Hållbarhet

Det jämtländska landskapet skapar möjligheter för lokala producenter av mat, dryck och kultur – något vi är stolta över och försöker förmedla i vår restaurang. Här finns alla förutsättningar för hållbar turism. Läs vidare om vårt hållbarhetsarbete, som blir allt bättre tillsammans med dig!

Det har vi gjort hittills

STF Blåhammarens fokus har länge varit mat och dryck. Ren, ko, älg och röding som serveras i vår restaurang levereras av lokala producenter och vi försöker alltid i första hand välja lokala och ekologiska livsmedel. Även vår dryck försöker vi ha så lokal som möjligt. På frukosten hittar du KRAV-märkta och ekologiska val. Vår butik erbjuder dig som gäst att välja ekologiskt.

Vi har avlagt STFs Hållbarhetslöfte och vi är Green Key-certifierade. Stationen värms upp med el som är miljömärkt med Bra Miljöval. Detta innebär att energin kommer från vind- och vattenkraft. Vi är medvetna om att vi befinner oss mitt ute på fjället i en känslig miljö och är därför noga med att använda så lite kemikalier som möjligt till tvätt och städ. De kemikalier vi använder oss av är miljömärkta (och lokala – tro det eller ej!).

Hur kan du som gäst hjälpa oss?

Ett av våra största problem är soporna. Vi är glada att fler vill upptäcka fjällen, men sopsäckarna blir tyngre och tyngre. Vi måste antingen flyga ner dem med helikopter eller ta ned dem via marktransporter som båda tär på vår miljö. Därför är det bästa du som gäst kan göra; bär med dig skräpet ner från fjället.

Vi har källsorteringsstationer för att du ska sortera ditt avfall. Undvik att diska under rinnande vatten, att vädra och dra på elementen samtidigt, spara på vattnet, och ta med dig eget reselakan och din egen handduk.

Det är endast tillsammans med dig som gäst som vi på STF Blåhammaren fjällstation kan nå våra mål om en långsiktig och hållbar turism. Tack för din medverkan och kom gärna med förslag om hur vi kan förbättra vårt miljöarbete!

Se tillgänglighet och boka. Från 400 kr

Sök & boka

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.