STF Uddevalla/ Gustafsberg

Mer om STF Uddevalla/ Gustafsberg

Fram till 1850-talet var Gustafsberg Sveriges mest ansedda havsbadort och förutom hälsosamma bad tillbringades dagarna med promenader i parken och samtal. På kvällarna roade sig besökarna i Societetssalongen med musiksoaréer, teateruppträdande och tjusiga baler.

Idag är hela det vackra Gustafsbergsområdet ett naturreservat. Här känns historiens vingslag och flera charmiga byggnader från 1700 och 1800 talet finns bevarade. Under sommaren sjuder området av liv och rörelse och många kommer för att njuta av Badortsparken, havet, sol och bad. Här kan man också fika på Snäckan, ett välbesökt café med Uddevallas bästa utsikt, eller njuta en måltid i den vackra Badrestaurangen.

Det 200 år gamla varmbadhuset är idag ombyggt, och de små badhytterna har förvandlats till enkla och charmiga rum direkt vid vattnet. Gemensamma duschrum och toaletter, tvättstuga, TV-rum och Wifi finns i huset. Det finns även möjlighet att boka boende i Sjöstugan, det gamla fattigbadhuset, precis intill den lilla ångbåtsbryggan. I Sjöstugan är standarden lite enklare och rummen charmigt sneda och vinda. Dusch och toalett ligger utanför huset. I båda husen vaggas du till söms av vattnets kluckande.

För dig som vill göra egen frukost och andra måltider finns ett fullt utrustat gästkök med panoramavy mot havet. Avnjut måltiden på den spaningsvänliga glasverandan eller ute i trädgården. För dig som vill köpa frukost finns möjlighet att beställa och hämta ut en enkel frukostpåse i Kafé Snäckans baklucka.

En bit upp på området och från vattnet ligger ett Annexet med ett mindre antal rum, med dusch/wc och litet gästkök i anslutning. I detta hus finns fristående golvsängar som alternativ till badhusens våningssängar.

Vill du uppleva Sveriges äldsta havsbadort så är Gustafsberg ett naturskönt och historiskt boende för dig. Tröttnar du på bad och avkoppling når du inom en timme utflyktsmål som Göteborg med Liseberg, Nordens Ark, Smögen, Lysekil eller Grundsund.

Varmt välkommen till vårt vackra Gustafsberg!

Viktig information:

Sommaren 2020 är vår reception öppen alla dagar kl. 9-11.
Incheckning erbjuds på följande tider:
• 1/6 – 5/7 mellan kl. 14-15
• 6/7 – 9/8 mellan kl. 16-18
• 10 – 29/8 mellan kl. 14-15

Obs! Skulle du inte ha möjlighet att vara på plats för incheckning under dessa tider måste du kontakta oss senast dagen före ankomst för information om hur du får tillgång till nycklar och rum. Observera också att ingen finns på plats utanför tiderna ovan, varför du som gäst ansvarar för att höra av dig för att säkerställa att du får tillgång till din bokade logi.

GRUPPFÖRFRÅGAN

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, skolresa eller kanske ett träningsläger för idrottslaget? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Få prisförslag
Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

Ge mig gärna förslag på liknande STF-anläggningar om det är fullt hos er
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.