Kvinnor tar paus på Sörmlandsleden

Sörmlandsleden - en av Sveriges längsta vandringsleder

Sörmlandsleden är 100 fint slingrande vandringsmil i sörmländsk kulturbygd, fylld av historia, djupa skogar, vresiga bergknallar och mörkt glittrande sjöar. Leden är en riktig pärla med allt från öppna landskap till vildmark, stora och små sjöar, historiska minnesmärken samt ringlande kuststräckor.

Sörmlandsleden, som skapades redan 1973, är Sveriges första låglandsled och fortfarande en av de längsta. Leden börjar nästan mitt i Stockholm, i Björkhagen och passerar förutom natursköna platser även städer som Eskilstuna, Katrineholm och Nyköping. Du kan gå korta dagsturer, välja ut några fina sträckor eller vandra hela leden i ett.

Terrängen är mycket varierande, från lite tuffare vandring till lättare ”söndagspromenad”. Bli inte förvånad om du ena stunden balanserar på en träspång över myrmark och i nästa stund blickar ut över ett glittrande Östersjön. I närheten av leden ligger några av våra vandrarhem strategiskt placerade. Perfekt att ha som utgångspunkt eller för bekväm vila mellan vandringsdagarna.

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.