Just nu är det många som ringer till oss och vi har därför längre väntetider än normalt. Information från STF med anledning av coronaviruset hittar du här. Vi befinner oss i ett akut ekonomiskt läge och kämpar nu för att rädda vår 135-åriga förening. Läs här hur du kan hjälpa.

STF Lysekil Villa Bro

Upplev

Klättring i Bohuslän
Villa Bro ligger mitt i Sveriges bästa klätterområde. Klippor som Häller, Hallinden och Välseröd är kända runt om i världen för sin fina granit och vackra spricklinjer. På 15 minuter med bil når du de flesta och de bästa klipporna, och vill du promenera så är det inte mer än några minuter till de närmaste lederna.

Även om Bohuslän har en del klättring som säkras med borrbultar så är det den fina traditionella klättringen som lockar flest klättrare. Bohusgraniten lämpar sig nämligen mycket väl för att säkras med kilar och kamsäkringar. Om du skulle sakna någon klätterutrustning så är sannolikheten stor att du hittar vad du behöver på Tempo i Brodalen. Den lilla livsmedelsbutiken har nämligen ett förvånansvärt bra utbud av klätterutrustning. På Tempo kan du också köpa klätterguideboken och inträde till Bro Boulder – den fina klätterhallen som ligger granne med Villa Bro.

Kvalitetssäkrad klättring

Villa Bro samarbetar bland annat med den auktoriserade klätterinstruktören Nils Ragnar ”Bobo” Gustavsson för att kunna erbjuda minnesvärda och säkra klätterupplevelser, både för nybörjare och erfarna klättrare. Bobo har arbetat med klättring och friluftsliv i 20 år och är bland annat författare till instruktionsböckerna Stora boken om klättring och Avancerad klättring och repteknik. Läs mer på www.bergochhav.se.

Vandringsleden Stigen

Villa Bro har i samarbete med Leaderprojektet Bro Kulturstig iordningställt stigen runt Brodalen samt ritat en karta över området.

Stigen som tar dig runt och igenom odlingslandskapet i Brodalen är ungefär två kilometer lång. Håll ögonen öppna för du kommer att passera ett stort antal fornlämningar på din promenad, t ex gravfältet från Järnåldern och gravhögen i hagen som bevarats från Bronsåldern. Några hällristningar är ifyllda med röd färg medan andra döljer sig lite mer på granithällarna. Djur och människor är vanliga motiv men även skepp finns ofta avbildade eftersom området var en havsvik under Bronsåldern. När du har gått ungefär halvvägs, strax innan stigen korsar bäcken, hittar du en rastplats. Här passar det perfekt att äta en god picknick innan du vänder tillbaka hemåt.

GRUPPFÖRFRÅGAN

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, skolresa eller kanske ett träningsläger för idrottslaget? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Få prisförslag
Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

Ge mig gärna förslag på liknande STF-anläggningar om det är fullt hos er
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.