Hållbarhet

Boendets huvudsida: STF Villa Bro

Hållbarhet genomsyrar hela vår verksamhet, allt från värmeväxlare till nya samarbetsformer. Vårt mål är att bidra till mer hållbara vanor hos konsumenter generellt. Vi har avgett STFs Hållbarhetslöfte och vi är en del av Hållbarhetsklivet, Västsveriges gemensamma initiativ för en hållbar besöksnäring.

Här kan du läsa om några exempel på hur arbetar:

Återbruk

Recycle shop

Mycket av det vi använder som gör det roligt att vara i naturen går att återanvända, så som utrustning, kläder och skor. Vi tar emot kvalitetsprodukter inom träning och friluftsliv och säljer dessa i vår recycle shop. 80% av intäkterna går tillbaka till säljaren och resterande del används till föredrag, workshops och events med målet att skapa mer hållbar konsumtion.

Inredning

Det mesta av våra möbler och inredningsdetaljer är återbruk. Vissa används som de är medan andra har genomgått en redesign. Mat serveras på Rörstrands tallrikar Elisabeth och Annika från 1970-talet. Båda är formgivna av Marianne Westman.

Mat

Vi serverar framförallt vegetariska måltider med i möjligaste mån råvaror i säsong från lokala leverantörer. Vi odlar även lite kryddor och grönsaker i vår trädgård och glashus. Om kött serveras är det vilt från området och i samarbete med Kustcharken. Vi försöker att ha minimalt matsvinn och komposterar givetvis.

Dryck

Vi direktimporterar ekologiska och naturviner från en vingård i Marche i Italien. Vi har endast ett fåtal viner men vet att vår samarbetspartner i Italien arbetar hållbart och använder minimalt eller inga tillsatser i sin produktion. Ölen är framförallt ekologisk och svensk.

Energi

Vi har lokalproducerad el genom Leva (vindkraft), och vi har minskat vår energiförbrukning kraftigt genom en värmeväxlare.

Återvinning

Vi återvinner det mesta som batterier, glas, metall, papp och plast.

Coworking för ekonomisk och social hållbarhet

Vi har utvecklat Bro Coworking – en kreativ mötesplats där vi tillsammans skapar förutsättningar för att inspirera och stötta varandra. En ekonomisk förening har startats som bygger på en affärsmodell med stort lokala engagemang. Vi delar på resurser, minskar resandet och bidrar till en hållbar livsstil med välbefinnande och balans mellan arbete och fritid som centralt. På mötesplatsen erbjuds skrivbordsplatser, samlingslokal, konferensplatser och friskvård. För att stimulera företagande och i en förlängning samhällsutveckling arrangerar vi olika former av event som företagsfrukostar, workshops och utställningar.

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.