STF Blåhammaren Fjällstation

Hållbarhet

Det jämtländska landskapet skapar möjligheter för lokala producenter av mat, dryck och kultur – något vi är stolta över och försöker förmedla i vår restaurang. Här finns alla förutsättningar för hållbar turism. Läs vidare om vårt hållbarhetsarbete, som blir allt bättre tillsammans med dig!

Det har vi gjort hittills

STF Blåhammarens fokus har länge varit mat och dryck. Ren, ko, älg och röding som serveras i vår restaurang levereras av lokala producenter och vi försöker alltid i första hand välja lokala och ekologiska livsmedel. Även vår dryck försöker vi ha så lokal som möjligt. På frukosten hittar du KRAV-märkta och ekologiska val. Vår butik erbjuder dig som gäst att välja ekologiskt.

Vi har avlagt STFs Hållbarhetslöfte och vi är Green Key-certifierade. Stationen värms upp med el som är miljömärkt med Bra Miljöval. Detta innebär att energin kommer från vind- och vattenkraft. Vi är medvetna om att vi befinner oss mitt ute på fjället i en känslig miljö och är därför noga med att använda så lite kemikalier som möjligt till tvätt och städ. De kemikalier vi använder oss av är miljömärkta (och lokala – tro det eller ej!).

Hur kan du som gäst hjälpa oss?

Ett av våra största problem är soporna. Vi är glada att fler vill upptäcka fjällen, men sopsäckarna blir tyngre och tyngre. Vi måste antingen flyga ner dem med helikopter eller ta ned dem via marktransporter som båda tär på vår miljö. Därför är det bästa du som gäst kan göra; bär med dig skräpet ner från fjället.

Vi har källsorteringsstationer för att du ska sortera ditt avfall. Undvik att diska under rinnande vatten, att vädra och dra på elementen samtidigt, spara på vattnet, och ta med dig eget reselakan och din egen handduk.

Vi vill att våra gäster ska ha det bra på sin semester men vi vill även att denna miljö ska kunna upplevas om och om igen i framtiden. Därför måste vi minska vår påverkan på miljön. Nyttja vår hållbarhetsrabatt som innebär att vi bjuder på kaffe eller te till de gäster som har med eget reselakan (och handduk) när de sover hos oss! Har du glömt ditt reselakan hemma har vi även rabatterat pris till dig på stationen.

Det är endast tillsammans med dig som gäst som vi på STF Blåhammaren fjällstation kan nå våra mål om en långsiktig och hållbar turism. Tack för din medverkan och kom gärna med förslag om hur vi kan förbättra vårt miljöarbete!

Bokningen

010-190 2360 Vardagar kl 9-12

GRUPPFÖRFRÅGAN

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, skolresa eller kanske ett träningsläger för idrottslaget? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Få prisförslag

    Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

    Stäng

    Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

    Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.