STF Nyrups Naturhotell

Mer om STF Nyrups Naturhotell

Välkommen till skogen. Somna till stillhet och vakna till fågelsång och bokskogssus. Känn lugnet, låt tiden sakta ner, lyssna till tystnaden och jorda dig i skogens själ. Laga mat över öppen eld, vandra på vandringsleder, följ helt nya stigar och upplev naturen.

Nyrups Naturhotell ligger i Skåne, mitt i skogen och med Hålsaxabäckens ravin som granne. Här väntar böljande bokskogar, uråldriga vulkaner och vackra vandringsstigar. Skåneleden och Frostavallens strövområde ger dig fina upptäckter och här passerar STFs signaturled Skåne Ås till Ås. Naturens skiftningar skapar magiska upplevelser året runt.

Varsamt utspridda på en skyddad plats i skogen ligger våra sex yllehyddor. Här finns ingen parkering runt hörnet, utan de sista kilometrarna fram vandrar du längst en skogsstig. Redan då känner du hur dina sinnen skräps och pulsen går ner. När du sedan stänger yllehyddans dörr är du i en helt egen värld. Handmålningen, ljuset från takfönstret och oljelampan tillsammans med den speciella dämpningen av ljudet som ullen ger skapar en unik stämning. I din egen hydda sover du gott i bekväma sängar, och skulle natten bli kylig finns förutom filtar även en liten värmare i varje hydda.

Utanför finns det gemensamma uteköket och samlingsyllehyddan Älvan med den härliga vedspisen och plats för måltider och samtal. Under kvällen lagar du middag över öppen eld och avnjuter den sedan vid de långa träborden under trädens skyddande kronor eller i den stora hyddan. Den friska luften gör att maten smakar ljuvligt och när mörkret omsluter naturhotellet förstärks känslan av att vara ett med skogen och dess ljud. Att nästa morgon sätta på kokkaffet och duka fram frukosten i det fria är oslagbart.

Vi som driver Nyrups Naturhotell drivs av visionen att ge alla en möjlighet att känna naturens magi utan att det blir svårt och krångligt. Att bo hos oss är att komma nära och uppleva utan att behöva planera och själv ta med en massa saker. Därför har vi förberett allt samtidigt som du utmanar och lär dig själv när du lagar mat över öppen eld, hanterar oljelampor och kokar kaffe på vedspisen. Långt från bekvämligheter som rinnande vatten, el och wifi, och med lyxen av att vara riktigt naturnära. Kunna lossa på tvång och måsten, utan att göra avkall på bekvämligheten i att sova i en skön säng och äta riktigt god mat. I skafferiet väntar råvarukorg och recept både för middag, frukost och eventuellt lunch. Vi finns här vid ankomst och ser till att du finner dig tillrätta. Därefter skapas upplevelsen mellan dig och naturen. Vi tycker att Nyrups Naturhotell är ”glamping” i ordets rätta betydelse. Vi kallar det Naturnära. På riktigt.

Vi erbjuder färdiga upplevelsepaket baserade på två övernattningar där allt ingår. Det går även att boka enstaka nätter hos oss, om du exempelvis vandrar Ås till Ås. Även då bokar du med frukost och middagskorg. Om det inte ser ledigt ut i kalendern, går det alltid bra att kontakta oss direkt via telefon eller mail så ser vi om vi kan lösa det.

Välkommen till skogen och en upplevelse för alla sinnen.

GRUPPFÖRFRÅGAN

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, skolresa eller kanske ett träningsläger för idrottslaget? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Få prisförslag

    Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

    Stäng

    Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

    Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.