Mat & dryck

Boendets huvudsida: STF Nyrups Naturhotell

Uteköket är redo för dig! På Nyrups Naturhotell upplever du naturnära matlagning när du lagar din mat på öppna eldar. Vårt utekök är väl utrustat med allt som behövs. Här är närvaron vid elden en naturlig ingrediens och efter någon eller några nätter i skogen hos oss är du en fullfjädrad eldare – oavsett grundkunskap.

När du bor hos oss ingår alltid middag och frukost i priset. I våra paket ingår även lunch. Som en viktig del av upplevelsen är det du själv som lagar alla måltider, baserat på att vi har förberett med allt du behöver. Vi finns på plats vid ankomst och ser till att du finner dig tillrätta och får instruktioner kring hur du hanterar eldarna och annat praktiskt som var maten, vatten, porslin, kastruller och köksredskap finns.  Råvarorna till dina måltider väntar förberedda tillsammans med förslag på recept. Alkoholfri måltidsdryck ingår alltid. Önskas ett glas vin till middagen tar du med det.

Matlagningen på Nyrups Naturhotell är specialutvecklad för att skapa en grund för gemenskap och samvaro samtidigt som den är ett redskap för komma nära naturen och ge en insikt kring det genuina och ursprungliga i människans matlagning. Tanken är att gästerna får dela upplevelsen vid eldarna med varandra. Måltiderna intas sedan vid de stora träborden under trädkronorna eller inne i den stora yllehyddan Älvan. Frukosten fungerar precis som middagen, dvs att alla råvaror finns att tillgå, och du gör själv i ordning den när det passar.

För dig som bokar paket med lunch finns även denna förberedd, och det ingår lån av bärbart utekök (Trangia kök) så du kan laga din lunch på lämplig plats under din vandring under dagen.

Vi arbetar enbart med lokala råvaror efter säsong. Hållbarhet är viktigt för oss, av den anledningen har grönsaker och rotsaker huvudrollen i våra menyer. Det kött som erbjuds är av högsta klass och ofta vilt eller med fokus på gräsbetande djur. Vi använder oss inte av halvfabrikat och de vegetariska menyerna baseras på så lokalproducerade råvaror som möjligt.

Elden, samvaron och naturupplevelsen kommer att ge dig en unik måltidsupplevelse!

För grupper större än åtta personer kan bokningen också inkludera en guidad matlagning – en svårslagen upplevelse av gemenskap, fokus, närhet och energi som resulterar i en kulinarisk middag.

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.