STF Svartsö Skärgårdshotell & Vandrarhem

Hitta till STF Svartsö Skärgårdshotell & Vandrarhem

Hitta till STF Svartsö Skärgårdshotell & Vandrarhem

Svartsö är en ö i Stockholms mellersta skärgård. Ca 2,5 h. med reguljär båt från centrala Stockholm.

På Svartsö finns 4 ångbåtsbryggor: Norra Svartsö brygga är närmast, endast 100 m från oss. Skälviks brygga på södra sidan av ön, 2 km från oss Alsviks brygga, 4 km från oss och Söderboudd, 5 km från oss.

Både Waxholmsbolaget och Cinderella trafikerar Svartsö. Waxholmsbolaget trafikerar Skärgården året runt. I Stockholm avgår de från Strömkajen vid Grand Hotel. Sommartid med snabba båtar och vintertid med isgående båtar. Aktuell tidtabell finns på www.waxholmsbolaget.se.

Maj – September trafikerar även Cinderellabåtarna bryggorna Alsvik och Skälvik på södra sidan av Svartsö. Cinderella avgår från Nybroviken, Strandvägen.

Året runt finns, förutom att resa med båt från Stockholm, bra förbindelser till Svartsö via Boda brygga på Värmdö och Åsättra brygga på Ljusterö där det även finns bilparkeringar och bussförbindelse.

Höst, vinter och vår är den smidigaste resvägen till Svartsö att åka bil eller buss till Boda brygga på Värmdö. Där byter du till båt och stiger av vid bryggan Skälvik som ligger 2 km. från boendet på södra sidan av Svartsö. Säg till i förväg om ni önskar bli mötta med bil vid incheckning.

Vi kan även förmedla egen taxibåt från till exempel Stockholm, Vaxholm eller Värmdö. När isen ligger trafikerar svävare vinterisarna från Ljusterö, Åsättra brygga. Parkering finns också vid exempelvis Nacka Strand.

Egen båt? Boka gästplats via oss i en hamnsamfällighet 600m. öster om Norra Svartsö brygga. 150:-/dygn. Vi har kontakt innan ankomst och tilldelar er en plats. Våra platser är mellan Y-bommar, 3 m. breda. Har ni bredare båt säg till, så ordnar vi det.
  • GPS-koordinater: N59.457611°, E18.677072°

GRUPPFÖRFRÅGAN

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, skolresa eller kanske ett träningsläger för idrottslaget? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Få prisförslag

    Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

    Stäng

    Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

    Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.