Upplev mer

Boendets huvudsida: STF Nyrups Naturhotell

Att välja att komma till Nyrups Naturhotell är en upplevelse i sig. Att bo i en yllehydda mitt i skogen, utan el, rinnande vatten och wifi, laga mat över öppen eld och känna naturen inpå skinnet utan att för den skull göra avkall på bekvämligheter som sköna sängar och god mat. Att få allt förberett så du slipper planera och släpa med dig saker. Här väntar matkorgar och recept, vi guidar dig kring hur du tänder eldar, vedspisar och oljelampor.

Hur du sedan väljer att tillbringa dina dagar här är upp till dig. Oavsett om du vill ligga i din yllehydda och titta upp på trädkronorna, fundera över livets gåtor, läsa en bok, samtala eller spela kort med ditt ressällskap eller ge dig ut att upptäcka omgivningarna. Från din yllehydda kan du vandra rakt ut i det vackert kuperade och lummiga bokskogsområdet i Frostavallen. Frostavallens strövområde är ett av Sveriges bästa vandringsområden. Här passerar även STF Signaturled Skåne – ås till ås. Här ringlar sig Skåneleden fram i omväxlande natur som bjuder på lummiga lövskogar, mäktiga rasbranter med höga klippor, strömmande vattendrag och vida utsikter. STFs signaturled går genom Söderåsens nationalpark mellan Åstorp och Höör och är en del av Skåneledens stäcka som kallas ås till ås som går hela vägen från Åstorp – Brösarp. Nyrups Naturhotell är ett perfekt stopp på vägen, för en natt eller två.

I våra paket där du bor flera nätter ingår alltid, förutom middag och frukost, även lunch att ta med sig ut och tillagas på bärbart utekök (Trangia kök) som du lånar av oss. Bor du endast en natt kan vi mot förbeställning ordna med matsäck att ta med på vandringen.

Och även om det oftast är mer än nog att bara vara å finns det såklart massor av aktiviteter i vår vackra del av Skåne. Aktiva MittSkåne erbjuder paddling på Rönne å, ridning på islandshästar, härliga gårdsbutiker, fiske, vandring och kulturupplevelser som Bosjökloster, Incendi glasblåseri, kulturvandringar och Brottets Bana. För dig som uppskattar att fiska erbjuder sjöarna häromkring bra fiskevatten. Ta en dagstur ut till Dagstorpssjön eller bege dig till Vaxsjön som dessutom stoltserar med en trevlig badstrand. I Ringsjön, som är Skånes näst största sjö finns det gott om gös. Vi hjälper gärna till att ordna med ett fiskekort på plats. Vi samarbetar såklart med alla andra duktiga aktörer i området, och hjälper dig gärna att i förväg planera och boka upplevelser. Exempelvis kan våra vänner på Embla träd erbjuda upplevelsen av att klättra i träd, eller kanske rent av att övernatta uppe bland trädtopparna. Ett spännande äventyr i kombination med vistelse hos oss.

Några andra tips:

Mountainbiking

Att cykla mountainbike, eller MBT-cykling som det också kallas är ett ypperligt sätt att kombinera natur och motion. Det går alldeles utmärkt att cykla på de natursköna grusvägarna i Frostavallsområdet och även på lederna om du är lite försiktig. Om du kan tänka dig att färdas en liten bit till finns Orupsberget där det anlagts en slinga för just mountainbikes, bara cirka 1,5 mil från Naturhotellet. Med bil når du även strövområdet Klåveröds MBT-slinga som ligger cirka 45 minuter bort.

Söderåsens nationalpark

I Söderåsens nationalpark kan du cykla, fiska och bada året runt på angivna platser. Det gör platsen till ett roligt utflyktsmål för alla familjens medlemmar. Ta en picknick intill dalgången vid Skäralid, tryck av en familjebild vid utsiktspunkten Kopparhatten eller strosa i egen takt i de natursköna omgivningarna.

Turridning på Kvarnbacka Gård

På Kvarnbacka Gård erbjuds allt mellan ”drömridning” längs Melbystrand till turen ”wildmarksritter” som gör under för kroppen och själen. Idag finns gården på flera ställen, och är en av Sveriges största islandshästgårdar med sina cirka 200 islandshästar.

Fulltofta strövområde

Här finns någonting för alla. Välj mellan ett tiotal markerade stigar eller ta trädpromenaden 8 meter över marken. I Fulltofta strövområde väntar grillplatser och fiskevatten på nära håll – ett perfekt utflyktsmål med andra ord.

Bosjökloster Slott och Trädgårdar

Har du hört talas om det vita slottet på näset mellan de båda sjöarna? Här är det! På Bosjökloster Slott kan du som har vägarna förbi botanisera bland utställningar, musik och evenemang året om. Blomsterprakten är dessutom ljuvlig här – slottsterrasserna och rosengården växlar i takt med de skiftande årstiderna. Du som vill kan även låna roddbåtar vid piren – ta en tur ut på sjön och se slottet och trädgårdarna från ett nytt perspektiv.

Kanotcentralen i Stockamöllan

Paddelsäsongen i Skåne sträcker sig från april till oktober. Ån Rönne ligger inte särskilt långt från oss. Ån är dessutom en av Skånes allra finaste och bjuder på både lugna vatten och livliga små forsa. Att paddla på Rönneån är både roligt för dig som vill komma ut i naturen. Aktiviteten passar dessutom minst lika bra att göra ensam som i grupp. Kontakta Kanotcentalen i Stockamöllan för att få hjälp att hitta den paddelutflykt som passar just dig!

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.