmt välkommen!

GRUPPFÖRFRÅGAN

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, skolresa eller kanske ett träningsläger för idrottslaget? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Få prisförslag
Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

Ge mig gärna förslag på liknande STF-anläggningar om det är fullt hos er
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.