STF Bränneriet vid Nynäs slott

Mer om STF Bränneriet vid Nynäs slott

Hos oss på Bränneriet står närheten till de små och stora äventyren i fokus. Den vackra byggnaden uppfördes 1801 och användes fram till mitten av 1800-talet bland annat som gårdsbränneri där gårdens eget brännvin tillverkades.

Här vaknar du upp med kultur- och naturupplevelserna runt knuten - Sörmlandsleden passerar exempelvis bokstavligen utanför dörren. Vårt mål är att du på ett enkelt och tillgängligt sätt ska komma naturen och kulturen nära. Därför finns här gott om markerade leder i direkt anslutning till boendet, både för kortare och längre sträckor och cyklar, kanoter och roddbåtar finns till uthyrning för den äventyrslystne.

Njut av en egenlagad middag på bryggan eller i vår fina matsal med utsikt över sjön. Lyssna till ljudet av den sprakande elden i bastun och avsluta med ett svalkande dopp i den intilliggande Rundbosjön. Här finns tid för reflektion och återhämtning för både stora och små. Du bor i vackert inredda rum med gudomligt sköna sängar. Frukostpaket finns att beställa vid bokning.

Under sommarhalvåret vaknar Nynäs slott till liv. Då kan du bland annat besöka utställningar, gårdsbutiken och vår egen Restaurang Nynäs. Vill du få en inblick i herrskapslivet går det också utmärkt att gå en guidad slottsvisning.

Utöver vandrarhemmet Bränneriet erbjuder vi även boende i en egen statarstuga, handelsbod eller skogskoja under sommarsäsongen. Perfekt för er som vill rå om er själva och njuta av lugnet.

Vandrarhemmet Bränneriet är en del av Region Sörmland och förvaltas av Sörmlands Naturbruk. Vi är så glada att du funderar på att spendera tid på denna fantastiska plats. På Nynäs finns många äventyr för stora och små, vilket blir ditt?

Varmt välkommen till Bränneriet vid Nynäs slott!

GRUPPFÖRFRÅGAN

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, skolresa eller kanske ett träningsläger för idrottslaget? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Få prisförslag

    Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

    Stäng

    Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

    Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.