Upplev mer

Boendets huvudsida: STF Blåhammaren

I vårt närområde finns det mycket att upptäcka! Prata gärna med vår personal för att få förslag till dagsturer och värdefulla tips.

Renbetesland

Kring Blåhammaren finns många sorters djur, bland andra renen. Att vandra i Jämtlandsfjällen innebär att du befinner dig mitt i renbetesland då vi ligger inom området för Handölsdalens sameby. Om du stöter på en ren ska du sätta dig ner, hålla dig lugn och njuta av stunden! De är inte tama djur. Din hund ska alltid vara kopplad i renbetesland enligt svensk lag.

Vandra Jämtlandstriangeln

Den klassiska leden Jämtlandstriangeln består av boendena Storulvån, Blåhammaren och Sylarna. Njut av en härlig tredagarstur som tar dig förbi vackra fjäll med bekvämt boende.

Sveriges vackraste solnedgång?

Från Blåhammaren kan du få uppleva Sveriges kanske vackraste solnedgång, en storslagen utsikt skiftande i blått, rosa, orange och rött.

Vår bastu med känd vy

Missa inte vår bastu med storslagen utsikt mot Norge! Endast mixbastu. Fråga i receptionen för bastuns aktuella öppettider.

Norgeleden

Blåhammaren ligger vid norska gränsen och vår närmsta norska granne är Storerikvollen. Om du inte vill gå hela vägen är leden mot Norge en vacker dagstur. Det är 9 kilometer till vindskyddet vid Endalen där du kan fika och blicka ut över Sylmassivet åt ena hållet och den dramatiska baksidan på Blåhammarkläppen åt andra hållet.

Blåhammarkläppen

En given kvällsutflykt är att bege sig upp på Blåhammarkläppen och blicka ut över Enans slingrande vatten på myrarna långt nedanför dina fötter. Vid vackert väder har du 360 graders utsikt över norska och svenska fjäll, bland annat kan du se norska Fongen och Essandsjön.

Vandring mot Storlien

I norr ligger Storlien och Storvallen, från Blåhammaren är leden 17 kilometer. Leden går i nedförsbacke på kalfjäll de första 6 kilometrarna och sedan i skog.

Runt Blåhammaren finns många fina badställen sommartid och dagsutflykter både vinter och sommar. Fråga gärna personalen så delar vi med oss om våra tips! Du kan även läsa i vår turtipsbok och bli inspirerad.

Se tillgänglighet och boka. Från 400 kr

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.