Hållbarhet

Boendets huvudsida: STF Myssjö Gård

Hållbarhet i alla dess former är ett ledord i vår verksamhet. Vår gård är en off-grid gård, vilket betyder att vi inte har någon elanslutning till gården. I stället har vi en egen solenergiförsörjd anläggning. Det innebär att man får vara extra omtänksam om de resurser som finns.  

Våra flottar drivs av elmotorer som laddas med batterier från gårdens solpaneler. På så sätt finns det möjlighet att utan problem samtala på flotturen och det stör heller inte det rika djurliv som finns i och runt sjön Yngern. Vårt Flottell, elförsörjer sig själv tack vare batterier och solpaneler som är monterade taket. 

Det mesta av de material och produkter som vi använder när vi renoverar eller bygger nytt återanvänds eller köps in second hand.  

Avfallet från våra utedass och vårt matavfall komposteras och återanvänds här på gården.  

Några fler exempel på hur vi jobbar med att få en mer miljövänlig, social och ekonomisk verksamhet är att vi erbjuder en frukostbuffé med främst ekologiska och lokala råvaror. Vi köper in tvål, schampo och diskmedel som är snälla mot det rena vattnet, visar var vi slänger och hur vi sorterar våra sopor på gården samt informerar om allemansrätten och vilka skyldigheter och rättigheter som vi alla har när vi vistas ute i naturen.  

Se tillgänglighet och boka. Från 725 kr

Sök & boka

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.