STF Nordens Ark

Mer om STF Nordens Ark

Mitt i Bohusläns vackra natur och stora utbud av upplevelser ligger Åby säteri och Nordens Ark. Åby säteri är en av Bohusläns äldsta gårdar med en lång och fascinerande historia. Stenåldersgravar och hällristningar på markerna vittnar om att här har människor bott i tusentals år. På denna plats finns idag Nordens Ark, en ideell stiftelse som arbetar för att bevara utrotningshotade djur och biologisk mångfald samt inspirera till ett livslångt engagemang för naturen.

För att skapa de förutsättningar som krävs för detta arbetar vi bland annat med avel, uppfödning och utplantering av hotade arter. Bevarandeprojekten är ryggraden i stiftelsens verksamhet. Hos oss finns idag ett 60-tal arter och raser från snöleopard och amurtiger till vit stork och japansk trana. När du bor hos oss har möjlighet att få se och lära dig mer om dessa fascinerande arter. För dig som bokar via STF erbjuder vi dessutom fri entré.

Du bor bekvämt på vårt hotell, eller äventyrligt i en av stugorna i Ekoparken. Våra stugor är bokningsbara årets runt, medan vårt hotell tar emot enskilda bokningar från slutet av mars till början av november. För grupper har vi mot förbokning hotellet öppet året runt. Med vårt läge vid Åbyfjorden väntar också Bohusläns rika utbud av kultur och natur runt hörnet. På kort avstånd finns saltstänkta klippbad, pittoreska fiskebyar, fina cykelleder, museum, restauranger och mycket annat. Här finns gott om vandringsleder, såväl korta som längre, och vi ligger på en av etapperna på Signaturled Bohuslän.

När du bor hos oss stödjer du samtidigt vårt arbete och vår vision om en värld med livskraftiga populationer av djur och växter i fungerande ekosystem.

Incheckning på hotellet mellan kl 15.00-16.00, på sommaren fram till kl. 23.00. Utcheckning kl. 10.00. Incheckning i stugorna tidigast kl. 14.00 och utcheckning kl.11.

Varmt tack och välkommen till Norden Ark!
Mats Höggren med kollegor

GRUPPFÖRFRÅGAN

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, skolresa eller kanske ett träningsläger för idrottslaget? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Få prisförslag

    Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

    Stäng

    Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

    Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.